Denar in lepota ne obvarujeta pred nesrečno ljubeznijo

Da lahko nesrečna ljubezen resno škoduje našemu zdravju, smo na spletnem cosmu že pisali. Da pa 'zlom srca' med ljudmi ne 'izbira', nas je potrebno včasih tudi spomniti.

25. 11. 2014

Naša telesa neprestano potujejo skozi lunapark čustev, ljubezen pa ima nekatere zelo očitne fiziološke posledice.

Med fizične simptome zaljubljenosti uvrščamo razširjene zenice, znojne dlani, sproščanje nadpovprečnih količin adrenalina in drugih hormonov, ki vladajo našemu telesu. Soočanje z močnimi čustvi je lahko tudi zelo stresno, konec ljubezenskega razmerja pa nas lahko pahne celo v globoko depresijo.

Še več. Obstajajo dokazi, da so lahko simptomi nesrečne ljubezni nadvse podobni celo srčnemu infarktu (t.i. sindrom zlomljenega srca), vse skupaj pa je znano pod imenom kardiomiopatija.

In da nas pred 'zlomljenim srcem' ne obvaruje ne denar in ne lepota, ti lahko dokažejo precej nesrečne ljubezenske zgodbe številnih zvezdnic.

Naj jih naštejemo le nekaj:

Kate Winslet

Kate je bila stara komaj 16 let, ko je pustila šolo in jo popihala z 28-letnim igralcem Stephenom Tredrejem. Pet let pozneje je Stephen umrl zaradi kostnega raka. Potem se je leta 1998 poročila z režiserjem Jimom Threapletonom, a sta se leta 2001 že ločila. In nato jo je leta 2003 v zakon  zvabil še en režiser Sam Mendes. Pred tremi leti sta se ločila.

Drew Barrymore

Drew se je prvič zaročila že pri 16 letih, a je zaroko nekaj mesecev pozneje preklicala. Pozneje se je Drew poročila dvakrat, a obakrat neuspešno, prvi zakon je razdrla že mesec dni po poroki, v drugem pa je zdržala celih pet mesecev. In še vedno išče ...

Sandra Bullock

Sandra ima na seznamu svojih bivših kar lepo število zvezdnikov: Matthew McConaughey, Tate Donovan in Ryan Gosling, poročila pa se je z mehanikom Jessejem Jamesom. Lani je bila Sandra povsem strta, saj jo je Jesse prav poniževalno varal s paleto različnih žensk. Ločena Sandra zdaj uživa kot mati samohranilka sinu Louisu.

Courteney Cox

Courteney je bila v mlajših letih povsem mahnjena na rokerje in glasbenike, občasno jo je zamikal še kakšen igralec, nato pa ji je srce končno ukradel soigralec iz filma Krik David Arquette. Poročila sta se leta 1999, postala starša in  5 let pozneje tudi ločenca. Par se je razšel zaradi zelo glasnih govoric o Davidovih ljubezenskih aferah.

Halle Berry

Halle je bila dvakrat poročena in v enem od zakonov je bila tudi žrtev domačega nasilja. Po ločitvi od svojega drugega moža Erica Beneta se je zaljubila v manekena Gabriela Aubryja, s katerim ima tudi hčerko Nahlo. No, lani je lepotec odšel, Halle pa je ostala sama z zlomljenim srcem.

Uma Thurman

Uma se je leta 1990 poročila z igralcem Garyjem Oldmanom, dve leti pozneje sta bila že ločena. Drugič je dahnila da še enemu igralcu, Ethanu Hawku, s katerim ima tudi dva otroka. Uma je pozneje povedala, da ji je bil Ethan večkrat nezvest. Nato se je lepa igralka zaljubila v hotelirja Arpada Bussina, a je tudi to razmerje po dveh letih prekinila.

Eva Longoria

Ja, tudi zvezdnica serije Razočarane gospodinje je bila v resnici razočarana. Prvi zakon z igralcem Tylerjem Christopherjem je trajal dve leti, drugi s košarkarjem Tonyjem Parkerjem pa tri. Oba je zapustila, ker sta jo varala. Eva je po ločitvi od Tonyja priznala, da je njeno srce povsem zlomljeno.