Ta moški se (končno) izpove!

Jodi Ellen Malpas je bila do izida serije treh erotičnih romanov o Avi in Jessiju povsem neznana avtorica, nato pa so se njene knjige zavihtele na sam vrh lestvic najbolj prodajanih knjig. Njena trilogija se tako kar sama ponuja za eno od možnosti, s katero boš veliko lažje dočakala skorajšnjo filmsko uprizoritev fenomena Petdesetih odtenkov sive!

Ta moški se (končno) izpove! (foto: shutterstock) shutterstock
30. 11. 2014

Po prvem delu trilogije Ta moški, si verjetno komaj čakala na drugi in tretji del.

No, zdaj sta oba, tudi tretji, že tukaj.

Pod tem moškim

Drugi del najbolj vroče knjige leta se prične z vrnitvijo Ave v objem svojega nevrotičnega, z nadzorom obsedenega zapeljivca. Hm, le zakaj imajo lepe glavne junakinje v tovrstnih romanih tako rade opravka z markantnimi princi, ki znajo tako odlično seksati, a jih je kot ljudi tako prekleto težko razumeti? Zdi se, kot da v ženskih romanih avtorji vedno znova preigravajo naše male nezavedne strahove, dvome in hrepenenja, ki se napajajo iz želje, da bi vendarle spoznale bit nam ljubega, a tako 'skrivnostnega' moškega. Dejstvo je, da smo moškim ženske velika uganka, še kako pa velja tudi obratno. Tudi ženske si želijo bolje razumeti svojega moškega.  

No, skratka ... 

  • "Pijanega in pobesnelega Jessija sem pustila v njegovem oh in sploh stanovanju prejšnjo nedeljo. Odkar sem med njegovim kričanjem in opotekanjem odšla, o njem še ni bilo glasu. Ni klical, ni puščal sporočil, ni pošiljal rož ... nič."

Ava si seveda takoj očita ...

  • "To, da je začel spet piti, je bila očitno samo moja krivda. Sicer nejasno, vendar mi je povedal, da me je opozoril na to, da bo nastala škoda, če bom odšla. Res mi je. Le da mi ni razložil, kakšne vrste škoda in zakaj. Ni bil jasen, nisem ga razumela, raztreseno sem sprejemala, kar mi je govoril, zaslepljena od poželenja sem se utapljala v nejgovi silovitosti. Nikoli nisem pričakovala, da bi lahko bil lorda seks kluba v Dvorcu, vsekakor pa nisem znala predvideti, da je alkoholik. Res sem hodila naokoli slepa kljub široko odprtim očem."

Vendar pa je privlačnost - tako v vsakem pravem erotičnem romanu kot včasih tudi življenju - obojestranska, neustavljiva, a tako močna, da lahko tudi boli. Prav ta izjemno povezovalna sila bo Avo in Jessija slej ko prej spet pripeljala drug k drugemu.

  • "Moje telo je zmagalo. Predala sem se mu kot sužnja, kakršna sem v resnici. Roko mi je ovil okoli križa in me počasi spustil nazaj na posteljo, ne da bi prekinil poljub. Telo mi je zagorelo v novo življenje, ko je njegov vroči, vlažni jezik nežno zdrsnil med moje ustnice in mi zaokrožil po ustih. To je bil moj nežni Jesse in zdelo se mi je, kot da ve, da me bo v tem hipu na tak način najlažje osvojil. Njegovo počasno, enakomerno dihanje mi je povedalo, da se popolnoma obvlada. Naslonil se je na podlaket in mi s konico prsta na zdravi roki podrsal od boka navzgor proti prsim. Ob njegovem dotiku me je zajel val ščemenja, moje dihanje je postalo plitvo in neenakomerno. Končal je tako, da je hrepeneče zaokrožil okoli moje bradavičke z enako hitrostjo, kot sta se prepletala najina jezik."

Soočenje s preteklostjo je lahko zanimivo, še pogosteje pa je boleče, kar v nadaljevanju romana spozna tudi Ava, ki počasi razgrinja pretekle plasti iz življenja svojega moškega, svetle in predvsem temne. Bo zmogla živeti s tem? Ga bo sploh še lahko ljubila ali ga bo za vedno zapustila? In kaj bo odgovorila na najoblj usodno vprašanje, ki ga moški lahko zastavi ženski?

Sladostrastna uspešnica Pod tem moškim pisateljice Jodi Ellen Malpas je drugi del trilogije, ki jo odpira knjiga Ta moški. Po prebranem si bomo neustavljivo zaželeli, da bi se lahko kmalu potopili tudi v tretji del.

In ta je že tukaj :P

Težko pričakovani zaključek najbolj vroče trilogije leta nosi pomenljiv naslov, namreč Ta moški se izpove!

Čas je, da se ta moški izpove

Naj bralke, ki prvega, drugega ali tretjega dela še niso brale, kar takoj opozorimo, da bo nadaljevanje branja morda vseboval nehote tudi kakšen 'spoiler'.

Dalje torej bereš zgolj na lastno 'odgovornost' ;)

Razvpiti Dvorec, v katerem se je začelo Avino in Jessejevo strastno razmerje, se že polni s svati. To bi moral biti najsrečnejši in najpomembnejši dan v njunih življenjih.

  • "Njena slonokoščena čipka mi je objela zadnjico in stegna, nato pa lepo padla k stopalom in mehko valovila vse naokoli mene kakšen meter na široko. Zanjo so porabili na kilometre čipk. Zoe iz Harrodsa se jes izkazala, ko jo je našla. Popolnoma me je prebrala in mi ustregla tudi s preprostimi salonarji z visoko peto v enaki slonokoščeni barvi. Nič zapletenega, čisto običajni klasični salonarji znamke Christian Louboutin."

A na tem mestu je bolj kot Avine priprave na skorajšnji veliki 'da', pomenljivo to, da sta si z Jessijem vse bližje tudi na bolj osebni, ne le fizični ravni ...

  • "V mislih sem si zaploskala. Uči se, ali pa se morda jaz učim - učim se, kako delati z njim. Nisem bila čisto prepričana, a se mi je zdelo, da sva precej napredovala. Vedel je, kdaj mora odnehati, tako kot sem to vedela jaz. Odvedel me je na sonce in do zbranih gostov."

Ava se je sicer že sprijaznila, da ne bo nikoli ukrotila jessejeve neobrzdane sle - pa saj si je niti ne želi. Njuna ljubezen se zdi silna in privlačnost neustavljiva, in ko že misli, da je prodrla skozi plejbojev trdi oklep, se pojavijo nova vprašanja. Potem ko že začne sumiti, da ni tak, za kakršnega se izdaja, pa ...

No, za kaj več si boš vendarle morala v roke vzeti kar knjigo?

Dejstvo namreč je, da jo samo on zna pripeljati na rob čistega užitka. Vendar pa: ali jo bo poslal tudi na rob obupa?

Čas je, da se ta moški izpove.

Še več ljubezenskega branja!

Bo dovolj vročega branja do februarja, ko nas bo vse skupaj ponovno zajela vročica petdesetih odtenkov? Če ti ne bo dovolj, naj povemo, da je na voljo še nekaj dražljivih ljubezenskih romanov, tako da ti to zimo res ne bi smelo biti dolgčas.

naslovke

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri