Je vajin seks nekaj takega kot "saj je v redu, ampak lahko bi bilo boljše"? Beri TO!

Upoštevajta sledeče namige in ne pozabita na radovednost. Med rjuhami je še kako zaželena!

Je vajin seks nekaj takega kot "saj je v redu, ampak lahko bi bilo boljše"? Beri TO! (foto: Getty Images) Getty Images
11. 2. 2021

Sproščen jesenski duh je primeren, da prevetrite svoje seksualno življenje, saj si boste v dolgih jesenskih nočeh in kratkih dneh lažje vzele čas za analizo. Če boste ugotovile, da ni vse v redu, ali da bi lahko bilo bolje, ne oklevajte s spremembami.

Ponujamo vam nekaj predlogov.

Analitični pretres vaše seksualne aktivnosti gotovo ne bo odveč. Če vam bo ob končnem seštevku pod bilančno črto obraz prelil blažen nasmeh: bravo za vas! Očitno ste vložile dovolj energije v odnos s pravim partnerjem. Če pa bo vaš rezultat nekaj takega kot “saj je v redu, lahko pa bi bilo tudi boljše,” je čas za nove poteze.

V vsakem od obeh primerov pa ne pozabite na radovednost. Med rjuhami je še kako zaželena, saj vas žene v nova raziskovanja.

Top triki, kako se za vedno izogneta monotoniji med rjuhami:

1. Nikoli se ne uspavajte na lovorikah

Verjamemo, da osnove posteljne telovadbe dobro obvladate, da ste vzljubile in da dobro poznate svoje in njegovo telo in da vam je na razgretih žimnicah lepo. Kot pri nobeni drugi dejavnosti pa se tudi pri seksualni ni dobro uspavati na lovorikah.

Če se prehitro zadovoljite z doseženim, lahko kaj hitro postanete zdolgočasene v monotoni rutini, ki vam bo sčasoma objedla veselje in navdušenje nad tistim, kar počnete.

Za izhodišče naj bo razmišljanje 30-letne Mirjane iz Trebnjega: “Mislim, da je moje seksualno življenje odlično, vendar bi bila za kakšno novo idejo kljub temu zelo hvaležna. Preganja me namreč nagonski občutek, da obstaja še več, da se lahko moji orgazmi povzpnejo še više, skratka, zdi se mi, kot da sem šele nekaj čez pol poti, ki jo moram opraviti do božanskega užitka.”

2. Za začetek zadostujejo drobne poživitve

Pri stalnem partnerju že natančno veste, kako ga znorite s svojimi vzdihi, odzivi in potezami, z nežnim gruljenjem odobravanja ter s prostaškimi besedami. Morda pa se je vsega že tako navadil, da imata vaš vselej isti tonski zapis in stalni besednjak manjši učinek.

Potrebujete torej poživitev, zato spremenite sceno. Že minimalne korekcije bodo zelo učinkovite. Razgibale bodo uvodno dogajanje in vzpodbudile domišljijo. Pravzaprav vas bodo vrgle iz ustaljenega ritma.

Za začetek obdobja sprememb bo dobrodošla razmeroma enostavna poživitev dogajanja v dvoje. Poskusite s pisano besedo. Denimo, da izberete za “papir” njegov hrbet. S prsti izpišite besedo, ki naj jo ugane.

Na primer, liži. Če bo besedo prebral, boste morale tisto, kar ste napisale, narediti, on pa naj za nagrado izbere del telesa, ki se mu boste posvetile. V igrici se izmenjujte, pišete lahko tudi z jezikom, menjavajte pa tudi “papir” in pišite po nogah, trebuhu, rokah, vratu …

3. Stimulacija z blondinko in mehanikom

Drugi predlog za uvodno poživitev prihaja od 28-letne Celjanke Petre. “Rada prostaško govorim in fantu je to všeč. A po nekaj mesecih bolj ali manj podobnega govornega vzpodbujanja sem si zaželela nečesa drugega, drugačnega. V čakalnici na železniški postaji sem naletela na zapuščeno revijo z opolzkimi erotičnimi zgodbami in jo odnesla domov.

Večer v postelji sem začela z branjem zgodbe o pohotni blondinki, ki se ji je sredi poti po manj naseljeni pokrajini pokvaril avto in se je morala ustaviti v vaški mehanični delavnici. Avtomehanik je bil seveda še pohotnejši od nje in strastno sta končala na pokrovu avtomobila.

Še preden sem prišla do finala začinjene zgodbice, se je partnerju “odpelo” in finale sva odplesala v živo. Kot blondinka in njen naključni mehanik.«

Petra je zatrdila tudi, da je bil zaradi drugačnega začetka njun takratni ritual bolj spontan in razburljivejši.

4. Za spremembo lahko tudi z zavezanimi očmi

Znane nežnosti s poljubljanjem in lizanjem, s katerimi dvigate partnerjevo začetno temperaturo, lahko zamenjate s “streljanjem obsojenca”. Nenapovedano, se razume, zato da boste vzbudile njegovo napetost in pričakovanje. Potrebujete le pas jutranje halje in ruto za prevezo oči. Roki mu zvežite tako, da se bo počutil udobno, vozel pa naj bo vseeno dovolj trden, da se ne bi mogel zlahka izmuzniti iz vezi.

Potem mu prevežite oči in ga začnite dražiti.

“Midva se greva takšne skrivalnice že dalj časa in vselej naju vzburijo. Ko mu zvežem roke in prevežem oči, ga začnem nežno vzburjati. Vedno drugače, kajti čar je ravno v nepredvidljivosti, navedla bom le eno od možnosti. Z jezikom mu grem čez prsni koš in se dalj časa ustavim na bradavicah, potem naredim nekajsekundni premor.

Nato se lotim njegovega prijateljčka in ga božam, dokler ni strumno vzravnan. Znova se ustavim in razmišljam, kje bi nadaljevala. Prav to, da ne ve, kaj in kje bo v nadaljevanju udarilo, ga spravlja ob pamet in zveča napetost ter željo. Ko ga končno osvobodim vezi, mi z veseljem povrne užitke,” je svojo nagajivo igrico z možem opisala 27-letna Kranjčanka Anja.

5. Glavno besedo ima vedno njegov general

V središču »bitke« je nesporni general njegov penis, ki pogojuje dogajanje. Za triumfalno zmagoslavje se mu zato velja resno posvetiti, ga tudi malo razvajati.

Ponujamo vam dve preverjeni opciji. Prvo je opisala 25-letna Ida iz Črne na Koroškem: “Ko je v polni erekciji, sežem po njegovem mednožju in mu z roko objamem koren penisa ter testise.

Pazim seveda, da pritisk ni premočan, ker mu ne želim povzročati bolečin. Potem se z usti lotim vrha njegovega penisa in po njegovem zadovoljnem brundanju vem, da mu moje ljubkovanje vzbuja neizmerne užitke. Mnogo večje kot ob običajnem oralnem zadovoljevanju.”

Čar je v delu rok, kajti s stiskom genitalij na spodnjem delu preprečite pretok krvi. Kri je ujeta v penisu, njen pritisk pa stopnjuje občutljivost in veča ugodje.

Druga ponudba prihaja s Primorske. Koprčanka Mirela je pri fantu zapisana z zlatimi črkami. “Med oralnim seksom mrmram,” je njen osnovni recept.

“Ko pogoltnem prvih nekaj centimetrov njegovega penisa, iz grla spustim nizek, vibrirajoč glas. Medtem se seveda z rokami igram s spodnjim delom penisa in testisi. Miran pravi, da si zaslužim Nobelovo nagrado.”

6. Še o skrivnostni in razvpiti točki G

Nikoli se ne zadovoljite z doseženim in iščite naprej. Seksualni užitki so neomejeno področje, zato vas raziskovanje lahko pripelje le še višje. Na vrhu seznama največjih užitkov je točka G, mi vam pa tokrat priporočamo dodatek z dvojno kombinacijo draženja točke G in klitorisa.

Točke G se lotite od znotraj in od zunaj.

Za notranjost naj s penisom poskrbi vaš partner, ve pa jo masirajte z zunanje strani. Ko vam bo začelo prihajati, se z roko spustite do roba sramnih dlak in začnite krožiti s prsti. (Verjetno boste na začetku potrebovale nekaj poskusov, da boste natančno locirale točko z zunanje strani.)

Penis, usmerjen proti točki G, bo hkrati dražil tudi klitoris, zato bo vaše orgazmično doživetje potrojeno. Ženske s tovrstnimi seksualnimi užitki so zagotovile, da jih ne odnese le v nebesa, ampak da se razlezejo po širnem vesolju.

Svoje občutke je opisala 27-letna pediatrinja Julija. “Pri trojnem orgazmu čutim dražljive valove, ki preplavljajo moje telo tako v notranjosti kot na površju telesa. To mi daje občutek celovitosti.

Najbolj me zvije val ugodja, ki se iz vagine razlije v hrbtenico in se dvigne v možgane. Vrhunec je noro nabit s čustvi, počutim se kot v breztežnem stanju, orgazem pa traja mnogo dlje.”

7. Sprostite domišljijo

Zbrali smo nekaj vaših predlogov za poživitev in večji užitek:

“Ko z možem igrava tenis, ne nosim spodnjic. Še nikoli nisva zdržala do šestega niza, ker ga je vselej že prej zaneslo čez mrežo na mojo stran in partijo sva predčasno končala s strastnim finalom. Matej pravi, da ga najbolj ’dvigne’ moj servis.” Alenka, 29 let, oftalmologinja

“Z Branetom si vzameva veliko časa. Ko se bližava orgazmu, upočasniva tempo, se odmakneva in gradiva znova. Ko ne gre več, si privoščiva velik ognjemet, Brane pa me je naučil, da je za velike seksualne užitke zelo pomemben čas in izbira pravega trenutka za erupcijo.” Nika, 25 let, ekonomistka

“Na počitnicah v Parizu sem si privoščila avanturo s Francozom. Ljubila sva se noro, in sicer v dvigalu ter za klopjo v parku. Neobičajna lokacija je neverjetno povečala opojnost. Ne šteje le, kaj delaš, ampak tudi, kje to počneš.” Jasmina, 23 let, študentka

“Seks sva začela tako, da sem masturbirala z ledeno lučko, ko pa sem se bližala vrhuncu, sem odvrgla lučko in Gregorja povabila, da iz vagine poliže ostanke sladoleda. Mislila sem, da se mi bo utrgalo.” Karmen, 25 let, bančna uslužbenka

Andreja Gorišek

Preberi še: Ljudje govorimo 5 različnih jezikov ljubezni! Katerega govorita ti in tvoj dragi?

Priporočamo tudi: Poročni fotografi razkrili, kako že takoj vedo, da se zakon ne bo obnesel