Skupna jutra so nekaj najlepšega, saj se že navsezgodaj lahko pri nekom naužiješ nežnih trenutkov. Ta konec tedna ga zato preseneti, ko bo še spal, mu pripravi tole ...
Da zadovoljiš njegovo lakoto, ne potrebuješ veliko: jajca, toast in kava bodo čisto dovolj.
Naredi mu poširana jajčka
Videti so super, okus je odličen, a boš morala pokazati nekaj spretnosti. Prvo pravilo: izberi domača jajca!
Kako?
Pristavi vodo in jajcu najprej zagotovi kopel: zmešaj čajno žlico kisa z 250 mililitri vode. Temperaturo nastavi na srednjo vrednost, da začne voda rahlo (res rahlo!) vreti. Previdno stri jajce v zajemalko in ga potopi v vodo takrat, ko začne žuboreti. Počakaj vročo minuto, še bolje pa da je jajce v vodi dve minuti, nato ga z žlico previdno spravi ven.
Po takšnem zajtrku in kavi mu privošči še nekaj eksotičnega. Temno čokolado z malinami ali kar tako postrezi še njegovo najljubšo bombonjero.
Druga izbira so palačinke ...
Pripravi mu ameriške palačinke z ajdovo moko in borovnicami
V trenutku, ko se ti bodo te palačinke začele topiti v ustih, se ne boš več hotela vrniti h klasičnim.
Potrebuješ: ● 230 g polnozrnate moke ● 115 g ajdove moke ● 115 g koruzne moke ● 1 čajna žlička sode bikarbone ● 1 čajna žlička pecilnega praška ● pol čajne žličke fino mlete soli ● 230 mililitrov pinjenca ● okoli 60 mililitrov mleka ● 1 veliko jajce ● okoli 60 mililitrov kokosovega olja ● maslo za ponev ● 175 gramov zmrznjenih borovnic (ali malin, robid ipd.), agavov sirup.
Priprava:
1. V veliki posodi zmešaj moke, sodo, pecilni prašek in sol. V drugi posodi zmešaj pinjenec, mleko in jajce, nato postopoma primešaj še kokosovo olje. Mokre sestavine dodaj suhim in mešaj, dokler ne nastane gladka masa (naj te majhni kupčki ne zmotijo).
2. Ponev postavi na vročo temperaturo in dodaj nekaj masla. Ko se maslo stopi in postane rjavo, dodaj polovico zajemalke mase. Na maso potresi eno jušno žlico sadja in ga pritisni v maso. Peci eno do dve minuti, dokler se na površju ne pojavijo mehurčki. Obrni in zapeci še drugo stran, približno minuto in pol. Palačinko položi na krožnik in jo pokrij, da ostane topla.
3. Ponavljaj toliko časa, da porabiš vso maso. Ko se ti zdi, dodaj še malce masla. Še tople palačinke postrezi z agavovim sirupom.
Pa še to ...
Čeprav se ti zdi malce sumljivo, pusti, da je testo grudasto, saj bodo palačinke na koncu bolj čvrste. Mmmm ...
Po predlogi Helin Jung priredila Lola Agnič
Fotografije: shutterstock, getty images
Preberi še: 3 stvari, o katerih moraš vprašati svojega moškega ali pa članek Kako so ljubezenski ideali iz filmov videti v realnosti?
Novo na Metroplay: Karin Velikonja | Slovenka, ki je odprla prvi holistični studio v Evropi