"Od nekdaj je pred mano skrival najboljšega prijatelja - končno sem spoznala, ZAKAJ" (zapis obupane žene)

12. 5. 2024
"Od nekdaj je pred mano skrival najboljšega prijatelja - končno sem spoznala, ZAKAJ" (zapis obupane žene) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Jasno je bilo, da so vedele, kar sem videla, njihove reakcije pa so bile dovolj, da so potrdile točno to, česar sem se bala ... V bistvu Matej nikoli ni bil tako odmaknjen, kot se mi je zdelo, preprosto je bil skrit."

Z možem Janom* sva poročena tri leta (oba sva stara 26). Par sva postala pri 17-ih, sicer pa se poznava že od četrtega razreda. Ljubim svojega moža, popoln je. Je zabaven, prijazen, pameten in privlačen. Moje življenje z njim je čudovito in z njim si resnično želim ostati do konca življenja.

Odkar sva se spoznala, sva obiskovala iste šole, vse do faksa. Takrat sva oba oblikovala svoji družbi. On je s svojimi prijatelji bolj povezan kot jaz, zaradi česar sem tudi sama postala del njihove skupine, vsaj tako menim. V tistem času sem se nekje 50 % časa družila z njimi, večinoma zaradi moje službe, včasih pa me preprosto niso povabili.

Ne spreglej:

Nisem se pretirano obremenjevala s tem, saj so konec koncev njegovi prijatelji, ki jih ne vidi tako pogosto kot mene, zato me ni motilo. Moj mož je svojega najboljšega prijatelja Mateja* (27) spoznal veliko prej kot mene. Do nedavnega nisem o njem vedela praktično ničesar. Ni ga bilo na najini poroki, prav tako ni obiskoval najinih šol, zato sem predvidevala, da ni prijatelj z nikomer iz družbe. Mislila sem, da je to zaradi njegove narave dela, saj so mi povedali, da veliko potuje.

Lansko leto pa sva se z možem udeležila piknik zabave najinih prijateljev. Matej je bil tam. Najprej ga nisem prepoznala, a ko sem spoznala, kdo je, sem iskreno bila nekoliko šokirana. Saj sem ga že prej videla v živo, ampak je zmeraj držal zelo, zelo veliko razdaljo, za kar zdaj vem, da je bilo namerno. Kakorkoli, bil je totalno 'za dol past', videti je bil kot supermodel.

Ko sem želela z njim načeti pogovor, se je zdel resnično nervozen in me je po nekaj stavkih popolnoma utišal. Ko sem njegovo vedenje omenila drugim, so me tudi drugi utišali in mi govorili stvari, kot so "takšen pač je" ali "morda si rekla nekaj, kar ga je užalilo".

Na kratko, nihče mi o njem ni želel ničesar povedati. Vsak pogovor, ki je vključeval Mateja, je bil nezaželen. Na koncu večera sem se skušala o njegovem počutju pogovoriti tudi z Janom. Povedal mi je, da me Matej ne mara. Bila sem zmedena, saj sem ga komajda videla v živo, kaj šele, da bi z njim dejansko govorila. Izgovor, ki mi ga je dal moj mož, je bil, da me ne mara zato, ker sem ga [svojega moža, op. a.] enkrat med študijem "preverala", Matej pa je bil preveč trmast, da bi to pozabil.

Od takrat sem Mateja videla le še nekajkrat, večinoma na rojstnih dnevih, velikih druženjih, enkrat pa je prišel tudi k nam na ogled nogometne tekme z družbo. No, pred nekaj tedni je moj mož 'šel ribariti' s svojim 'bratrancem'. Isti večer sem k sebi povabila nekaj deklet iz naše družbe. Lili* je podrsavala po družabnih omrežjih, ko sem preko njenega ramena opazila sebek Jana in Mateja, kako sedita drug poleg drugega v vroči kadi.

Fotografija je bila objavljena mogoče 30 minut nazaj. Lili sem vprašala, kaj sem pravkar videla, ona pa je prebledela. Hotela je reči 'nič', a sem ji brž iz rok iztrgala mobitel in šla na profil osebe, ki je objavila fotografijo. Pripadal je mojemu možu. Šlo je za zasebni profil in in večina fotografij so bile umazane šale in podobno, ostale pa so bile fotografije njega in Mateja. Bodisi sta se družila sama ali pa s preostankom družbe, brez mene.

Na večini fotografij sta si bila videti pretirano blizu, preveč sta se dotikala ali pa sta počela stvari, ki so bile preveč osebne ali intimne za prijatelja. Dobrih deset minut sem jih gledala, dokler tega več nisem mogla prenesti. Bila sem zgrožena.

Vse fotografije so bile objavljene na datume, ko mi je moj mož rekel, da pozno dela, se druži s katerim od družinskih članov in podobno, skratka šlo je za druženja, na katera jaz nisem bila povabljena.

Lili je preprosto obsedela in bila je videti prav neumno. Rekla ni ničesar, vsa ostala dekleta pa so buljila v naju, kot bi pravkar eksplodirala bomba. Jasno je bilo, da so vedele, kar sem videla, njihove reakcije pa so bile dovolj, da so potrdile točno to, česar sem se bala. Bila sem besna. Začela sem vpiti, Lili je jokala, ostala dekleta so ponorela.

Ko sem se začela umirjati in zahtevala, da mi razložijo, kaj se dogaja, pa mi je Lili povedala vse. Jan in Matej sta spala skupaj in v bistvu bila v razmerju za mojim hrbtom, še preden sva se midva poročila. Začelo se je v času, ko sva si z Janom vzela en mesec premora med študijem in od takrat naprej sta skupaj. Vsi so vedeli za to in nihče mi ni povedal, dokler tega sama nisem spoznala na težek način.

Mateja ni bilo na najini poroki, ker se je počutil krivega. Za svoja druženja se dogovarjajo v skupinskem pogovoru, v katerega nisem vključena, saj imajo Mateja toliko radi, "da bi mu radi prihranili muke". Menda so tako čutili tudi drugi fantje v skupini. V bistvu Matej nikoli ni bil tako odmaknjen, kot se mi je zdelo, preprosto je bil skrit. Jan ga je skrival pred mano, saj ni želel, da izvem, da sta skupaj. Do konca večera nas je polovica deklet jokala, vse ostale pa so se mi opravičevale.

Bila sem tako jezna. Morale so mi obljubiti, da ne bodo Janu ali komurkoli drugemu ničesar povedale. Nato sem jih vrgla vse ven in v joku zaspala. V bistvu si sploh nisem želela priznati, zdelo se mi je, kot da gre za neko bolano šalo.

Moj mož se je vrnil domov šele naslednje jutro. Povedal mi je vse o lažnem izletu, na katerem je bil. Nisem mu povedala ničesar o tem, kar vem. A videla sem, da čuti, da nekaj ni v redu, saj me je vztrajno spraševal, kaj je narobe. Ves dan, vsakih pet prekletih minut. Na koncu sem mu rekla, da sem se skregala s svojo sestro. Do konca tedna sem bila popolnoma otrpla.

Neki večer, medtem ko je moj mož za noč čarovnic delil sladkarije otrokom, sem na njegovem mobitelu zagledala obvestilo in glede na to, da sem vedela njegovo geslo, sem ga odprla. Bilo je sporočilo od Mateja. Pregledala sem njun pogovor, ki je vse potrdil. Bila sem uničena, Jan je Mateju pisal na popolnoma enak način kot meni.

Povedal mu je, da ga ljubi, vsako lepo stvar, ki jo je izrekel meni, jo je izrekel tudi v tem pogovoru z Matejem. Mene je le redko omenjal. Še preden je opazil, sem vrnila mobitel nazaj. Trenutno je v službi. Ne vem, kaj naj naredim. Ne predstavljam si, da bi zapustila Jana, saj je tako ljubeč partner in dober človek. A vendar sebe ne vidim kot zmagovalko v tekmi proti Mateju, v kolikor bi prišlo do tega. Prav tako se ne morem niti pripraviti do tega, da bi bila jezna na Jana oziroma da bi se mi zagabil. Preprosto ga preveč ljubim in na Mateja sploh nisem jezna.

Ampak tako sem prizadeta, ne želim tvegati izgube moža, hkrati pa ga ne želim deliti. Danes zjutraj sem poklicala Lili in svojo sestro ter jima povedala, kaj sem izvedela. Obe sta me vprašali, kaj bom naredila, jaz pa jima nisem vedela povedati. Sploh ne vem, kaj naj naredim.

Vir: Reddit

*Imena oseb so spremenjena.

Morda te zanima še: Poznaš pravilo 7-7-7? Vsak par, ki si želi srečno in dolgoletno razmerje, bi se ga moral držati

Preberi tudi: "Moj mož je pred poroko spal s 126 ženskami in takšen je najin spolni odnos" (resnična izpoved)

Novo na Metroplay: "Če ni iskric, zazveni alarm!" | Tjaša Perko