"Naletela sem na moževa sporočila drugi ... dobila sem vse, kar sem iskala" (izpoved prevarane Slovenke)

12. 2. 2024
"Naletela sem na moževa sporočila drugi ... dobila sem vse, kar sem iskala" (izpoved prevarane Slovenke) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Bodite iskreni, je moj mož totalen psiho, da piše take?" se zgroženo sprašuje.

"Če sumite, da vas mož vara, mu preglejte telefon. Jaz sem danes dobila vse, kar sem iskala," je na priljubljenem forumu* zapisala Slovenka, ki je žal z brskanjem po moževem mobitelu spoznala kruto resnico. "Vsako jutro ji napiše dobro jutro, zvečer lahko noč, cele dneve si pisarita o vsem mogočem, pa seveda tudi, kako je bilo lepo tu in tam in kako lepo sta se imela včeraj in tako dalje. Tudi o njunih posteljnih aktivnostih kar po sms-jih diskutirata. To me je zelo presenetilo, sama ne bi nikdar puščala zapisanih sledi," je še dodala.

Nato pa zgroženo nadaljevala: "Kakorkoli, moževemu 'onetu' pravita ZAJČEK. Ko sem mu pa jaz pred leti hotela dati kakšen vzdevek (pa ne živalski, ampak npr. luli) me je pa vedno nahrulil. No in ji je napisal, da je medtem, ko je bil na družinskem kosilu, razmišljal o njunih aktivnostih, njenem obrazu in beli koži. Zaradi tega naj bi se 'zajček' vznemiril in začel izgubljati tekočino. Da ko je prišel domov, je šel takoj pod tuš (to je res, ko smo prišli domov, je pikiral pod tuš), ampak da se ni dotikal zajčka, ker zajček ugrizne vsako drugo roko, le njej se dovoli božati. Bodite iskreni, je moj mož totalen psiho, da piše take?"

Ne spreglej:

Kaj narediti, ko najdeš partnerjeva sporočila drugi?

Situacija, ko odkriješ, da tvoj partner piše drugi ženski, je že sama po sebi izjemno težka in čustveno zahtevna. Tukaj je nekaj korakov, ki ti lahko pomagajo pri tem:

1. Vzemi si trenutek, da predelaš svoja čustva.

Povsem normalno je, da se počutiš prizadeto, izdano, jezno ali zmedeno, a preden ukrepaš, si dovoli čas za razmislek.

2. Komuniciraj s partnerjem ...

K njemu pristopi mirno in mu povej, kaj si izvedela. Čeprav se ti bo morda zdelo težko, se poskušaj izogniti obtožbam in se raje osredotoči na to, da mu odkrito poveš, kako si se ob tem počutila.

3. ... in prisluhni tudi njegovi razlagi.

Vemo, da bo težko, a daj mu priložnost, da ti pojasni svoja dejanja. Pozorno poslušaj, kaj ima povedati, ne da bi ga prekinjala. Razumevanje njegove perspektive ti lahko pomaga razjasniti celotno zadevo.

4. Poišči podporo.

Za to se lahko obrneš na svojo družino, prijatelje ali terapevta. Pogovor z osebo, ki ji zaupaš, ti lahko ponudi perspektivo in ti pomaga pri obvladovanju čustev. Terapevt je lahko tudi odlična rešitev v primeru, da se s partnerjem odločita dati svojemu razmerju še eno priložnost.

5. Poskrbi zase.

Ukvarjaj se z dejavnostmi, ki ti prinašajo veselje in ti pomagajo obvladovati stres. Poskrbi za svoje telesno, čustveno in duševno počutje.

6. Ponovno oceni razmerje.

Vzemit si nekaj časa za razmislek o tem, ali je razmerje zate zdravo in izpolnjujoče. Zaupanje je temelj vsakega odnosa, in če je bilo porušeno, bosta za njegovo ponovno vzpostavitev zagotovo potrebna čas in trud.

7. Sprejmi odločitev.

Odloči se, kaj je zate najbolje. To lahko pomeni reševanje težave s partnerjem ali pa se prekinitev razmerja, če meniš, da nastale škode ne moreta popraviti.

*Zapis je bil objavljen na tem forumu.

Preberi še: Si za valentinovo samska? Ne obremenjuj se, saj lahko počneš teh 10 stvari

Te morda zanima tudi: "Po 15-ih letih sem se sestala z bivšim fantom, zdaj živiva ljubezen iz filma" (resnična zgodba Slovenke)

Novo na Metroplay: Žiga X Gombač: "Mene tek pomirja, daje mi dodatne zorne kote razmišljanja"