Erotično sanjarjenje

Psihologi so prepričani, da je sanjarjenje koristno za človekovo psihično zdravje, saj sprošča misli in duha. Če je sanjarjenje povezano s seksom, pa je sprostitev toliko bolj učinkovita, seks s partnerjem pa lahko veliko boljši kot sicer.

30. 1. 2008

Domišljija

Pravzaprav se dober seks začne v glavi, saj je njegova kakovost odvisna ne samo od fizičnega stika, pač pa tudi od dogajanja v tvoji notranjosti. Če partnerjema primanjkuje strasti, zaradi česar se eden od njiju ne more vzburiti, je lahko erotično sanjarjenje rešitev … Različne podobe iz tvoje fantazije lahko izboljšajo vajino seksualno življenje.

O čem najpogosteje sanjarijo moški?

Moški s sanjarjenjem opravijo na hitro, saj si najbolj živo predstavljajo le spolni odnos v vseh mogočih oblikah – navadno sanjarijo o pozah, ki jih s partnerko ne prakticirajo, a si jih želijo, pa ne upajo povedati. Med pogostimi sanjarjenji je tudi oralni seks in seks z več partnerkami.

O čem najpogosteje sanjarijo ženske?

Ženske za razliko od moških sanjarijo širše – erotične podobe se pojavljajo od predigre pa vse do orgazma. Njihovi partnerji v času sanjarjenja pa so pogosto slavne osebe, ki so jim neustavljivo privlačne.

Kaj ta sanjarjenja pomenijo?

Če ne veš točno, zakaj so tvoje misli kar malo nenadzorovano ušle v erotično sfero, ti podajamo nekaj osnovnih razlag.

Če v tvojih erotičnih sanjarjenjih nastopa:

  • oseba brez obraza – si želiš zadovoljiti le svoje potrebe.
  • bivši partner – si še vedno navezana nanj, bodisi ga želiš nazaj ali pa ga želiš pozabiti.
  • sodelavec – je dejstvo, da ti je v njegovi družbi zelo prijetno.
  • ti in tvoj partner na javnem mestu – se bojiš intimnosti, a se tega sploh ne zavedaš.

Zaupanje

Torej, prepusti se erotičnemu sanjarjenju in misli, ki se ti podijo po glavi, zaupaj tudi svojemu fantu, a nikar ne omenjaj zvezdnika … Če ti je bilo všeč, kako te je Brad Pitt obdelal od začetka do konca, fantu zaupaj v obliki:

"Dragi, danes lahko poskusiva položaj …" S tem, ko si bosta zaupala svoje erotične želje, se bo izboljšal vajin odnos, postala pa bosta še bolj intimno povezana. Se splača!