"Hčerka želi, da jo poljubljam na usta" (zapis zaskrbljenega Slovenca)

"Hči je najstnica, pa vsakič, ko si želi poljub na usta in ji ga ne dam, zajoče."

"Hčerka želi, da jo poljubljam na usta" (zapis zaskrbljenega Slovenca) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 4. 2022

"Moja 13 letnica želi moj poljub na usta, ko se poslavljava, ko jo pridem iskati k prijateljem, v šolo, k babic, ko gre v posteljo, ...

Vedno bo moja princeska, kako pa drugače, ampak to se mi nekako ne zdi več primerno. Hči je najstnica, pa vsakič, ko si želi poljub na usta in ji ga ne dam, zajoče.

Meni je normalno, da jo poljubim na lice ali vrh glave, torej na lase ali na roko, na usta nikakor ne več. Njeni mamici se to ne zdi problem. Mlajši hčeri kaj takega niti na pamet ne pride, celo norčuje se iz starejše sestre.

Strah me je, da gre pri starejši hčeri za Elektrin kompleks, torej zaljubljenosti v očeta (ženska različica Ojdipovega kompleksa). Prosim lepo, mi poveste kako gre to pri vas? Poljubljate otroke na usta? Je to samo dokler so otroci malčki? Bi morala hči na kakšen pregled?" je na slovenskem forumu zapisal očka.

"Izvedela sem, da ima moj fant OnlyFans - a to še zdaleč ni bilo vse!" (zapis zaskrbljene punce)

Preberi, kaj so mu svetovali nekateri uporabniki:

1.

"Tole pa meni ni glih, no. Punca je stara 13 let. Kmalu bo fanta domov pripeljala. To gre skozi pri malčkih, tam enkrat, ko gredo v šolo, pa to ne zgleda ravno. Pa otroci se je lahko lotijo z žaljivkami. Očitno tudi vam ni prijetno, zato lepo punci razložite. Dovolj je stara, da bo razumela, zakaj to pač ni več primerno."

2.

"Ne, to definitivno ni normalno! Pri nobenih letih. Če si jo tako poljubljal kot majhnega otroka, se morda želi vrniti v tisti čas, ker to enači z ljubeznijo. Čeprav pri teh letih bi ji morale biti stvari jasne in je to hud odklon. Ja, mlade deklice včasih skušajo svojo porajajočo se ženskost izraziti tudi tako, da 'zapeljujejo' očeta. Ampak prav je, da ta reagira tako, kot si, odraslo, pove ji, da jo ima zelo rad, da pa to ni primerno. In da, mislim, da hči potrebuje obisk pri terapevtu. Ker, da trinajstletnica želi, da jo oče poljublja na usta … tu je nekaj zelo narobe. Tako je moje laično mnenje, ki je lahko tudi napačno."

3.

"Se strinjam z nasvetom, da poskušaj izvedeti, zakaj ji točno taki poljubi toliko pomenijo, nato pa ji razloži, da je poljub na usta rezerviran za mami, tako kot bo v prihodnosti tak poljub rezerviran za njenega fanta. Pa če bo še toliko vztrajala in jokala. Pa super prilika, da ji razložiš tudi, da vsiljeni poljubi nikakor niso okej, in da ima tudi sama absolutno pravico odkloniti nezaželene poljube in dotike."

Kako bi se pa takšne težave lotila ti?

"Ko sem brskala po hčerini sobi za cigaretami, sem naletela na njen dnevnik ..." (izpoved Slovenke)