Hitra pravila uspešnega razmerja

Da bo vajino razmerje uspešno na dolgi rok, se morata potruditi oba!

25. 2. 2009

V kriznih obdobjih se vprašaj naslednje:

Zakaj se partner vede nemogoče?

Navadno se ljudje vedemo nemogoče, ko nismo najbolj zadovoljni s stanjem, ki vlada:

  • 1. Če je razlog nezadovoljstvo s stanjem v razmerju, je treba nastalim težavam priti do dna in zadevo razčistiti – z odkritim pogovorom.
  • 2. Če razlog za nemogoče vedenje tiči v posamezniku, pa je treba pokazati neko mero razumevanja – slej ko prej se bo posameznik zaupal in razkril, kaj ga teži.

Je zdaj pravi trenutek, da spregovorim?

V obdobju medosebnih napetosti je včasih bolje molčati in počakati na pravi trenutek, ko sta oba pripravljena na pogovor!

  • 1. Če je tvoj fant bolj tihe sorte, nikar ne drezaj vanj – počakaj, da premisli in premelje problem, šele potem bo zrel za pogovor.
  • 2. Če je tvoj partner vzkipljiv, se nikar ne zapletaj z njim v prepir – lepo mu povej, da potrebuješ kratek čas za razmislek in da se bosta pogovorila čez 10 minut. V tem času se bo pomiril in pogovor bo lahko miren in učinkovit.

Pogovor je osnova!

Partnerska komunikacija je za dolgo in srečno razmerje zelo pomembna. Če se eden od vaju ne zna pogovarjati – bodisi ne zna spregovoriti ali prisluhniti – se mora tega nujno začeti zavedati in to pomanjkljivost tudi odpraviti, če je treba tudi s strokovno pomočjo! Da bo vajin pogovor lahko stekel, pa morata drug drugemu posvečati tudi določen čas!

Vložita čas v razmerje

Vsak teden si vzemita uro ali dve, ki jo bosta preživela samo drug ob drugem:

  • na skupnem kosilu,
  • na sprehodu okrog bloka,
  • brez besed na domačem kavču,
  • v postelji …
Začutita bližino drug drugega in pozabita na svet in probleme, ki vaju obdajajo – naj bosta to dve urici vajinega raja, v katerem se že od samega začetka počutita sproščeno, razigrano, nežno ali romantično … Takšni trenutki vaju lahko zbližujejo še mnoga leta!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri