"Izvedela sem, da je sestrin mož gej - naj ji povem?" (klic na pomoč Slovenke)

"Meni je res vseeno, kako je kdo usmerjen – sem pa zelo pravičniška in resnicoljubna in me jezi, če kdo koga izigrava." Kaj bi ji svetovala ti?

"Izvedela sem, da je sestrin mož gej - naj ji povem?" (klic na pomoč Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
18. 3. 2023

"Včeraj sem izvedela, da naj bi bil mož moje sestre gej. Vir, ki ga menda dobro pozna s scene, menda je tam zelo aktiven, je to potrdil tudi potem, ko sem mu poslala svakovo fotko.

To seveda NI moja stvar in vem, da se mnogo gejev poroči zaradi skrivanja – je le bolj enostavno pobrat eno čustveno malo labilno žensko, jo psihološko podjarmit, jo odpeljat živet v Vuko*ebino, ji zaradi norme narest dva otroka in jo privezat na dom, da se ti lahko goniš okoli s komerkoli, kot pa si priznat, kar si, in živet, kot si pač usmerjen.

Ampak – moja sestra je v zakonu zelo nesrečna, v parih letih se je popolnoma spremenila. Izgubila je stike s prijateljicami, zaprla se je vase, v trdo lupino, ki jo redki domači prebijemo zelo zelo redko.

Meni je res vseeno, kako je kdo usmerjen – sem pa zelo pravičniška in resnicoljubna in me jezi, če kdo koga izigrava.

Jasno mi je, da ne morem enostavno pristopiti k sestri in ji povedati, kaj sem izvedela. Potrebno bi bilo pristopiti subtilno in predvsem spraševati in še bolj poslušati.

To, kar sem izvedela, sem delila le z možem. Ta pravi, da moram biti res zelo zelo previdna – se strinjam, to so res težke stvari. Jezna sem na svaka ful, ker izigrava mojo sestro za to šarado, kar gofljo bi mu razbila najraje, bruha se mi, ko pomislim, da sem izvedela, da v Tivoliju plačuje najstnikom za spolne usluge, potem pa se vrača v posteljo k moji lepi, nežni, čudoviti sestri.

Ali se je kdo že soočil s tem, z dilemo – povedati ali ne, kako povedati?" je na slovenskem forumu za pomoč prosila ženska.

"Moj fant me je prevaral z moškim"
(iskrena izpoved dekleta)

Preberi, kaj so ji svetovali nekateri uporabniki:

1. Povedati

"To je tudi tvoja stvar, ker verjetno spi tudi s tvojo sestro, posledično pa ji lahko prinese tudi aids. Da ne govorimo o travmah, ki jih prinese to spoznanje … Ljubica je ok, ampak, da je moški poročen homoseksualec …"

2. Soočiti njega

"Jaz bi z dejstvom soočil njega in mu postavil ultimat – v določenem času naj sam pove tvoji sestri ali pa ji boš ti. Če je zakon katastrofa, je itak bolje, da gresta narazen."

3. Ne povedati

"Jaz bi bila tiho. Zakaj? Ker sestra je tip ženske, ki živi s plašnicami na očeh. Večina žensk prepozna geje, ona si je zatiskala oči, se celo z njim poročila. Tako, da če ji boš povedala, se bo s teboj skregala. Ker ji boš razbila njeno sliko o partnerju, ki si jo je sama ustvarila, zaradi tega bo polna maščevalnosti do tebe. In, ko bo dojela, da je živela v iluziji, bo jezna nate. Si resnicoljubna in močna oseba, taka sem tudi jaz. Ampak večina ljudi pa ne mara slišati resnice. Zato bodi previdna, ona se bo ločila slej ko prej, bila uničena, enkrat bo prišlo do roba, ko ne bo mogla več živeti v lažni iluziji. Geji so zelo prefrigani ljudje, ko bo svak videl, da veš, bo sestro nahujskal proti tebi. Zato pusti dogodkom, da tečejo v svojo smer. Ker drugače se bosta skregali. Izbrala je svojo smer, ti tu ne moreš nič."

4. Namig

"Napelji pogovor na geje, na primer povej, kaj se je znanki zgodilo. Da se je mož ni dotaknil in da je po naključju odkrila, da je mož gej. Pa potem drugič spet o tem, koliko je gejev. Pa tretjič spet, da si gledala avanture.net ter da ne moreš verjeti, koliko poročenih gejev je na teh straneh ... Skratka išči načine, da postopoma poveš, spremljaj sestrino reakcijo. Lahko jo obvestiš anonimno prek pisma."

Kaj bi pa ženski svetovala ti?

"S fantom nikoli ne doživim orgazma - razmišljam, da ga zapustim" (zapis Slovenke)