Kaj je boljše: Da sta si podobna ali različna? (razkriva partnerska svetovalka Melita Kuhar)

6. 1. 2021
Kaj je boljše: Da sta si podobna ali različna? (razkriva partnerska svetovalka Melita Kuhar) (foto: Profimedia)
Profimedia

Pravijo, da se nasprotja privlačijo. Pa je to pravi recept za dolgotrajno zvezo? Odgovarja partnerska svetovalka Melita Kuhar.

Cosmopolitan: Je za zvezo na dolgi rok bolje, da sta si partnerja podobna ali različna?

Melita Kuhar: Pravega recepta ni. Običajno vidim, da na začetku zaljubljenosti par pritegne njuna raznolikost. Nekdo je na primer zelo aktiven, drugi pa pasiven. In v obdobju zaljubljenosti je to: Uau! V tem smislu drug drugega dopolnjujeta. 

Če pa z leti, ko zaljubljenost mine, ne sprejmeta, da sta si različna, in če v tej različnosti ne iščeta sinergije, lahko velika različnost značajev in tudi vzorcev, ki sta jih privlekla iz svojih primarnih družin, začne zelo razdvajati. 

Cosmopolitan: Je torej bolje, da sta si že v osnovi podobna?

Melita Kuhar: Težko to trdim. Kajti v tem primeru lahko postane v zvezi zatohlo in dolgočasno. Tudi rutina uničuje odnos.

Pomembno je, da na zvezi ves čas delamo, da se pogovarjamo in da tudi slišimo, kaj drugi želi od nas. Da zvezo gradimo na medsebojnem spoštovanju. Da si vsak dan vzamemo čas drug za drugega, načrtno. Samo drug za drugega. In intenzivno delamo na odnosu, izven vsakdanjih monotonih opravkov. 

Melita Kuhar vodi projekt Svetovalnica, slediš ji lahko tudi na Facebooku ali jo pokličeš na 031 666 168.. 

Preberi še, kaj si današnji moški želijo od žensk.

Novo na Metroplay: Vse o poletni negi kože | Tajka Selan