Enostaven trik, ki lahko razkrije, kateri srečni parčki se bodo ločili

11. 4. 2018
Enostaven trik, ki lahko razkrije, kateri srečni parčki se bodo ločili (foto: Profimedia)
Profimedia

Verjetno poznaš kakšen parček, za katerega si mislila, da bosta skupaj živela srečno do konca svojih dni, potem pa se je pravljica nekega dne nepričakovano končala.

Na videz srečni pari imajo lahko v resnici v zvezi velike razpoke, ki jih drugi ne opazijo. Zakaj?

Pred drugimi partnerja namreč igrata popolna zakonca ali par, da o njuni zvezi ne bi spodbujala dvomov. Ponavadi bosta tudi zelo pogosto objavljala fotografije na družbenih omrežjih in zraven pripisala "pockurane" izjave o tem, kako velika je njuna ljubezen.

Hej! Tukaj sva in sva noro zaljubljena!

Skupina strokovnjakov je septembra 2014 objavila raziskavo, v kateri so raziskovali dejstvo, da pari, ki imajo zelo močno javno podobo (ali v realnem ali pa v virtualnem svetu), lahko to v resnici izkoriščajo za prikrivanje negotovosti o zvezi.

Svojo raziskavo so predpostavili na tezi, da osebe, ki ne potrebujejo stalnih potrditev od svojega partnerja, ne izrazijo želje po tem, da svojo zvezo razkazujejo pred drugimi.

Ravno nasprotno pa naj bi osebe z večjo negotovostjo in anksioznostjo večkrat iskale način, kako v "javnosti" potrditi moč zveze, v kateri so trenutno.

Med drugim so strokovnjaki povedali še tole:

"Na dnevni bazi osebe, ki se v danem trenutku počutijo negotovo v povezavi s partnerjevimi čustvi do njih, poskusijo zvezo narediti "bolj vidno". Raziskava tako tudi poudarja vlogo zveze in njen vpliv na način, kako se predstavimo oziroma pokažemo drugim ljudem."

Torej, če si se pred kratkim spet zgražala nad pretirano "pocukrano" ljubezensko fotografijo tvoje sosede, vedi, da morda v resnici ni vse tako rožnato.

Vir: cosmopolitan.com

Foto: Unsplash, GIPHY

Preberi še: 9 znakov, da sta seksualno nekompatibilna

Priporočamo tudi: Channing Tatum in Jenna Dewan se ločujeta! Preberi njun srce parajoč zapis

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan