Na trgu je nova vroča erotična trilogija! Podarjamo izvod!

Bilo je le vprašanje časa, kdaj se bo po odmevni trilogiji Petdesetih odtenkov na trgu ženskega erotičnega čtiva pojavilo nekaj podobnega (ali celo za odtenek boljšega).

26. 11. 2012

Ker gre železo kovati, dokler je vroče, je kmalu zatem, ko je vzniknil globalni fenomen Petdesetih odtenkov, za tipkovnico sedla tudi Sylvia Day, za katero pravijo, da ji je pri opisovanju vročih prizorov in spolne privlačnosti le malokdo kos.

Sylvia Day je namreč avtorica večih romanov, ki so postali uspešnice v več kot tridesetih državah, dobila pa je tudi že nekaj nagrad po izboru bralcev in bila večkrat med nominiranci za najboljšo ameriško avtorico ljubezenskih romanov.

PredanaNjenemu novemu romanu, ki bo tako kot Petdeset odtenkov, izšel v treh nadaljevanjih je ime A Crossfire novel, pri Mladinski knjigi pa so pred dnevi že izdali prvi del Bared to you, ki ga boš prevedenega v slovenščino našla pod imenom Predana.

Za odtenek še bolj vroča

Novi vroči trilogiji te dni pravijo kar 'nova Petdeset odtenkov'.

In razlogov za to je kar nekaj.

Eden od razveseljivejših je gotovo ta, da gre tudi ta trilogija za med. Daily Mail je tako pred dnevi poročal, da so samo v Veliki Britaniji v zadnjih treh mesecih prodali milijon (tiskanih in elektronskih) kopij te najnovejše 'pornografije za  mamice'. Boljše prve prodajne tedne sta imela le JK Rowling in Dan Brown.

Po novi erotični trilogiji najbolj množično posegajo tudi navdušenke Petdesetih odstotkov. Zdi se, kot da so potrebovale (in zato več kot pozdravile) ta nov 'fiks romantike in erotike'.

Tudi tokrat gre za erotično romantično trilogijo, v kateri se (za nekatere sumljivo) podobno spoznata (in v nadaljevanju spoznavata) mlada novopečena Manhattančanka Eva Tramell in bogati poslovnež Gideon Cross.

Medtem ko je rjavolasa Anastasia iz Petdesetih odtenkov ob prvem srečanju z nadzemeljsko privlačnim Christianom padla v njegovo pisarno naprej in na nos, je svetlolaso Evo pred utelešenje boga seksa Gideonom pred dvigali njegove poslovne stavbe Crossfire vrglo dobesedno na rit. Tudi sicer se bo bralka, ki je pravkar odložila zadnji del trilogije Petdesetih odtenkov in se vrgla na branje prve dela trilogije Crossfire le težko znebila občutka občasni prebliskov iz Petdesetih odtenkov. Šele ko se zgodba razvije in malo bolje spoznamo glavna akterja, se ločnica med Petdesetimi odtenki in Predana jasneje začrta.

Z očitkom, da sta si trilogiji preveč podobni, je v nekem intervjuju takole opravila Sylvia Day:

"Petdeset odtenkov je zgodba o Pepelki, v kateri karakterji nimajo nobenih napak. Serija Crossfire pa je povem drugačna, saj sta glavna junaka nekakšna zrcalna slika drug drugega. Eva in Gideon sta oba bogata in šele, ko se bolje spoznata, ugotovita, da ju preteklost bremeni s podobnimi travmami. Oba sta bila kot otroka žrtve spolnega nadlegovanja. To težko prtljago s seboj prineseta tudi v razmerje. Ker se s svojimi notranjimi demoni soočata na različne načina, sta občasno drug za drugega negativen sprožilec."

A kakorkoli že, zagotovo lahko rečemo le to, da se nova trilogija najopazneje distancira od Petdesetih odtenkov po precej kvalitetnejši prozi, tisti, ki so knjigo že prebrali, pa trdijo še, da je knjiga še bolj vroča in seksualno eksplicitnejša kot že tako vroča trilogija Petdesetih odtenkov.

Navdušeni blogerji so novo trilogijo že pozdravili, mnogi od njih celo z odprtimi rokami:

"Christian Grey, umakni se! Svet je s tečajev snel Gideon Cross!"

Bo nova trilogija navdušila tudi tebe?

Sodeluj v našem mini nagradnem izzivu in se poteguj za brezplačni izvod prvega dela - Predana, Sylvia Day, ki jo Cosmo tokrat podarja v sodelovanju z Mladinsko knjigo.

Prihaja Gideon Cross - novi bog seksa!

Podarjamo izvod prvega dela trilogije!

S pravilnim odgovorom na nagradno vprašanje:

  • Kaj je Crossfire? Namig: Nova erotična trilogija je razkril, da gre seveda poslovno stavbo v lasti družine bogatega newyorškega poslovneža Gideona Crossa, glavnega junaka trilogije,

... si je pravico do uvrstitve v žrebalni bobenj med drugim priborila tudi:

  • Sabina Furar iz Domžal

Z zares veliko sreče pri žrebu je Sabina postala tudi naša tokratna nagrajenka.

Čestitamo!

Knjiga pride po pošti.