Seksi čarovnija afrodizičnih eteričnih olj!

Plesišče malo pred polnočjo. Fantje in dekleta se počasi zbirajo, spogledujejo. Plesišče okoli dveh zjutraj. Ples se sprevrže v dionizično divjanje. Plesišče po peti uri zjutraj. Prostor kar cvrči od novih zaljubljencev.

20. 3. 2012

Kaj se je pravzaprav zgodilo?

Med plesom so se v zrak sproščali feromoni.

Feromon je vonj, ki ga proizvaja naše telo, da privlači nasprotni spol. So torej nekakšen seksualni magneti.

Znano je, da več ko ima oseba feromonov, privlačnejša je in bolj karizmatična. Zato je celo v današnjem poslovnem svetu zelo priljubljena uporaba parfumov, ki vsebujejo feromone. S feromoni se namreč dišavijo tudi poslovneži, preden gredo na pomembne poslovne sestanke.

A če se vrnemo na plesišče …

V ozračju torej kar brbota od feromonov, ki prodrejo v hipotalamus – del možganov, ki je povezan z našim hormonskim sistemom. Hipotalamus dela s polno paro in v naše telo pospešeno izloča hormone. No, torej ni tvoja krivda, če se enkrat okoli poldne zbudiš v postelji … neznanca!

Hormoni so prisotni tudi v nekaterih eteričnih oljih, zato lahko z njimi privlačimo nasprotni spol. Pravzaprav ima eterično olje v rastlini funkcijo privabljanja opraševalcev, podobne učinke pa ima tudi pri ljudeh.

Tega se je dobro zavedala Kleopatra, mojstrica zapeljevanja. Pred srečanjem z Julijem Cezarjem in Markom Antonijem se je odela v eterično olje jasmina. Jasmin namreč dviga samozavest in daje občutek moči, kar se moškim na ženski zdi še posebej privlačno.

Nina Medved vodi delavnice aromaterapije in izdelave naravne kozmetike. Iz aromaterapije se je izobraževala v New Yorku in v Zagrebu. Več o aromaterapiji in delavnicah si lahko prebereš na njeni spletni strani www.magnolija.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri