Erogene cone: Znaš izkoristiti njihov erotični potencial?

Prsi, trebušček, noge, ritka - tvoj seksi kvartet. Številka ni pomembna, oblika prav tako ne: tisto, kar šteje, je obilje živčnih končičev, zaradi katerih te štiri dele telesa imenujemo erogene cone... In to, ali znaš izkoristiti njihov erotični potencial.

Erogene cone: Znaš izkoristiti njihov erotični potencial? (foto: Chris Clinton) Chris Clinton
25. 7. 2012

Da so vir tvojega užitka, je bolj ali manj jasno. Toda – ali si se kdaj vprašala, zakaj obnorijo moške?

Zato, ker so običajno skriti za obleko! Prsi, trebuh, zadnjica in noge (ali vsaj stegna) niso nikoli čisto na ogled, ker ženke ne hodimo po svetu gole, a ko moškim uspe streti našo obrambo (beri: sleči oblačila), se počutijo kot osvajalci tipa Kolumb ali Napoleon.

In če misliš, da morajo biti ti deli telesa, da bi bili všeč moškim, popolni, se zelo motiš. Eno je tisto, kar bi dolgočasni moški radi pokazali svojim prijateljem, ko jih recimo povabijo na jadrnico na drink: lutko, ki lepo nekje stoji, čisto nekaj drugega pa so moški, ki imajo radi resnične ženske, s katerimi so se ure in ure pripravljeni ljubiti. Resnične ženske, pa, se ve, so najraz­ličnejših velikosti, čvrstosti in oblik.

Tvoje čutne prsi

Kaj pravi znanost?

Moški, ki radi gledajo ženske prsi, baje živijo mnogo dlje od svojih kolegov, ki si na prsih nikoli ne spočijejo oči (a presodi sama, če se ti mu splača to povedati!). Antropologi bi rekli, da so prsi simbol plodnosti in obilja – ženski kipci z začetka civilizacije prikazujejo prsi košarice Z ali Ž, a me tega dejstva ne bi pripisale resničnemu stanju, ampak umetniški svobodi.

Seksi so, ker ...

... predstavljajo čutno in materinsko plat ženskosti. Legenda pravi, da večje prsi pomenijo tudi večjo erotično moč ženske, kar pomeni, da je ženska z velikimi prsmi tudi boljša v postelji. Tej legendi danes seveda nihče več ne verjame – kakršne imaš, imaš!

Tvoje bradavičke so na primer občutljive ne glede na velikost, tvoje prsi pa se ne glede na obliko najbolje počutijo v ljubečih moških rokah, in to je to. Zanimivo pri prsih je, da dajejo užitek že samo s tem, da so – če si med sprehodom po mestu omisliš malo drznejši dekolte, boš nehote (ali hote) osrečila vse mimoidoče moške.

Navodila za uporabo

Tantra uči, da bi se spolni odnos moral začeti z draženjem prsi, ker so neposred­no povezane s srcem. Tako je seks takoj tudi ljubezen, to pa je tisto, kar nas ženske najbolj vzburja. Saj se zgodi, da je včasih narava tako neučakana, da bi samo dvig­nile krilce, večinoma pa je dober seks tisti, ki vključuje celo telo.

Če tvoj partner ni naravni talent za mečkanje, ga lahko brez težav vsega naučiš: usedi se nanj in najprej vodi njegove roke – s prsmi naj se igra, se jih dotika s krožnimi gibi in jih nežno stiska. Nato navlaži njegove prste in ga vodi do bradavic, ki se bodo napele. Nagni se proti njegovim ustom in naj jih liže, draži s konico jezika in sesa.

Nekatere ženske so že samo z draženjem bradavičk sposobne doživeti orgazem, a dokler tega ne poskusiš, ne veš, ali nisi tudi ti ena izmed njih. In naj ti ne bo nerodno pred njim, če se ne ponašaš s polno štirico.

Pogovarjale smo se fanti in ugotovile, da jih ne vzburja toliko velikost kot razdalja med njima: to tudi pojasnjuje neverjeten uspeh čudežnega modrčka, ki tvoja balončka približa in dvigne.

Najboljši položaj: ti a la carte

Gola se mu ponudi na kuhinjski mizi: noge mu prekrižane zatakni za vrat, da se tvoja stegna lepo napnejo in da mu na tvoje oprsje ponudi čudovit razgled – sočno in na pladnju. V tem položaju se lahko s tabo igra po želji, ne da bi to od njega zahtevalo kakršenkoli napor.

Tvoja izzivalna ritka

Kaj pravi znanost?

Moški so genetsko programirani za opazovanje ženskih zadnjih plati, zato ne bodi jezna, kadar se pogled tvojega spremljevalca kot po tekočem traku ustavlja na njih (pa še poletje je!).

Še preden smo se ljudje postavili na noge, smo hodili po vseh štirih in takrat moš­kih nismo osvajale z SMS-i in nagajivimi pogledi, temveč z ritkami. Njihova polnost je pomenila, da smo spolno zrele, in to je bila za štirinožce nasprotnega spola zelena luč.

Mnogo študij potrjuje, da moške najbolj vzburja razlika med širino pasu in ritke, torej se ne sekiraj, če sta tvoja hlebčka malo bolj polna – mogoče poznaš koga, ki bi rekel, da J.Lo ni seksi?

Seksi je, ker ...

... je mnogo bolj občutljiva, kot misliš, in je zato odlično 'igrišče'. Mnogo antičnih besedil ima jamico, s katero se ritka nadal­juje v stegna, za sveto. S telovadbo lahko ta del znatno polepšaš, zato naj ti ne bo škoda žrtvovati deset minut na dan za nekaj počepov in vaj za zadnjico.

Navodila za uporabo

Ritko je mogoče hitro osrečiti s šeškanjem – ne s tolčenjem s ping pong loparjem ali desko za rezanje zelenjave, temveč z než­nimi udarci z dlanjo, ki lahko trajajo tudi tri minute in več. Premo sorazmerno z naraščajočo rdečino ritke se v krvni obtok izločajo endorfini, ki v spalnico prinašajo lepo vreme.

Druga, a enako učinkovita tehnika, je masaža v stilu mesenja kruha, potice, cmokov ... Fantu reci, naj si predstavlja, da je tvoja ritka hlebec, ki ga je treba zamesiti, in videla boš, kako hitro boš v njegovih rokah lepo pečena.

Najboljši položaj: ljubezenski stol

On naj poklekne, ti pa si predstavljaj, da je stol, na katerega se boš usedla: njegov trup je naslonjalo, njegove noge sedež. Približaj se mu s hrbtom, da bo v tvoje lase lahko zakopal nos, in se usedi nanj – sprva vase spusti samo njegovo glavico, nato pa zadevo stopnjuj. Usloči hrbet, da se bo tvoja ritka še bolj izbočila in da se bodo napele mišice hrbta, nagni glavo nazaj in – start!

Tvoj lepi trebušček

Kaj pravi znanost?

Za trebuhom se skrivajo naši spolni organi in rodila, torej ga instinktivno dojemamo kot seksualni atribut. Nobeno naključje ni, da je trebušni ples tako popularen, najbolj cen­jene pa plesalke z mehkimi, velikimi trebuščki.

Današnji čas ženskam zapoveduje raven trebuh in v ta namen obstaja nešteto vaj, kozmetičnih sredstev in prehranskih dopolnil, je pa, zanimivo, ta lepotni kanon povsem v nas­protju s človeško psihologijo.

Trebuh je tudi center našega ravnovesja, naše središče, zato bi moral biti vedno sproš­čen – časi, ko so ti mame govorile, da moraš trebuh stalno vleči noter, so, upamo, minili, saj ima nenehno napet trebuh kup škodljivih posledic: od nepravilnega dihanja do motenega energijskega pretoka.

Seksi je, ker ...

... je koža na njem tako neverjetno mehka in ker v njem, ko si zaljubljena, čutiš metuljčke. Popek je kot češnja na tortici, vabljiv in skrivnosten, poleg tega pa je neverjetno občutljiv, ker se v njem prepleta na milijone živčnih končičev. Sploh pa je popek nekaj tako originalnega kot tvoj prstni odtis – popolnoma neponovljiv, samo tvoj.

Navodila za uporabo

V tantri ima popek posebno mesto – ko se tvoj ljubimec ukvarja z njim, se med vama vzpostavi močan občutek povezanosti in intime. A ker je popek zelo občutljiv, te bo lizanje z jezikom verjetno motilo – fantu reci, naj vanj raje popiha s toplo sapo, okolico pa naj masira z než­nimi, krožnimi gibi.

Trebuhu zelo prija toplota, zato za masažo uporabita toplo olje. Vsi občutki, ki vzniknejo okrog popka, se hitro prenesejo po celem telesu, zato tudi med tuširanjem trebuhu privoš­či malo daljši vroč vodni curek.

Najboljši položaj: slavolok zmage

Fanta posedi na posteljo s stegnjenimi nogami. Usedi se nanj in se usloči nazaj tako, da boš glavo naslonila na posteljo in ga z rokami prijela za gležnje. On se bo z rokami oprl postelje, z medenico nagnil malo naprej in zabava se lahko začne.

Tvoje pregreš­no lepe noge

Kaj pravi znanost?

Nekoč skrite za dolgimi krili, zdaj odkrite – noge so vedno žgečkale moško domišljijo. Ko dosežemo spolno zrelost, se naše noge podaljšajo – in če jim do tega pomagamo še z visokimi petami, je učinek podvojen.

Ženska na visokih petah jasno sporoča, da bi rada ugajala. Visoke pete moške zmedejo tudi zato, ker je ženska, ki jih nosi, v njih bolj krhka in počasna, to pa sproži njihov zaščitniški nagon.

Seksi so, ker ...

... vodijo do vagine. Ker so, ovite okrog moškega, simbol ženske moči. Lepe so, če so čvrste, negovane in depilirane. Pa tudi rahlo zagorele, zato si pogumno nadeni kratke hlače tudi za v mesto. Lepo natrenirane noge pa obljubljajo še nekaj: dober seks – kako ga boš sicer pošteno zajahala, če nimaš močnih stegenskih mišic?

Navodila za uporabo

V tantri je telo razdeljeno v primarne, sekundarne in terciarne erogene cone, v nogah pa so prisotni vsi trije tipi. Prehajan­je iz ene cone v drugo v določenem zaporedju lahko tvoje telo spravi v delirij.

Začne se z draženjem sekundarne cone (npr. notranje strani stegen), nadaljuje s primarno (genitalije), nato s terciarno (podplati ali notranja stran kolena) in spet s primarno (genitalije) pa sekundarno (prehod med stegnom in zadnjico) ...

Najboljši položaj: rotacija

Tvoj dragi naj se uleže na hrbet, pod glavo mu podloži blazino. Naj iztegne noge in jih narahlo razmakne. Nanj se usedi tako, da bosta vajini telesi pod kotom 90 stopinj (da te bo gledal iz profila) in začni spiralasto vrteti boke (kot da bi z odpiračem na spiralo počasi odpirala steklenico vina).

Tvoje noge bodo lepo napete in, vsaj s te perspektive, noro dolge. Ko boš čutila, da si utrujena, ga prosi, naj ti pomaga – dvigovanje ritke je kot 'kvihtanje' in pred počitnicami pride prav.

Besedilo: Alja Maček, foto: Chris Clinton