Iskalka bogatega moža dobila košarico

Na znanem brezplačnem spletnem oglasniku Craigslist je mogoče najti vse, tudi partnerja za življenje.

11. 10. 2007

Zato dejstvo, da je neka mlada newyorčanka tako iskala bodočega moža, sploh ne preseneča, zanimiv je le pogoj, ki naj bi ga potencialni kandidat za moža izpolnjeval ...

Magična meja

Anonimna 25-letnica je na newyorški podružnici spletnega oglasnika objavila oglas, da išče moškega, ki bi zaslužil več kot pol milijona dolarjev na leto.

V oglasu je med drugim zapisala:

“Vem, kako se sliši moja zahteva, a ne pozabite, da je v New Yorku milijon dolarjev zaslužka na leto znak šele srednjega razreda, zato mislim, da moje zahteve niso pretirane.”

Osupljivo lepa

V zapisu ambiciozne mladenke, ki se je v oglasu opisala kot spektakularno lepa, je mogoče v nadaljevanju prebrati tudi:

“Hodila sem že na zmenke s poslovneži, ki so v povprečju na leto zaslužili od 200 do 250.000 dolarjev na leto, tako da se mi zdi kot zakleto, da ne morem preseči meje četrt milijona, kar me zagotovo ne bo pripeljalo do elitnega zahodnega dela mesta.”

Našel se je pravi

In medtem, ko se je lepotica v svojem oglasu spraševala, češ le kje se zbirajo bogati samski moški, se je na njen oglas kmalu javil skrivnostni bankir, ki je zapisal, da popolnoma ustreza njenim kriterijem za bodočega moža, a v nadaljevanju ugotavljal, da je njena ponudba le navidezno privlačna in prišel do zaključka, da je gledano s poslovnega stališča celo povsem ‘neperspektivna, če že ne naravnost ničeva’:

“Tvoja lepota bo kmalu izginila, medtem ko se bo moj denar obdržal in verjetno še pridobival na svoji vrednosti ... pravzaprav je zelo mogoče, da bodo moji letni prejemki iz leta v leto naraščali, medtem ko lahko z vso gotovostjo trdim, da ti z leti ne boš postajala vse lepša.”

Neusmiljen trend

“Ekonomsko gledano je tvoje premoženje v trendu upadanja, medtem ko je moj del ‘kapitala’ ekstremno profitabilen,” je še naprej ugotavljal skrivnostni bankir.

“A naj se razložim: ti si ta trenutek stara 25 let in boš naslednjih pet let še zelo ‘vroča’, a zagotovo vsako leto nekoliko manj seksi. In potem bo kmalu čas terjal svoj davek, tako da do tvojega 35 leta ne bo od tvojega dela vložka ostal niti za cent vrednosti ... in glede na vse povedano se mi zato ne zdi poslovno najbolj pametna poteza, da bi te ‘kupil’ (za točno to namreč gre v tvojem oglasu), tako da nepreklicno odstopam od prvotnih namer po sklepanju poslov s teboj,” je še zapisal.

‘Propadli posel’ postane hit

Kmalu zatem je dekle umaknilo svoj oglas s spletnega oglasnika, a je ta, skupaj z odgovorom na ponudbo, kmalu postal v New Yorku hit e-smešnic, ki si jih ljudje tako radi pošiljajo po spletni pošti. Še več. Pomotoma so enega od bankirjev znane newyorške banke ‘osumili’ kot pisca tega brezkompromisnega odgovora. Stvari so šle sčasoma celo tako daleč, da se je moral oglasiti javni predstavnik banke JPMorgan Chase, in razložiti, da njihov bankir v resnici ni spisal zdaj že slavnega odgovora, temveč da se je njegov podpis pod spletno pismo po nesreči prilepilo, ko je vsebino prepošiljal prijateljem, preko njih pa je prišel skupaj z izvorno vsebino tudi na newyorške bloge ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri