Je ljubezensko razmerje z njim dobro zate?

Nekatere punce ob svojem fantu dobijo možnost, da zasijejo v najboljši luči, druge pa imajo manj sreče, saj jih tipčki popolnoma zasenčijo. Se ti zdi, da se nekaj takega dogaja tudi tebi?

Je prijazen samo navzven? (foto: Eric Ray Davidson, Chris Clinton, Profimedia.si, Fox, Shutterstock) Eric Ray Davidson, Chris Clinton, Profimedia.si, Fox, Shutterstock
25. 6. 2012

Psihologi pravijo, da moraš biti pozorna na tri ključne točke.

Postavlja se v središče pozornosti

Nikakor ni prav, da si ti vedno podporni člen in nikoli nimaš priložnosti, da se izkažeš in izstopaš. Če te v družbi ignorira ali pa te zaničuje, sebe pa, nasprotno, postavlja v središče sveta, to že ni dober znak.

Morda tega niti ne ve, zato se z njim pogovori, nato pa naredi preprost test: ko bosta naslednjič s prijatelji, povej neko šalo. Če se ji bo smejal skupaj z drugimi, je verjetno vse v redu. Če pa bo takoj skočil pred tebe in vso pozornost pritegnil nase, razmisli, ali te je sploh vreden.

Niti slučajno ga ne zanima tvoje delo

To je pomembno področje tvojega življenja, zato si nedvomno zasluži njegovo zanimanje.

Če se ne veseli iskreno tvojega napredovanja, ne razume, da moraš kdaj tudi bolj pozno delati, in ne posluša, kadar mu pripoveduješ o svoji službi, ga zanima samo en delček tebe, na primer ti v prostem času, nikakor pa ne celota.

Si predstavljaš, da s takšnim moškim deliš svoje življenje?

Nikoli nisi deležna njegove podpore

"Saj bo!"

Če je to vse, kar ti zmore reči, ko se trudiš doseči resnično velik in zahteven cilj, ali pa če ravno na večer pred tvojim izpitom povabi na obisk svoje razgrajaške prijatelje, ti sporoča, da zanj pravzaprav nisi pomembna oseba.

Tak fant gleda samo nase, tvoje potrebe in prioritete pa dobesedno daje v nič. V najboljšem primeru pokaže zanimanje za tisto, kar imata skupnega, za tvoje osebne izzive pa mu ni mar. Verjemi, zaslužiš si veliko boljšega.

Besedilo: Nuša Oblak, foto: Eric Ray Davidson, Chris Clinton, Profimedia.si, Fox, Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri