Danes je ... valentinovo!

Si rečeš: 'Pa kaj potem, pač dan kot ostali v letu', ali je tvoj stavek: 'Danes bom izkoristila za to, da bom tistim, ki jih imam rada, to tudi pokazala in povedala'.

Danes je ... valentinovo! (foto: profimedia) profimedia
14. 2. 2014

So eni, ki ob tem pomislijo, da je to le še eden izmed praznikov, ki so si jih izmislili trgovci, da lahko več prodajo. Zdi se jim neumnost in se ob vsakem srčku, rdeči vrtnici ali omembi besede 'Valentin', namrščijo in si mislijo, kako so ljudje naivni, da nasedajo trgovcem in ostali industriji.

So pa tudi drugi, ki kljub temu, da se zavedajo, da je to marketinški trik, ta dan izkoristijo, da izrečejo ali pokažejo svojim najdražjim, da jih imajo radi. To jih tudi spomne, da bi to morali početi bolj pogosto. Sploh, ko vidijo obraz tistega, ki so mu namenili svojo ljubezen.

Pa kaj potem ...

  • če je mož svoji ženi kupil vrtnico in skuhal večerjo na Valentinovo,
  • če je fant punci, ki mu je všeč, podaril bonboniero s srčki in jo prvič poljubil na Valentinovo,
  • če je hčerka svoji mamici narisala čestitko polno srčkov in rožic in ji jo podarila na Valentinovo,
  • če je vnuk babici prinesel sveže spečene piškote in šopek rož na Valentinovo,
  • če sta se dve prijateljici obdarovali na Valentinovo.

Pa kaj potem.

Preveč smo obremenjeni z različnimi prepričanji in vzorci, kako je prav in kako se vesti. Zakaj ne bi letos naredila nekaj drugače – na primer se sprostila in se prepustila »duhu« Valentina?

Podari danes ljubezen, tako kot ti najbolje znaš: pa naj bo to vrtnica, srček, nasmeh ali topel objem. Pomembno je le to, da je iz srca.

Tinkara Filač, zdraviodnosi.blogspot.com