Kaj je orgazem celega telesa in kako ga dosežemo?

Začetnice ali že izkušene zapeljivke – vse ženske imamo na zalogi kar lepo število vprašanj, ki jih ne upamo izreči na glas. Z odgovori vam bo pomagal Cosmo.

Kaj je orgazem celega telesa in kako ga dosežemo? (foto: Profimedia) Profimedia
14. 10. 2017

1. Ali čuti moj orgazem?

Verjetno ne. Če pa bi se moški lahko osredotočil na mikro dražljaje, medtem ko vi dosegate vrhunec, bi občutil krčenje mišic, ki se pojavi pri ženskah, ko dosežejo ekstazo. Nekateri moški takšno krčenje opisujejo kot hitro utripanje okrog penisa. A ker se moški težko osredotočijo na kar koli drugega kot na vaše užitke, najverjetneje ne bodo čutili ničesar. Občutljivost penisa še dodatno zmanjša uporaba kondoma.

2. Ali lahko postanem odvisna od vibratorja in ali lahko moj klitoris postane manj občutljiv?

Verjemite, tesno razmerje z vašim vibratorjem ne vodi v nikakršno hujšo odvisnost. Če redno uporabljate vibrator in se samozadovoljujete, pa boste morda težje dosegli vrhunec z moškim.

Če boste opazili takšne težave, dajte svojega ‘ljubljenčka na baterije’ za nekaj časa na hladno. Prav tako vibrator ne povzroča zmanjšane občutljivosti, lahko pa ščegetavček rahlo omrtviči. Če boste začutili otopelost v ‘zoni užitka’, klitoris raje vzburjajte posredno, s pritiskom vibratorja na predel v njegovi bližini.

3. Ali imamo vsi točko G? Kje je?

Vse ženske smo obdarjene s točko G. Ob razvnemanju na pravilen način Začetnice ali že izkušene zapeljivke – vse ženske imamo na zalogi kar lepo število vprašanj, ki jih ne upamo izreči na glas. Z odgovori vam bo pomagal Cosmo. privede do globokega, blagega občutja, ki vodi k neverjetnemu orgazmu.

Na žalost pa jo je tako težko najti, da lahko za njo razpišete tiralico. Najpreprostejša pot je: prst potisnite v vagino približno 5 centimetrov globoko in ga obrnite k zunanji steni. Na zaklad boste naleteli, če boste otipali ‘gobasto’, malce luknjasto površino. Ko pritisnete na točko, vas bo morda prijelo na stranišče, ker se točka G nahaja blizu sečevoda iz mehurja.

A potreba po WC-ju bo izginila tako hitro kot se bo večala potreba po ... Še posebej, če v igro vključite tudi stimulacijo klitorisa. Ko se boste približevali orgazmu, boste morda izpustili svetlo tekočino brez vonja. Točka G namreč pospeši žensko ejakulacijo. A nikar se ne ustrašite, če ne boste čutili in doživeli opisanega, kajti preden zares začutite točko G, bo potrebne kar nekaj posteljne prakse, vsaka ženska pa užitke, ki jih nudi omenjena točka, doživlja drugače.

4. Kako naj s partnerjem uskladiva orgazma?

V filmih vsem parom prihaja skupaj in nihče ne vpije: “Počakaj, še malo v levo ... Ah, pozabi.” V življenju navadnih smrtnikov pa se hkratni orgazmi pojavijo zelo redko. In kaj je skrivnost usklajenosti? Nepretrgana komunikacija. Ko se predata strasti, vsake toliko preverita partnerjevo stanje: “Ti že prihaja? Ali lahko malce upočasniš?”

Z le nekaj iskrenimi besedami o trenutnem stanju bo skupen odklop postal bližji in realnejši. Ali je mogoče, da je seksa preveč? Če ste v postelji tako aktivni, da ne morete pravočasno prihiteti v šolo ali službo, bo bolje, da se malce zaustavite. V nasprotnem primeru pa: dokler se vam ljubi, dokler so občutki božanski in dokler ne začne vplivati na preostali potek življenja, si ga privoščite v neomejenih količinah!

5. Sanjarim o lezbičnem seksu ali o vlogi domine – ali si tega tudi resnično želim?

Ne nujno. V večini primerov z ‘umazanim’ sanjarjenjem le raziskujemo skrita področja brez posledic v realnem življe nju. V nekaterih primerih pa našeseksualne fantazije sploh niso povezane s se ksom, ampak odsevajo druge vidike našega življenja.

Sanjarjenje o ljubljenju z žensko na primer ne pomeni, da si želite lezbične afere, ampak gre le za osnovno radovednost. Če si sebe predstavljate kot domino, ne pomeni, da ste sadistka, ampak da želite več kontrole v svojem življenju. Ne skrbite; kar koli se plete v vaših glavah, niso vedno konkretne mesene želje.

6. Ali moški resnično uživajo z ženskami, ki jim spraskajo hrbet in jih v zanosu pogrizejo do krvi?

Nekateri moški resnično uživajo v divjem seksu, drugi pa žensko praskanje in grizljanje razumejo kot znak, da jih je resnično zagrabila prvobitna strast. Res pa je, da je moška koža debelejša kot ženska, zato je njihov prag bolečine višji kot pri ženskah.

Preverite, kako visoko toleranco ima – najprej ga nekajkrat rahlo popraskate ali pa nežno ugriznete v njegovo kožo – če mu bodo všeč trši prijemi, vam bo že nakazal, česa si želi.

7. Včasih mi preprosto ne pride. Ali obstaja zanesljiva pot do orgazma?

Vsaka ženska se je že soočila s to težavo. Univerzalnega recepta ni, najboljši nasvet pa je, da se ne obremenjujete s končnim rezultatom. Osredotočite se na trenutno stanje, dobro počutje in uživanje v nežnostih, ki vam jih izkazuje. Vzemite si čas, razvajajte svoje čute ... Uporabite vse metode, ki vam bodo pomagale pozabiti na vsakodnevni stres in vas popeljejo na pot užitka, ki vodi le navzgor.

8. Med seksom si želi, da se dotikam njegove zadnjice. Kako daleč naj grem?

Moška zadnjica je izredno občutljivo področje in veliko moških uživa v draženju zadnjične odprtine, nekateri pa se dosledno držijo pravila ‘ne vstopaj pri zadnjih vratih’. Verjetno vam sam ne bo povedal, da si želi draženja zadnjice, zato ga preizkusite same. Medtem ko ‘obdelujete’ njegov penis, naj vam prst uide proti njegovemu presredku. Nežno ga masirajte in ga vprašajte, ali mu je všeč. Če bo v božanju užival, vam bo odprl vhod v zakulisje.

9. Ali lahko poseben način dihanja stopnjuje orgazem?

Dihanje pospešuje utrip srca in krvni obtok in vpliva na seksualno razpoloženje. Preden se s partnerjem odpravita v deželo užitka, skupaj opravita naslednjo dihalno vajo: najprej globoko vdihnita in si predstavljajta, da zrak potuje po vsem telesu. Počasi izdihnita in vajo nekajkrat ponovita, dokler vaju ne bo preplavila vzburjenost.

10. Kaj je orgazem celega telesa in kako ga lahko dosežem?

Orgazem celega telesa je orgazem, ob katerem naslada zajame celotno telo. Takšen orgazem je cilj tantričnega seksa, a za dosego ni nujno, da ste tantrična izvedenka.

Le predajte se dolgemu ljubljenju, tik pred viškom pa akcijo za trenutek prekinite in nato nadaljujte. Končno boste dosegle točko, na kateri bo prišlo do samovžiga ali pa do eksplozije užitka celotnega telesa.

11. Zakaj je moj klitoris po seksu tako občutljiv, da se ga ne morem dotakniti?

Ko ste vzburjeni, v klitoris priteče ogromno krvi, kar povzroči erekcijo. Po orgazmu se kri umakne, kar povzroči zoprno preobčutljivost. Pri večini žensk občutek izgine po minuti ali dveh, nekatere pa potrebujejo tudi uro do dve. ‘Okrevanje’ boste lažje prenesli, če boste partnerja prosili, da vas ljubkuje po notranji strani stegen ali vsepovsod, le klitoris naj nekaj časa pusti pri miru.

12. Ali moški res želijo po najkrajši poti do vrhunca?

Trajanje odnosa je odvisno od njegovega in seveda tudi vašega počutja. Če si moški želi hitrega seksa, je ‘brzinec’ najlažji izhod za potešitev potreb. A moški si ne želijo le podiranja hitrostnih rekordov, ampak tudi počasnega raziskovanja in nežnih dotikov, prijemov in položajev. Način in hitrost seksa sta torej odvisna od njegovega počutja, časa, ki vama je na razpolago, in aktivnosti, ki so potrebne, da vas popelje v višave.

Anja Hameršek

Preberi še: 8 še bolj erotičnih knjig kot Petdeset odtenkov sive

Priporočamo tudi: 10 stvari, ki lahko zvezi še bolj škodujejo kot varanje