Izpoved očeta: "Mamice! Tudi ločen očka je težko biti, a z vaše strani dobivamo le obtožbe!"

"Kot družba smo iz mame samohranilke naredili nekakšnega super junaka. Kaj pa očetje samohranilci? Mi delamo isto sranje pa nam nihče ne ploska!"

Izpoved očeta: "Mamice! Tudi ločen očka je težko biti, a z vaše strani dobivamo le obtožbe!" (foto: Profimedia) Profimedia
28. 2. 2022

Na spletnem forumu Reddit se je pred dnevi razvila huda debata na temo odnosa do ločenih očkov in mamic, vse pa se je začelo zaradi tega zapisa TUKAJ 👇!

"Biti oče samohranilec z deljenim skrbništvom je prav tako težko kot mama samohranilka, vendar jaz nisem deležen niti malo podpore.

Moja bivša ima podporo vseh možnih žensk, ki ji na družabnih omrežjih neprestano govorijo, kako neverjetna je, ker sama vzgaja otroke in kako močna, samostojna je, da se po ločitvi (ki jo je povzročila ona s svojo afero) pobere in postane mama.

Jaz zaradi vloge ločenega očeta nimam nobene podpore. Ostali moški ne mislijo, da sem dober oče, ostale ženske pa bi me najraje linčale.

Kot družba smo iz mame samohranilke naredili nekakšnega super junaka. Kaj pa očetje samohranilci? Mi delamo isto sranje pa nam nihče ne ploska!

Delam in skrbim za svoje otroke na enak način, vendar me ne slavijo, kot da počnem nekaj neverjetnega. Pravkar sem spoznal, da skoraj vsi očetje dobimo ... no, pravzaprav nič.

Vem, da bom zdaj zvenel, kot da hočem nagrado, ker sem oče. Mogoče se je slišalo, kot da bi si želel pohvalo za nekaj, kar je moja dolžnost.

Vendar ni tako. Bil sem v Facebook skupinah samohranilcev in mladih staršev, kjer je sicer večina žensk, da bi našel družbo za svoje otroke, a me mamice niti malo nočejo sprejeti medse. Ko sem zraven, tam stojim kot lipov bog, zato se potem raje kar sam igram s svojimi otroci. Za nas moške ni enako. Nimamo enakih virov. 

Rad bi tudi poudaril, da vem, da nisem čisti samohranilec. Še vedno sem samohranilec zgolj 2 krat na mesec, a vseeno mi je včasih težko. Tako kot to velja za vse starše. Ne morem si predstavljati, da bi vse to, kar počnem zdaj, počel popolnoma sam 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Želim si samo, da bi iz nas, očetov, nehali delati pošasti, saj imamo svoje otroke izjemno radi in se bomo za njih vedno potrudili, kolikor se bo dalo."

Se strinjaš z napisanim ali sploh ne?

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Ugodno oddam sina: To so dekleta, ki jih na koncu izberejo Bruno, Josip, Matej in Ivan (RAZKRIVAMO)

Priporočamo tudi: OJOJ! Sestra Meghan Markle izdala novo knjigo, in to je 5 BIZARNIH dejstev, ki jih je razkrila