"Na zmenek sem šla z moškim, ki totalno ni bil moj tip, in večer se je končal z ..." (resnična zgodba)

6. 6. 2024
"Na zmenek sem šla z moškim, ki totalno ni bil moj tip, in večer se je končal z ..." (resnična zgodba) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Moj tip je nekdo mojih let (25), boleče privlačen (in tega se zaveda), zvečer rad hodi ven in na sporočila odgovarja le med 20:11 in 9:32."

Že nekaj let sem samska. Ne želim biti preveč specifična, ampak recimo, da je bila nazadnje, ko sem imela fanta, v modi peplum obleka pastelnih barv, vojvoda in vojvodinja Cambriška pa sta imela le enega otroka. Še preden me začnete pomilovati – hodila sem na zmenke, ampak nisem našla nekoga, ki bi se bil pripravljen vezati. Običajno sva bila skupaj tri mesece, kar se je končalo s stavkom "Ne iščem nič resnega."

Jasno je bilo, da imam dve možni rešitvi: 1. Prijaviti se na šov Love Island 2020 ali 2. Registrirati se v spletno aplikacijo za zmenke in poskusiti z moškimi, ki ne spadajo v moj običajen tip. Glede na to, da je prva možnost manj verjetna, sem se odločila za drugo in si ustvarila profil.

Preberi še:

Moj tip je nekdo mojih let (25), boleče privlačen (in tega se zaveda), zvečer rad hodi ven in na sporočila odgovarja le med 20:11 in 9:32. Večina moških, s katerimi sem bila v zvezi, so bili DJ-ji ali pa so vsaj doma imeli mešalno mizo. Da bi ugotovila, kaj si resnično želim pri partnerju, sem bila pripravljena poskusiti nekaj drugačnega. Moškega z drugačnim zanimanjem, morda nekoliko starejšega od mene, ampak definitivno nekoga, ki aktivno išče razmerje.

Moj profil

Ustvarjanje profila je bilo hitro in enostavno ter me je spodbudilo, da sem naredila seznam svojih preferenc, saj je tako bilo iskanje bolj natančno. Izpolnila sem, kakšno zvezo iščem (nekaj, kar lahko postane resno), višino (nič pretiranega, samo da lahko nosim svoje visoke petke in nisem višja od njega) in osebnostne lastnosti, ki jih cenim (zabaven, zanesljiv in radodaren). Zaenkrat vse okej.

V trenutku sem opazila množico moških, katerim bi običajno v hipu poslala sporočilo. Med tem ko sem se jim izogibala, sem s pomočjo filtrov skušala najti moške, s katerimi sicer ne bi šla na zmenek. Poslala sem nekaj sporočil, z dvema pa sem se uspela dogovoriti za zmenek v živo (izkazalo se je, da imajo vsi bolj zaposlene urnike kot jaz). Tako je šlo ...

Prvi zmenek

S Petrom* sva se takoj začela pogovarjati in po hitrem komplimentu mi je povedal svoje namene ter predlagal, da bi se dobila. Običajno sem se z nekom preko spleta pogovarjala dalj časa, preden sem se odločila resnični pogovor, ampak smisel spletnih zmenkov je bil, da se dobiš z nekom v živo, zato nisem oklevala in sem sprejela. Prvi zmenek ni popoln brez precenjenih pijač, zato sva se dobila v [finem, op. a.] pubu.

Peter je bil tri leta starejši od mene, imel je resno službo v mestu (še vedno ne vem točno povedati, kaj počne) in naročil nama je dva kozarca roseja. Še nikoli nisem bila v zvezi s pivcem vina in hitro sem začela računati, koliko denarja bi v prihodnje privarčevala, če bi si delila steklenico. Peter med vikendi namesto žuranja zunaj bere knjige in ne gleda resničnostnih šovov; zelo drugače od mojega običajnega tipa, ampak bilo mi je všeč, kako je prebudil piflarko v meni. Manj sva se pogovarjala o zvezdnikih (nevarnost zvez z medijskimi tipi) in več o tem, kaj naju navdihuje, kulturnih dogodkih in vsem drugem, o čemer se sicer na zmenkih ne uspem pogovarjati. Na žalost je bilo med najinim pogovorom nekoliko preveč trenutkov tišine, zato tukaj ne vidim prihodnosti.

Drugi zmenek

Tisti dan smo imeli vročinski val, zato sva z Juretom*, ki mi je že napisal pesem, šla v park. Jure je 28-letni šofer avtobusa, ki je na svojem profilu zapisal, da si nekega dne želi otrok (tudi jaz). Bilo je nekoliko nenavadno, da sva to drug o drugem vedela že tako zgodaj in tega v resnici nikoli prej nisem izkusila.

V parku sva se pogovarjala o tem, ali kdaj postane nervozen, ko mora z avtobusom zapeljati v ovinek (včasih je, zdaj več ne), najini rastoči ljubezni do mame v odraslosti in najboljših barih. Še preden sem se zavedla, je bilo zmenka konec in čas je bil za odhod domov. Ali bi se lahko ta zmenek razvil v kaj več? Jaz sem za!

Sem našla ljubezen?

Moška, s katerima sem šla na zmenek, sta me naučila, da ne bi smela izključiti nekoga samo zato, ker se razlikuje od mojega običajnega tipa. Bilo mi je všeč, da sem poskusila nekaj drugačnega in upanje, da bom našla ljubezen, se mi je povrnilo – četudi ne izgleda ali se ne oblači tako, kot bi pričakovala.

Z obema moškima mi je bilo zabavno in počutila sem se butasto, saj če bi ju kakšen teden nazaj spoznala v baru, njunega povabila na zmenek ne bi sprejela. To je enako, kot da bi se odločila, da ne maram pice, še preden bi jo sploh poskusila. Kako grozno življenje bi to bilo ...

Vir: Jaime Lee/Cosmopolitan

*Imeni sta spremenjeni

Ne spreglej:

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu