Cosmo bralke priznavajo: "Pravi zame še pride ..."

Melita je rekla ne prikritemu nasilju in fanta zapus­tila. Metka je spoznala, da bi bilo življenje s preveč podobnim človekom ena sama bitka. Ana mu je priz­nala, da ga nima dovolj rada, in ga spustila od sebe.

17. 10. 2013

Nisem več verjela vase

"Nikoli me ni udaril, do mene je bil na trenutke celo preveč radodaren in pogos­to se je z mano postavljal naokrog. Tako njegovega nasilja dolgo sploh nisem opazila. Vse prej našteto je bilo samo za šov, da bi drugi videli in razumeli, kdo je glavni. Vanj sem se zaljubila, ker je bil tako pozoren.

Ko mi kaj ni šlo po načrtih, me je vedno tolažil. Ko sem se doma sprla, se je postavil na mojo stran. Ko sem nekoč morala plačati visoko kazen, mi je brez besed dal denar. V trenutkih, ko mi ni šlo, je bil moj največji zaveznik. Tako dolgo nisem opazila, da ga motijo moj uspeh, moja priljubljenost med prijatelji, moj talent in celo moj videz, kadar mu ni prišel prav.

Ko je prva zaljubljenost popustila, sem opazila, da nasrkam vsakič, ko mi kaj uspe. Užaljen je bil, če me je kdo pohvalil, in popolnoma podivjan, če so mi povišali plačo ali me poslali na službeno potovan­je. Dolgo sem tudi potrebovala, da sem ugotovila, da me večji del dneva kritizira in spodkopava mojo samozavest.

Postajala sem to, kar si je želel on: barva las po njegovem okusu, oblačila, ki mi jih je izbral on, visoke pete noč in dan. Ko sem v službi napredovala, je doma naredil takšno sceno, da me je (ker naj ga bi jaz izzivala) celo prvič močno udaril. Takrat sem se odločila, da ga zapustim. S pomočjo terapevta sem spoznala, da ima hude psihične težave, ki bi se z leti samo stopnjevale. Ob njem sem skoraj nehala verjeti vase, in to kljub dejstvu, da so bili moji življenjski rezultati dobri. Zdaj imam ob sebi človeka, ki je zame iskreno vesel, in počutim se nekaj ton lažjo."   – Melita

Olajšanje

"Spoznala sva se poleti, na pijači s skup­nim prijateljem. Takoj sem začutila metuljčke v trebuhu, čeprav sem takrat še prebolevala bivšega. Bil je tako zanimiv in dober sogovornik, v očeh pa sta mu gorela plamenčka. Če bi ga takrat gledala z razumskimi očmi, bi ga kar hitro odpisala.

Ampak seveda se ljubezen ne ozira na razum in kmalu sva po urah in urah druženja ter mojih namigov postala par. Strastno sva se ljubila eno leto, ko pa je bila mimo najina prva obletnica, so vse zavore popustile in začeli so se prepiri.

Do druge obletnice najbrž sploh ne bi prišla, če ga jaz ne bi tako neizmerno ljubila in ga prepričala, naj ostane. Bila sva si preveč podobna. Oba trmasta, vztrajna in nepopustljiva. Bili so lepi trenutki in hude bitke. Na koncu je on končal vojno. Prebolevala sem ga skoraj eno leto. Trpela sem in uničevala samo sebe, a končno sem nekega dne začutila olajšanje. To je bil zame najlepši trenutek v tem letu. Zdaj grem lahko z dvignjeno glavo novim izzivom naproti."   – Metka

Vse ali nič

"Ko je prišel v moje življenje, sem ravno končala s fantom, ki mi je zlomil srce, saj se je na koncu odločil za mojo najboljšo prijateljico. Boris je bil prijazen, sočuten in seksi. Prijateljice so mi rekle, da sem nora, če ne bom sprejela njegovega dvorjenja, in tako sva začela skupaj preživljati čas.

Minevali so meseci in nekega dne sem v mestu srečala bivšega z mojo bivšo najboljšo prijateljico. Pogled se mi je ustavil na njenem že kar velikem trebuhu in tistega dne sem se zamislila. Ob sebi sem imela človeka, s katerim si nisem želela otroka.

Čeprav sem stara rosnih 25, sem ugotovila, da je želja po otroku dober pokazatelj, ali nekoga ljubim ali ne. In z Borisom se preprosto nisem videla, da hodiva v šolo za starše. Nekaj dni sem prejokala, potem pa sem se mu opravičila in mu zaželela srečo. Zdaj ga grozno pogrešam, a razumem, da je to normalno. Upam, da bova nekoč vsaj prijatelja."   – Ana

Uredila: Tina Torelli

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri