Je tvoj dragi dosti višji od tebe? Ne boš verjela, kaj to pomeni za vajino razmerje!

Ženske od vedno sanjamo o tem, da bi se nekega dne poročile s postavnim visokim moškim. In zdaj vemo, zakaj je temu tako!

Je tvoj dragi dosti višji od tebe? Ne boš verjela, kaj to pomeni za vajino razmerje! (foto: Profimedia) Profimedia
3. 2. 2021

Očitno že od nekdaj (pod)zavestno težimo k popolnemu partnerstvu, kar pa lahko seveda pripišemo evoluciji, biologiji in psihologiji.

Raziskava je namreč pokazala, da je večja razlika v višini partnerjev povezana s srečnostjo žene in da njena izbira visokega moškega poveča njeno reproduktivno sposobnost.

Kot so zapisali pri Goodfulness, so visoki moški bolj samozavestni in so zaradi tega tudi bolj privlačni.

To lahko pripišemo evoluciji, saj so v prazgodovini ženske vedno privlačili večji in višji moški, saj naj bi bili boljši lovci.

Kot vemo, imamo moški in ženske različne fizične in mentalne lastnosti za zelo specifične evolucijske namene. Moški so večji kot ženske, saj so že v prazgodovini imeli nalogo varovati in skrbeti za svoje boljše polovice in otroke.

In, ko je moški večji in višji, je to (navadno) znak, da je tudi močnejši in dominantnejši ter lahko bolje zaščiti svojo družino.

To lahko čudežno vpliva na njegov ego in ga posledično naredi srečnega.

Hkrati pa je tudi ženska srečnejša, ko ve, da lahko njen moški skrbi zanjo in njune otroke.

Čeprav smo že v letu 2018, daleč od prazgodovinskih časov, je ta razlaga še vedno popolnoma veljavna, saj je evolucijsko gledano dobesedno zapisana v našem DNK.

Preberi še: Vohanje njegovih prdcev lahko podaljša tvoje življenje – poglej, zakaj! ali pa Tvoje srce lahko napove prihodnost (Dobesedno!) - Preveri, KAKO!

Priporočamo tudi: 18 stvari, ki jih Christian Grey resnično ne prenese