"V življenju vsakega moškega je ženska, ki je nikakor ne more pozabiti" (izpoved Slovenca)

2. 3. 2024
"V življenju vsakega moškega je ženska, ki je nikakor ne more pozabiti" (izpoved Slovenca) (foto: Profimedia)
Profimedia

Vsi moški v življenju srečajo žensko, ki je nikakor ne morejo pozabiti. Preveri, če si se tudi ti zataknila v glavi svojega bivšega.

"Zakaj ima vsak moški eno žensko, ki mu je ušla? Punco, ki je na dnu vodnjaka zgodovine razmerij še vedno živa in pogosto priplava na površje. Preprosto je: Ker smo pač moški in stvari zafrknemo, kot to najbolje znamo. Normalno je, da tudi naša ljubezenska življenja niso imuna na našo včasih že skoraj kronično nesposobnost.

Ko govorimo o ženskah, ki so nam ušle, lahko mislimo na dvoje. Na tiste, ki se niso zanimale za nas, čeprav smo se mi na prvi pogled zaljubili vanje in tiste, ki smo jih imeli, a smo v odnosu z njimi nekje zamočili. In te druge, so tiste, ki nas najbolj žulijo. Punca, ki nam je ušla, ni le navadno dekle. Je ženska, s katero bi verjetno lahko dočakali starost in skupaj prebrodili življenje, če bi le nekaj stvari naredili drugače.

Morda je nismo dovolj pogosto poklicali ali pa je nikoli nismo zares presenetili. Lahko pa je šlo za hujšo napako, nekaj kar se ne da zlahka odpustiti. Morda smo jo prevarali. Če obstaja dekle, s katerim ne hodimo več, a si želimo, da bi, je verjetnost za to, da smo bili mi tisti, ki smo nekje močno zamočili, res velika. Če nas je prevarala ona, v večini primerov za njo ne hrepenimo več (čeprav obstaja nekaj žalostnih izjem).

Imeli smo jih za samoumevne ...

Večinoma super punce iz svojega prijema spustimo, ker v nas prevlada lažni občutek varnosti v odnosu. V prevodu, imamo jih za samoumevne. To obdobje pa napoči hitro po tem, ko premagamo fazo tega, da se ob njih počutimo povsem udobno. Čeprav je udobje v razmerju dobra stvar, lahko prekomerno udobje hitro vodi v razpad nečesa dragocenega.

Zato se te ženske po naših mislih potikajo še dolgo po tem, ko se je razmerje končalo. Nekatere stvari, ki jih prej nismo zmogli videti, opažamo šele zdaj. Splošno rečeno, pravo vrednost stvari pogosto spoznamo šele, ko so nam te odvzete. Poleg tega pa čas tudi zabriše podrobne spomine, zato se zlahka zgodi, da se nečesa spominjamo v lepši luči od realne.

Nikoli ni lahko izgubiti. Ko pa izgubimo človeka, je to še toliko težje. Naša percepcija se lahko zaradi močnih post-travmatskih čustev spremeni. Neumne napake v razmerjih delamo predvsem, ko smo mladi. Učenje na napakah pa je ena ključnih točk mladosti. To pa še ne pomeni, da so zato za nas te lekcije lahke. Punce, ki jih težko pozabimo, so ponavadi tiste, ki smo jih imeli radi, ko smo bili mladi. Preden smo bili dovolj modri, da stvari obvladamo bolj previdno.

Prva ljubezen najbolj boli, pravijo nekateri. Zato za nekaterimi puncami žalujemo dlje kot za ostalimi.  

Mnogi moški težko pozabijo tudi ženske, ki so jim posvetile največ ljubezni in pozornosti. Občutki ob spominih so tako prijetni. S tisto punco druge težko tekmujejo. Kot posledica vsega tega se v punce, ki pridejo po tej veliki ljubezni, težko tako močno zatrapamo ali navežemo. Ko v naše življenje vstopi nova ženska, je povsem normalno, da jo primerjamo z ženskami, ki so naše življenje bogatile prej, četudi se trudimo, da jih ne bi.

Čeprav imamo moški pogosto eno dekle v spominu posebej lepo uokvirjeno in radi na čase pomislimo nanjo, to ne pomeni, da smo nezmožni iti dalje. Gre za del življenja. Včasih zgubiš, včasih dobiš. Včasih pa zgubiš res veliko.

Vir: Dan Scotti za Elitedaily.com

Fotografije: Shtterstock in Giphy, Profimedia

Morda te zanima še: "Moj mož v službi napreduje le zato, ker spim z njegovim šefom" (priznanje ženske)

Preberi tudi: "Kako naj tašči postavim mejo? Zdaj, ko sem rodila, hoče ..." (klic na pomoč Slovenke)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ