"Zapletla sem se v afero, in to samo zato, ker je moj mož to storil prvi" (iskrena izpoved)

Tole je zapis iz dnevnika ženske, ki se je odločila svoj zakon rešiti tako, da se je možu za varanje maščevala ... Z varanjem.

"Zapletla sem se v afero, in to samo zato, ker je moj mož to storil prvi" (iskrena izpoved) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 12. 2021

PRVI DAN

7:10

Najin 3-letnik pride v najino spalnico in se uleže k nama v posteljo. Skoraj vedno se vstanem z njim in pustim moža, da spi naprej. Imava zajtrk in gledava otroško oddajo.

9:00

Malčka odložim v mali šoli. V ušesa si dam slušalke in poslušam svoj najljubši podcast ter vstopim v vlak.

12:00

Sem administratorka na univerzi. Včasih imam veliko dela, včasih ne. Ko ga nimam, sem vedno v skušnjavi, da pošljem e-mail profesorju, ki prav tako dela tukaj. Že več kot leto dni imava občasno afero. To si dovolim zato, ker je moj mož imel afero, medtem ko sem bila noseča in še en čas, ko sva že imela novorojenčka, ampak še vedno se ob tem počutim nekoliko čudno. Profesorju pošljem e-mail le zato, da občutim malo vznemirjenja in da je moj dan bolj zanimiv.

16:00

Nobenega odziva od profesorja Tipičnega!

17:30

Z možem in sinom se dobimo doma. Igramo družabno igrico in naredimo večerjo. Moj mož me še vedno noro privlači; s starostjo postaja samo še boljši. Skupaj preživimo lep večer.

21:30

V posteljo odidem zelo zgodaj, saj potrebujem ogromno spanca. Preberem nekaj strani knjige in zaspim.

DRUGI DAN

7:00

Še vedno na pol v spancu preverim svoj e-mail in vidim, da mi je profesor odpisal. Z njim je vedno težko nekaj načrtovati. Nahaja se v zakonu brez seksa in zdi se mi, da je njegova žena lezbijka. Zelo težko ga je prebrati, ampak sva si precej blizu, četudi seks ni najboljši. Upam, da se bova lahko kmalu družila.

11:00

Načrtovanje s profesorjem napreduje. Zdi se, da se bova v četrtek po službi dobila na pijači. Oba veva, kaj to pomeni, čeprav tega nikoli ne rečeva na glas.

14:00

Z možem si dopisujeva glede tega, kdo bo pobral koga in kaj bo za večerjo. Sva kot dobro naoljeni mašini in najini življenji gladko tečeta. Počutim se krivo, da se dobivam z drugim moškim, ampak to opravičujem s tem, da je "on to storil prvi".

Dolgo časa sem slutila, da me mož vara. Ona je bila celo pri nas (in držala najinega dojenčka!). Pogosto sta se družila; bila je zelo seksualna oseba in očitno sta bila ves čas v kontaktu. Čeprav nerada vohljam, sem končno našla sumljivo sporočilo. Po tem, ko sem jih nekaj pregledala, je bilo jasno. Soočila sem ga z zadevo in on mi je v hipu priznal.

Močno si je želel vse skupaj prekiniti in mislim, da si je v resnici oddahnil, ko sem izvedela. To ga je delalo tesnobnega in ga spravljalo ob živce, saj je bila ona zelo zahtevna in manipulativna ter je vedno začenjala prepir. Tudi ona je bila poročena in bila sva celo na njeni poroki (njen tretji zakon do 30. leta), in to med tem, ko sta imela afero. Vse skupaj je bilo noro.

Pravzaprav me dejstvo, da ima afero, ni toliko motilo, kolikor me je motilo, da je to počel takrat, ko sem bila ranljiva in sem ga najbolj potrebovala – tekom nosečnosti in potem, ko sva imela novorojenčka. Počutila sem se zelo osamljeno in dokler nisem videla sporočil, se mi še sanjalo ni, da se nekaj dogaja. Sta sodelavca in najino skupno življenje je bilo nekaj let za tem zaradi nje pravi pekel. Mislim, da ji je on zlomil srce, če sem iskrena. To me je resnično uničilo in me spremenilo. O tem mi je še vedno zelo težko govoriti. A občutek imam, da mi dovoljuje, da lahko zdaj počnem, kar želim.

19:00

Večerja doma. Pripravila sva pražen tofu in poslušala o sinovem dnevu. Zaradi njega se zelo pogosto smejiva.

TRETJI DAN

11:00

Naslednji dan greva s profesorjem na pijačo in razmišljam o tem, kaj bom oblekla. Želim si izgledati vsakdanje, ampak seksi. Mojemu možu se definitivno ne sanja, da se kaj dogaja. Resnično mi zaupa, jaz pa tudi znam to zelo dobro skrivati. Mislim, da bi se s tem celo sprijaznil, saj se še vedno počuti slabo zaradi tistega, kar je storil, kar je nedvomno hujše. Ko bo enkrat s profesorjem uradno konec, mu imam namen povedati.

15:00

V službi spet ni veliko dela, zato preko spleta zalezujem bivšo ljubico mojega moža. Je ogabna in še vedno jo sovražim. Druga drugo sva blokirali, zato moram uporabiti brskalnik Safari, da lahko vidim njene fotografije. Ko v službi nimam veliko dela, je to resnično nevarno zame!

17:30

Moj mož bo pobral sina, zato sem sama doma. Navdušena sem zaradi jutrišnjega zmenka, zato se poigram z vibratorjem, ki mi ga je podaril moj mož. To je bilo najboljše darilo doslej. Rabim le kakšnih 45 sekund.

20:00

Potem ko dava sina spat, se moj mož odpravi ven s prijatelji. Drug drugemu dava veliko svobode, ampak včasih se mi zdi, da sva ravno zaradi tega zašla v težave. Le redko drug drugega vprašava, kako je bilo zunaj, razen to, da rečeva, ali je bilo zabavno ali ne, in morda omeniva, kaj sva jedla. Skoraj preveč sva si podobna.

2:15

Moj mož pride domov precej pijan in v hipu zaspi poleg mene. Del mene se sprašuje, če je res bil s "prijatelji", hkrati pa se razmišljam, če je sploh važno. Stisnem se k njemu in zaspim nazaj. Rada ga imam, ne morem si pomagati.

ČETRTI DAN

7:15

Danes je profesorjev dan! Spet se počutim mlado. Oblečem si ozke kavbojke in preprosto majico. Vsakdanje, ampak (upam, da) nekoliko seksi.

8:15

Moj mož se privleče iz postelje. Pove mi, da se je imel včeraj lepo in mi začne razlagati o ljubezenski drami svojega prijatelja, zato je očitno res bil z njimi. V bistvu mi je vseeno.

17:30

Dobiva se v soseski daleč stran od službe, kjer ne moreva nikogar srečati. Kot vedno greva v ogaben temen bar. Tam sem prva. Nato pride še on.

19:00

Postajava pijana in se pogovarjava o najinih življenjih ter se noro zabavava. Odločiva se preseliti v drug bar.

19:30

Med izpijanjem pijače se z roko dotakne moje noge. Živim za trenutek, ko vidiš, da si te nekdo prav tako želi, in da ta oseba ni tvoj mož – to je moja droga. Ne vem, če si bom tega kadarkoli nehala želeti.

20:30

Močno sva pijana in se poljubljava v separeju bara. Čeprav ta moški ni ne noro kul ne ravno seksi, je na njem nekaj, kar mi je všeč. Delno tudi zaradi tega, ker si nikoli nihče ne bo mislil, da se med nama kaj plete. Zelo sva si različna. On je zelo uglajen, nima otrok, je uspešen, starejši, nekoliko dolgočasen. Jaz sem mlajša, bolj svobodnega duha in kul mama svojemu T-ju. Ampak med nama nekaj obstaja.

21:30

Odpravim se na stranišče bara in on mi čez nekaj minut sledi. To je najina značilna poteza. Nikoli se nisva dobila pri meni doma, razen enkrat, ko mojega moža ni bilo. Na stranišču postaneva prav divja. Če res dobro pomislim, me pravzaprav on sploh ne vzburja. S profesorjem mi nikoli ne pride. Zame je tukaj bistvo vznemirjenje, nadzor in posedovanje moči – po tem, ko sem bila prevarana takrat, ko sem se počutila najslabše. Vsem, ki jih je dolgotrajno varanje kdaj prizadelo, priporočam, naj storijo enako. Zaradi tega se resnično boljše počutiš in stvari se nekako izenačijo.

10:15

Ko mu pride, se odpraviva v ukrajinsko restavracijo.

11:00

Profesor mi pokliče prevoz in mi naroči, naj mu pošljem e-mail, ko prispem domov. Dopisovati si ne moreva, saj sva izbrisala številki – bilo bi preveč nevarno in intimno za naju.

11:45

Doma se med ščetkanjem zob pogledam v ogledalo in se vprašam, kaj za vraga počnem. Odpravim se v posteljo k možu, ki že spi, ampak ne morem spati. Včasih sem resnično zmedena, ker ne vem, kako sem do takšnega načina življenja sploh prišla. V resnici to nikoli ne bi bila moja prva izbira.

PETI DAN

6:15

Zbudim se prva – po tem, ko nisem skoraj nič spala. Stisnem se k možu, dokler se delno ne zbudi in dam pobudo za seks. Ne morem razložiti, kako močno me še vedno vzburja. V nekaj minutah mi pride. Profesor bi se lahko od njega naučil kakšno stvar ali dve.

7:00

Mož me vpraša, kakšna je bila moja noč. Rečem, da je bila dobra – popolnoma navadne vesele urice s sodelavci (na nek način resnica?). Počutim se krivo, ampak konec koncev je moj mož tisti, ki je osvojil moje srce, to drugo pa je le začasno in del najinega okrevanja, četudi se on tega ne zaveda.

8:00

Od profesorja dobim povratni e-mail, ki vsebuje le nekaj besed ("Bilo je zabavno"). Kako hladno! Počutim se slabo. Morda je ta moški le bedak?

9:00

Ob petkih delam od doma, zato odpeljem svojega malčka v malo šolo in se odpravim v fitnes. Utrujena sem in zmačkana, ampak občutek imam, da moram narediti nekaj "dobrega".

18:00

S prijatelji se odpraviva na zgodnjo večerjo z burgerji. Razmišljam, kako niti najini najbližji prijatelji nič ne vedo. Bili bi šokirani, če bi izvedeli, kaj sem počela sinoči. Imeti skrivnost je zabavno, a tudi stresno.

20:00

Ko dava sina spat, se moj mož ponovno odpravi ven. Ne morem se spomniti, kam je rekel, da gre, ampak mislim, da na neko razstavo ali nekaj. Srečna sem, ker sem lahko sama s svojimi mislimi. Tako sem zaspana, da zaspim kmalu zatem.

ŠESTI DAN

7:10

Vikend je. Sinu dovolim, da pogleda celi film, medtem ko grem nazaj v posteljo.

16:00

Odpravimo se na obisk k enim od naših najljubših prijateljev. Vsi se zabavamo, saj se zelo dobro razumemo, in se veliko presmejimo. Obožujem njihovo mesto!

20:00

Pridemo domov. Sina dava spat in pogledava komedijo. V posteljo se odpraviva bolj zgodaj. Občutim neopisljivo srečo.

SEDMI DAN

10:00

Pripravimo zajtrk in počistimo hišo. Izmenično poskrbiva za otroka, saj nihče od naju ni ravno razpoložen.

16:00

Odpravimo se na zgodnjo večerjo k njegovim staršem, kamor pridejo tudi možev brat in njegovi otroci. Vedno, ko gremo tja, postanem nervozna, saj blizu živi profesor, ampak to do zdaj nikoli ni bila težava.

19:15

Še vedno nismo začeli z večerjo. Odrasli so močno pijani, otroci pa so postali divji in tekajo naokoli.

20:00

Medtem ko jemo, začne moj sin zaradi utrujenosti postajati nemiren. Damo mu sladoled, da bi ga pomirili in se začnemo poslavljati, saj bi se želeli čimprej odpraviti domov – preden mali popolnoma ponori.

20:20

Na vlak čakamo celo večnost in najin sin na ves glas joče, tako da vsi prisotni zgroženo gledajo v nas. O, bog!

21:15

Končno doma. Utrujeni. Sina dava spat, nato se tudi midva odpraviva v posteljo. Moža poljubim in mu rečem, kako super vikend je bil.

Vir: thecut.com

Preberi še: Moški pravijo, da si želijo med SEKSOM slišati SAMO tole (3 besede!)

Priporočamo tudi: Strokovnjakinja razkriva, kdaj obstaja NAJVEČJA verjetnost, da boš srečala ljubezen svojega življenja!