"Bodoča tašča zahteva, da spremeniva 'nespoštljiv' datum poroke, ker je takrat ..." (zapis razburjene neveste)

9. 6. 2024
"Bodoča tašča zahteva, da spremeniva 'nespoštljiv' datum poroke, ker je takrat ..." (zapis razburjene neveste) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Pravzaprav je med enim od srečanj preko zooma, kjer smo razpravljali o najini ideji zaročnih fotografij, poslala sporočilo in rekla ..."

"Torej, z zaročencem (oba sva stara 25 let) sva se pravkar zaročila. Skupaj sva že skoraj 7 let. Pri razpravi o poroki in datumih ter o tem, kaj si želiva za poroko, sva bila zelo odprta. Ko sva objavila datum poroke, [tašča, op. a.] ni imela nobenih težav, ni rekla ničesar, ampak šele nekaj mesecev po tem, ko sva položila polog za vse - DJ-ja, hrano na prizorišču in fotografiranje.

Pravzaprav je med enim od srečanj preko zooma, kjer smo razpravljali o najini ideji zaročnih fotografij, poslala sporočilo in rekla: 'Zakaj ste izbrali ta datum za poroko, to je dva dni pred obletnico smrti moje hčerke.'

Ne pozabite, da je bila v sobi, v kateri smo imeli sestanek, in z nami na večerji. Ničesar nisem rekla in sem to preprosto preslišala. Moja tašča je pred skoraj 30 leti izgubila prvega otroka zaradi sindroma nenadne smrti dojenčka. To je grozno in nikomur ne bi želela, da se mu to zgodi. Oba z zaročencem sva mislila, da bo vse v redu, ker poroka ni bila na dejansko obletnico.

Kasneje sem tudi ugotovila, da je bil ta datum rojstni dan mojega strica (bil mi je kot oče), ki je preminil pred 10 leti in sem želela, da ga počastim s 'ta kratkim' njegovega najljubšega alkohola (Jim Bean), pri čemer so me njegova žena in sinovi podprli in so pravzaprav sami bili tisti, ki so mi to povedali. To je bil njegov rojstni dan. Tako sem se še bolj navezala na ta datum.

Medtem je moja tašča točno vedela, kateri datum sva izbrala, in ni rekla ničesar, dokler nisva položila vseh depozitov.

Ali sem jaz ta grozna, ker mislim, da je prestopila mejo, ker je počakala, da sva položila vse depozite, da bi šele takrat kaj rekla? P. S. Z zaročencev bova, z malo pomoči tu in tam od mojih staršev in sorodnikov, sama plačala poroko," je na portalu Reddit zapisala zgrožena nevesta.

Ne spreglej:

V komentarjih pod objavo se je zvrstilo tistih, ki so se postavili na stran neveste in ugotovili, da je njena bodoča tašča nerazumna. Najbolj priljubljen komentar pa se je glasil: "Izbrala si datum, ki ni obletnica smrti njenega otroka, in o datumu si pošteno obvestila, da so se ljudje lahko vključili, zdaj pa je datum zaklenjen z depoziti. Nisi ti kriva, saj si se držala načrta."

Mnoge je prav tako zmotilo, zakaj je ženinova mama izbrala ravno ta čas, da je izrazila svoje pomisleke glede datuma, in zakaj se je obrnila naravnost na svojo bodočo snaho, namesto da bi se osebno pogovorila s sinom. Drugi pa so sumili, da je morda šlo za igro moči. "Kakšen čuden način, da rečeš: 'Ta poroka ni zate, ampak zame,'" je zapisal en izmed njih.

Kaj pa o tem meniš ti?

Preberi še: Odvisnost od spolnosti: 25-letna nimfomanka razkrila, kako pogosto se je potešila v 'najhujši krizi'

Te morda zanima tudi: "Samska sem, ker sem tako lepa in pametna, da se me moški bojijo - mislijo, da nisem resnična" (izpoved TikTokerke)

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave