Iz leta v leto vse boljše in boljše

Ko smo stari 20 let, si težko predstavljamo, da je seks z leti lahko le še lepši …

18. 2. 2009

Spomni se prvega poljuba. Divjega bitja srca pri prvi zaljubljenosti. Ah, ti prvi koraki v čarobne vrtove čutnosti, ki sta jih spremljala neznansko vzburjenje in negotovost. Pojma nisi imela, kaj te čaka, seks pa je bil nekaj, o čemer si kaj izvedela le tako, da si vlekla na ušesa med pogovori starejših. Spolnost je bila nekaj strašno skrivnostnega, na kar si gledala kot na barvito mešanico rožnate romantike in nekakšnega napetega pričakovanja.

Enkrat ni nobenkrat

Potem se je zgodilo prvič in takrat si sama sebi rekla, da zdaj si pa odrasla. Da si postala prava ženska!

A potem si kmalu opazila, da iz enega samega poskusa še ne moreš vedeti, ali si zdaj zares že vešča te prav posebne veščine. Zato si se odpravila po poti raziskovanja ljubezni, svojega telesa in sposobnosti doživljanja užitkov.

V zgodnjih dvajsetih letih radi - vsaj v mislih - poskusimo vse mogoče, vse dokler neke ljubezenske noči ne spoznamo, da je zavladala ... strast.

Takrat se znebimo mnogih strahov – toda na žalost se prikradejo novi.

Večno je le stanje sprememb

Obdobja čutnega poželenja se menjajo z obdobji, ko nimamo nobene želje po seksu. Spoznamo, da seks ni predvidljiva stvar, temveč v sebi nosi nekaj skrivnostnega – čudovito moč, ki ji vedno znova radi podležemo.

Toda vsaj enkrat v življenju se prednosti izkušenj znajdejo na tvoji strani! Ni se ti treba več dokazovati, prav tako pa tudi že dobro veš, kaj ti ustreza in s čim lahko obnoriš svojega moškega. Ne zdi se ti več tako (zelo) pomembno, da doživiš 'uspeh', temveč se bolj osredotočiš na intenzivne trenutke. Na bližino partnerja. Beseda erotika postane realnost.

Čisto naravno je, da se z leti zaradi nekoliko drugačne zunanje podobe vate prikradejo tudi majcene skrbi. Toda hkrati tudi opaziš, da je sproščena samozavest veliko bolj atraktivna od brezhibne postave. In tudi to, da je seks z leti samo še boljši. Čudovito spoznanje!

Zanimivi izsledki neke ankete

Pri katerih letih je ljubezen najlepša?

Preveč vrveža

  • "Starost sama ni tako zelo odločilna, bolj se mi zdijo ključne življenjske okoliščine. V mladih letih imaš več časa za zabavo – v postelji. Potem pridejo kričeči otroci, veliko je dela. Življenje je tako zahtevno, da je seks postranskega pomena. Spet postane lepše, ko otroci zrastejo – ali pa se odselijo od doma." Edita (37)
Kvaliteta namesto kvantitete

  • "Povedano nekoliko grobo: včasih mi je bila pomembna kvantiteta, zdaj pa stavim na kvaliteto. Bolj znam uživati in sem že tri leta v čudovitem, intenzivnem ljubezenskem odnosu." Uroš (31)
Manj moči

  • "Mlajši moški zmore več kot starejši. Ni mu treba tako zelo skrbeti za svoj videz in potenco, zato lahko neovirano uživa v svojem poželenju. Vendar pa v mladosti ne vemo veliko o erotiki." Franc (53)
Vedno lepše

  • "To je tudi vendar znanstveno dokazano, ali ne? Da je seks ženskam z leti le še bolj všeč in v njem uživajo vsako leto bolj. Pri moških je drugače, saj njihova potenca popušča. Zase lahko kar potrdim. Ljubezen je vedno lepša!" Jana (31)
Najboljša starost!

  • "Ne morem si predstavljati, da je seks z leti le še lepši. Vem, da sem še mlada in da me najlepše še čaka. Mogoče pa tudi ne? Vem le, da se imam že zdaj čudovito." Julija (24)
Poseben čar

  • "Ne bi se mogel odločiti. Vsaj zdaj še ne. Do zdaj je vsaka starost imela poseben čar. Ko sem bil najstnik, je bilo vse tako razburljivo novo. Včasih sem se počutil, kot da sem na vrhuncu svojih moči. Danes pa imam občutek, da vem, za kaj gre in kako se ga pravilno lotiti." Sašo (35)
Veliko bolj svobodno

  • "Ko se danes spomnim na čase, ko sem jih imela 20, lahko trdim, da se ne bi želela vrniti. Bila sem zelo negotova in tudi malce zavrta. Sama sebe sem kar naprej z nečim morila. Danes tega ne počnem več in resnično uživam." Tina (26)
Več izkušenj

  • "Starost med 30 in 35 leti se mi zdi najlepša starost za ljubezen. Takrat imaš že nekaj izkušenj in gotovosti in se ti še ni treba toliko ukvarjati z vsakodnevnimi skrbmi." Robi (40)

Vir: Lisa