Iskanje idealnega partnerja ni nobena znanost

Čeprav se strokovnjaki za ljubezenske zadeve na vse pretege trudijo odkrivati nove povezave in delajo nove znanstveno - ljubezenske zaključke, vedno znova pristanejo na začetku ...

17. 1. 2011

Pri dognanjih, ki veljajo že vrsto let.

Dognanje št. 1: Lepota

Vse lepo in prav, notranja lepota je pomembna, a evolucijsko gledano vsak človek podzavestno najprej oceni zunanjo lepoto nasprotnega spola. Slednja je namreč povezana z najbolj naravno silo, ki jo imamo vsi v sebi - z možnostjo uspešnega razmnoževanja.

Dognanje št. 2: Podobnost

Dejstvo je, da ti bo prej ustrezal partner, ki je odraščal v podobnem okolju kot ti, se zanima za podobne stvari in ima podobna prepričanja, ki so mu jih v glavo vcepili v obdobju dozorevanja ... Zato ne išči nasprotij, ker se ne privlačijo tako močno kot podobnosti.

Dognanje št. 3: Bližina

Ljubezen na daljavo je mogoča, v to ne dvomi nihče, a je zanjo potrebna velika mera vztrajnosti in potrpežljivosti. Dolgoletni trud pa lahko izniči ena sama oseba, ki živi blizu tebe ali zahaja na kraje, kjer se pogosto zadržuješ tudi sama - v službi, na avtobusu ali v lokalu, kjer si vedno privoščiš jutranjo kavico. Dejstvo je, da pogosto videvanje te osebe lahko v tebi hitro predrami globlja čustva in zaneti gorečo ljubezen.

Dognanje št. 4: Odkritost

Zakaj bi skrivala svoje občutke, ko pa si lahko olajšaš dušo in osebi, ki ti je všeč to poveš naravnost v obraz. S tem boš svojemu gospodu ‘simpatikusu’ dala vedeti, da si mu naklonjena, hkrati pa mu boš vlila neverjetno moč in pogum, da naredi prvi korak in te osvoji.

Dognanje št. 5: Vzburjenost

Razburkanost čustev je odlična za podžiganje privlačnosti, poskrbi namreč za padec kriterijev. Bodisi zaradi dogodka, ki v tebi sproži močno čustveno reakcijo, ali zaradi strahu, pa tudi zaradi pomanjkanja časa za osvajanje - na primer, ko se bliža ura, ko bodo zaprli nočni klub, - ljudje postanemo manj izbirčni pri izboru potencialnega partnerja. Zanimivo, kajne?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri