Izpoved bralke: "Moj dragi se bo k meni preselil le, če opravi izpit gospodinjskih opravil!"

Se ti tole zdi edino pravilno ali absolutno prestrogo? 

Izpoved bralke: "Moj dragi se bo k meni preselil le, če opravi izpit gospodinjskih opravil!" (foto: Profimedia) Profimedia
7. 12. 2021

Skupna selitev je lahko za marsikateri par zelo naporna (za določene celo usodna), saj se je potrebno na novo življenje in navade, ki so običajno zelo drugačne od tvojih, najprej ...

... navaditi. Na naše uredništvo pa je prišlo pismo naše bralke, ki se je skupnega življenja lotila na malce drugačen način. Vse ti razkrijemo v nadaljevanju!

"Stara sem 20 let, moj dragi pa 24. Že dve leti živim na svojem, plačujem najemnino in stroške, fant pa še vedno živi pri starših. Začela sva se pogovarjati o tem, da bi se skupaj vselila in seveda sem bila nad idejo zelo navdušena.

Potem pa me je v enem trenutku zmotila njegova nedolžna pripomba. Pogovarjala sva se o obisku neke razstave in tako mimogrede je navrgel, da upa, da mu je njegova mama že uspela oprati in zlikati njegovo najljubšo srajco.

Pogledala sem ga kar malce začudeno in ga povprašala, če mu te zadeve vedno ureja mama. Njegov odgovor me je šokiral, saj mi je na vprašanje skoraj ponosno pritrdil. Doma ne počne nič, vse delata zanj njegova starša.

Ne zna pospravljati, kuhati, čistiti, še postelje se mu ne da pospraviti, zanj je to namreč vedno počela mama.

Da ne bo kakšne pomote, njegova mama je zlata, prav tako njegov oče, ki prav tako veliko postori namesto njega.

Najbolj me je šokiralo, da ima finance mojega fanta preko prav njegov oče, ki pa je nad njegovim nezanimanjem za karkoli odgovornega že malce obupan. 

Ob vseh teh informacijah me je resno zaskrbelo, kako bova funkcionirala, ko se bo preselil k meni. Povedala sem mu, da mi ni všeč, da ne zna nič, saj pričakujem, da mi bo pri vseh opravilih pomagal in si jih bova pošteno razdelila. Ne želim biti njegova kuharica, čistilka in bogve kaj še vse.

Moje besede mu seveda niso bile niti malo všeč, a sama sem se že odločila. Dejala sem mu, da se bova skupaj preselile šele takrat, ko mi bo lahko dokazal, da sva v gospodinjskih opravilih enakovredna. Ob tem je postal zelo jezen, mi dejal, da mu ne zaupam, a ob tem sem dobila nepričakovane zaveznike. Z mojo idejo sta se namreč strinjala tudi njegova starša, mama se je celo ponudila, da postane njegova mentorica.

Zaradi tega se trenutno do mene obnaša zelo hladno, a sama vztrajam in ne zdi se mi, da sem kaj naredila narobe."

Toleeee je zelo zanimivo! Kaj pa ti praviš o odločitvi naše bralke? Se z njo strinjaš ali ti je tole popolnoma mimo?

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: FOTO: Fant Ane Pusovnik direktor uspešnega podjetja (+kar 20 let je starejši od nje)

Priporočamo tudi: O-o! Je Jennifer Lopez s tem potrdila konec ljubezni med njo in Benom Affleckom? (to je vse, kar vemo)