Si slišala za LJUBEZENSKI ORGAZEM? Preveri, kako veš, da si ga že doživela!

Če si gledala film Sporočilo zate, veš, o čem govorimo. Če pa filma nisi gledala, beri dalje.

Si slišala za LJUBEZENSKI ORGAZEM? Preveri, kako veš, da si ga že doživela! (foto: Profimedia) Profimedia
15. 11. 2020

Si ga že kdaj doživela? 'Ljubezenski orgazem' imamo v mislih. Nora beseda, kaj?

Zasledila si jo lahko v filmu Sporočilo zate (Sms Fur Dich, 2016), ki pripoveduje zgodbo o žalujoči Clari, ki se preprosto ne more sprijazniti z izgubo svojega ljubljenega zaročenca Bena, ki je pred dvema letoma umrl v avtomobilski nesreči. Celo njena trmasta sostanovalka Katja ne more svoje prijateljice pripraviti do tega, da bi na novo zaživela.

Clara vztrajno pošilja hrepeneča SMS-sporočila na Benov stari telefon – vendar ne ve, da so tisto številko nedavno dodelili nekemu drugemu uporabniku. Ko se njena ljubeča in romantična sporočila začnejo prikazovati na zaslonu novega telefona novinarja Marka, je ta zmeden in istočasno ganjen. Po tem, ko propade tudi njegova romantična zveza, ga radovednost žene, da bi našel skrivnostno tujko, ki mu pošilja sporočila. Pri iskanju mu pomaga tudi najboljši prijatelj David.

Clara in Mark se tako zaljubita, da eden ob drugem doživita ljubezenski orgazem.

Pa ti? Si že bila kdaj tako zaljubljena, da si popolnoma izgubila glavo?

Se spomniš, kako je bilo, ko si dragega prvič videla? Si takrat doživela ljubezenski orgazem? Si imela mehka kolena? Kot pri orgazmu, ampak brez seksa. Ko sta se pogledala, je bilo, kot da bi se prepoznala v dno duše.

Pri ljubezenskem orgazmu gre torej za nekaj več. To je tvoja ljubezen, tvoje srce, tvoje bistvo. <3

Na tem mestu, pa se moramo vprašati tudi naslednja bistvena vprašanja:

Kako pomembna je (tvoja) ljubezen v resnici?

Ni povsem nepomembna, bi dejali. Zaradi ljubezni vsak dan vstanemo. Življenje brez ljubezni je, kot da ne slišimo, ne vidimo, ne dihamo. Za ljubeznijo tečemo, kot za metuljem.

Katere so pomembne stvari v ljubezni?

Simpatija. Moraš imeti rad (sebe in druge). Zaupanje. Da veš, da ti ljubljena oseba nikoli ni lagala. Strast. Moraš si tako želeti z osebo v posteljo, da te boli tam, kjer se te ni dotaknila.

In kaj resnično pomeni ljubiti?

Ljubiti pomeni reči 'oprosti'. Z iskreno ponižnostjo in pravo ljubeznijo. Ljubiti pomeni razumeti. Predvsem poslušati in nato slišati ljubljeno osebo. Ljubiti pomeni misliti na svojo ljubljeno osebo in misliti nase. Vzdrževati pravo ravnovesje.

Ljubiti pomeni predati se telesno. S svojo telesom, z dotikom, poljubom, vso nežnostjo, ki jo premoremo. Ljubiti pomeni poglobiti se vase. Ljubiti pomeni tudi verjeti vase. V svojo moč, svoje srce. Ljubiti pomeni biti iskren. Do sebe in do svojega partnerja. Ljubiti pomeni boriti se. Najti pot, ko se nič ne zdi mogoče.

Draga boginja, danes nazdravi. Na ljubezen. <3

Članek napisan po navdihu filma Sporočilo zate (2016)

Preberi še: Brad Pitt in Jennifer Aniston imata veselo novico

Priporočamo tudi: Stvari, ki jih srečni pari naredijo vsako jutro