Dominik Bagola na kavču Tine Torelli

Ne predpisujeva zaresnih tabletk, odgovarjava pa na vprašanja in priporočava zdravo hrano, iskrenost do sebe in drugih ter veliko gibanja!

Dominik Bagola na kavču Tine Torelli (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
27. 8. 2014

Dominik Bagola (Balladero)

Umetniška duša in kreativec po srcu. Kot pianist, pevec in avtor skladb pod imenom Ba­lladero že vrsto let 'drajsa' tipke, glasilke in odrske deske doma in v tujini, kjer uspešno predstavlja tudi svoj avtorski prvenec, album Balladero Club Deuce. Kot tekstopisec snuje ideje in kuje oglase tudi na oglaševalski agenciji Pristop. Uživa v ustvarjanju, dan za dnem, noč za nočjo ...

Moj fant ima rad metal glasbo. S tem ni nič narobe, ampak on vztraja ob nabijanju ušes parajočih komadov, medtem ko sva v postelji. Zame je seks nekaj intimnega in lepega, zato mi taka glasba resnično ne paše zraven. Kako naj dosežem menjavo glasbene spremljave?

Tina svetuje

Okej, če si vajin seks malo bolj plastično predstavljam, mi gre precej na smeh. Heavy metal tvojemu fantu očitno daje živalsko divjost – mogoče je preveč gledal National Geografic Channel, kjer je mogoče čisto od blizu videti, kako lev nabriše levinjo in medtem renči, kot da je pevec Noctiferie. Mogoče bi enako apokaliptičen učinek kot Apocaliptica nanj imelo tvoje izzivanje, a ker so po mojih izkušnjah metalci nežne duše, je najbrž moj nasvet popolnoma brez zveze. Takšni bodo tudi vsi nadaljnji, ker ne morem mimo tega, da je tudi tvoj 'problem' prav takšen.

Najlažje bi bilo, da preprosto oznaniš, da ne bo žagal tebe, dokler ne bo ugasnil žaganja. Seveda lahko vedno posežeš tudi po alternativnih metodah, na primer: na nočni omarici imej vedno cede Britney Spears (1. možnost), kakovostne štoflce za ušesa (2. možnost) ali kladivo, s katerim boš zamahnila po predvajalniku, iz katerega se bo razlegala njegova glasba. Bam!

Okej, mogoče je to preveč ekstremno ... Takole se zmeniva: ko bo edina glasbena spremljava vajine ljubezni ptičje petje, mu povej, da te kruljenje med seksom ne vzburja in da ga boš, če se seveda ne bo kaj spremenilo v tej smeri, v bližnji prihodnosti zamenjala s tipom, ki bo imel bolj zmeren glasbeni okus. A zakaj? Ja zato, ker ne misliš oglušeti pri dvajsetih in še manj med seksom! Rešeno!

Dominik svetuje

Tvoje vprašanje še kako dokazuje, da so skupne plejliste nadvse pomembne za srečno življenje parov. Predstavljaj si, da bi fant ob seksu želel poslušati sodobno klasično, eksperimentalno avantgardno glasbo ... ali Justina Bieberja.

Čeprav metal kot glasbeni žanr v povezavi z mesenimi užitki bolj ustreza kakšnim skrajnejšim spolnim praksam, ki ob naspidiranih ritmih, grmenju kitar in 'growlanju' gromkih stihov vključujejo še izdatne zaloge usnja, bodičastih ovratnic in drugih pripomočkov za 'drugačno', bolj teatralno izkazovanje ljubezni. Mogoče pa mu lahko njegovo nedovzetnost za tvoje želje prikažeš z lastno strategijo spravljanja ob živce.

Če ga že ne prepričaš z Barryjem Whitom ali drugimi 'klasiki' za čutne, vesele urice pod rjuhami, za svojo protistrategijo uporabi še bolj odpičeno glasbeno spremljavo. Ob kombinaciji vročega striptiza z narodno-zabavno glasbo, gregorijanskimi napevi ali grlenim petjem tibetanskih menihov bo mogoče tudi tvoj dragi pomislil, da je fajn, če svojega okusa drugim ne vsiljuješ vedno in vsepovprek in da vsa glasba res ni primerna za vse priložnosti.

Ker pa sta seks in užitek vedno odvisna od obeh partnerjev, lahko namesto medsebojnega žanrskega obračunavanja naredita kompromis: in po­iščeta glasbo, ki je blizu metalu, a sprejemljiva za oba (pa obenem ni ena tistih kompilacij Kuschel Rock, ki nam fantom nažene strah v kosti). Skratka, glasbo, ki je rokenrol, a še vedno seksi. Začneta lahko z Go with the flow ali Make it wit chu vedno vročih Queens of the stone age.

Imam eno majhno težavico, ki se je začela čisto običajno, potem pa kar naenkrat zrasla v ogromno ... laž. Zelo veliko lažem. Začelo se je kot male bele laži, zdaj pa lažem že o tem, kaj sem jedla za kosilo. Lažem, ko se mi ne ljubi od doma, ko me kdo vpraša, ali se kaj učim, kako gre faks, z raz­logom ali brez, vedno lažje si izmišljujem stvari, olepšujem zgodbice in nakladam. Navade bi se rada znebila, ker se mi zdi grozna – kako naj si pomagam?

Tina svetuje

Pravzaprav tvoja težava ni nekaj tako posebnega ali redkega, kot si mogoče misliš, saj živimo v lažnivem retuširanem svetu, v katerem imidž odžira prostor resnici in se vsakdo po svojih zmožnostih kaže lepšega, kot je. A tvoja težava je še malo globlja, saj tvoj edini greh ni spimpana podoba na FB-ju, kjer si si glavo nataknila na telo supermanekenke in se fotografirala z nobel ljudmi, kot da so tvoji najboljši prijatelji. Mislim, da enostavno rada živiš v svojem domišljijskem svetu. Mogoče se boš najhitreje zbudila iz sna, če ozavestiš dejstvo, da vesolje deluje po zakonu privlačnosti in da verjetno do tebe pride prav toliko laži, kot ji tudi sama sproduciraš.

Zanimivo pri lažnivcih je, da mislijo, da ljudje ne vedo, da lažejo. Narobe! Ljudje te imajo za nakladačko, in če še nisi izgubila prijateljev, jih še boš. Normalnim ljudem se namreč ne ljubi družiti s tistimi, ki jim ušesa polnijo s prazno slamo. Ne bom te pošiljala po strokovno pomoč, ker iz tvojega pisma ne razberem, da bi bilo olepševanje resnice zate beg od krute resničnosti ali travm, ki bi jih rada pozabila. In če ne gre za to, gre najbrž preprosto za šport. Kot moji mački si, ki prežita na ptiče, na koncu pa prosita za konzervo. Reši svoje življenje konzerv, mašen in celofana, ker tvegaš, da življenja sploh ne boš doživela. In tega, prosim, ne prestavljaj na jutri, ker jutri ne obstaja. (Ker če bi obstajal, potem v nekem ljubljanskem lokalu ne bi pisalo, da bo jutri pijača zastonj.)

Dominik svetuje

Kot vidiš, vaja dela mojstra. Toda če si ravno ne obetaš dolge kariere v slovenski politiki in tvoja največja želja ni postati še ena lokalna tajkunka, bi bilo bolje, da se nečedne navade čim prej otreseš! Laži so le slabi obvozi mimo soočanja se z resničnimi problemi. Vsi imamo svoje hibe in napake, to je tisto, kar nas dela edinstvene. Nihče ni popoln, zato bi bilo škoda, če bi se vedno skrivali za skrbno izklesanimi fasadami. Žal živimo v svetu, ki je napolnjen z lažmi in lažnimi obljubami. Ta svet nas sili, da smo vedno kul, izjemni, da olepšujemo stvari in da pri drugih ustvarjamo čim boljši vtis o nas samih in naših življenjih.

Če se nam zdi, da se resničnost ne sklada z našimi pričakovanji ali pričakovanji drugih, si pač ustvarimo svoj virtualni svet, kjer smo vedno oh in sploh super in uau. Fikcija se super bere na papirju in nas zabava na filmskem platnu, a izmišljene zgodbe so lahko v resničnem življenju velika ovira, zato tvegaš, da boš s svojo domišljijo ostala osamljena superjunakinja v svojem olepšanem svetu. Neiskrenost do drugih je po navadi zgolj odsev ne­iskrenosti do sebe.

Z nenehnimi lažmi pa lahko izgubiš zaupanje prijateljev, zaupanje vase in si trajno skališ svojo samopodobo. Zato si čim prej nastavi ogledalo in dobro poglej, kaj si in kaj si želiš biti! Z vsako lažjo se boš samo zavajala in se oddaljevala od sebe in svojih bližnjih. A resnica je trdovratna reč in prej ali slej vedno pride na plan.

Besedilo: Tina Torelli in Dominik Bagola

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri