Cosmo bralke priznavajo: Okrog ljubezni se svet vrti

Tjaša je našla fanta, ki je umiril njene apetite in srce. Lia je šla na zmenek na slepo in si razširila pogled na svet. Pikica je prepozno spoznala, da je imela pravo ljubezen na dosegu roke.

Cosmo bralke priznavajo: Okrog ljubezni se svet vrti (foto: Chris Clinton) Chris Clinton
26. 5. 2014

Princ na belem kolesu

"Rada imam hitre avtomobile, hitre motorje, letala in hitra plovila. Malo sem zasvojena s hitrostjo, malo z močjo ali pa sem vsaj mislila, da je tako. Tistega dne pa sem ravno izstopila iz rdečega športnega avtomobila svojega najnovejšega ljubimca, ko me je v parku Zvezda skoraj povozil fant na kolesu. Zadnji hip sem odskočila, a je po tleh zgrmela moja mapa z zapiski in listi so odfrčali po zraku.

Počepnila sem, da bi pobrala svoje stvari. Začutila sem, da nekdo stoji ob meni, in pogledala gor. Zazrla sem se v najlepše zelene oči na svetu. Fant, ki me je skoraj povozil, je polovil vse moje liste, pred sabo molil zme­čkan sveženj in me v opravičilo vabil na kavo. Bila sva na tisti kavi, ki se je zavlekla v večer, in večer se je razpotegnil v jutro v njegovi študentski sobi. Zaljubljena do ušes in še dlje komaj čakam, da začneva osvajati svet na kolesu, počasi, z užitkom in veliko bolj pristno, kot sem bila vajena."  – Tjaša

Zmenek na slepo

"Zakaj je tako težko biti samska? Ne zato, ker bi bilo to stanje samo po sebi nekaj neznosnega, ampak zato, ker poparčkane prijateljice vedno skrbi zate. Ravno sem zares začela uživati v svojem samskem stanu, ko so mi prijateljice organizirale zmenek na slepo. Mislila sem si, da gre za navadno neumnost, in sprejela izziv. Povedale so mi, da je čeden, uspešen in relativno znan, a nisem niti trenila z očesom.

Na zmenek sem šla v kavbojkah in preprostem puloverju. Nobenih petk, skoraj nič ličil. Ničesar, kar bi na meni govorilo, da si želim moške pozornosti. Potem pa šok: zgodilo se je v nanosekundi, in to na obeh straneh! Živ dokaz, da se ljubezen zgodi, ko to najmanj pričakuješ. Všeč se mu bila zaradi svoje preprostosti, kot mi je bil on takoj všeč zaradi svoje elegance. Ob njem zdaj odkrivam novo sebe, ki ima rada lepe, izbrane stvari in se zase ne boji zahtevati več. Ja, zame je bilo tako: en zmenek na slepo in adijo, samsko življenje!"  – Lia

Popoln par

"Na čisto nič poseben dan sem pred nekaj meseci spoznala fanta, starega nekaj čez 20 let. Čez čas sva postala dobra prijatelja, ki sta vsak dan čepela skupaj in počela vse, kar se jima je zahotelo. V očeh drugih sva se obnašala kot popoln par, sama pri sebi pa sva si govorila, da sva le prijatelja, ki živita za sedanjost in uživata vsak dan posebej. Res pa je, da si je on želel stopničko dlje, le da tega koraka ni napravil zaradi mene – takrat do njega še nisem gojila globljih čustev in jih tudi nisem znala pričarati. Sčasoma je on sprejel moje videnje najinega razmerja in se sprijaznil, da iz vsake moke pač ne more biti kruha.

Najino obdobje se je končalo z mojim odhodom prihodnosti naproti v drug kraj, on pa je začel trditi, da na daljavo tako ali tako ne bi šlo. Tako je minil prvi mesec in nato še drugi, tretji in četrti ... brez stikov. Šele ko sem se ponovno vrnila domov, sva se spet videla, najina ponovna druženja pa so prinesla nova spoznanja. Oba sva našla svoj prostor pod soncem in se v popolnosti predajala življenju. Predolgo sem si zatiskala oči in slepila srce, da do tega fanta ne čutim nič več kot le prijateljstvo.Po vrnitvi nazaj me je bilo resnično strah, kako se bo odzval name, saj so nama vmes na pot stopali novi fantje in punce.

Žal je med vsemi temi osebami tudi prepoznal tisto, ki je postala njegova. Bili so časi, ko mi je ponujal svoje srce. To so bili tudi časi, ko sem svojega zaklenila v skrinjico. Danes ne mine ura, minuta in tudi sekunda ne, da ne bi pomislila nanj. Vsako najino srečanje mi prinese največji nasmeh na obraz, vsaka njegova beseda me omami, premami, vsak njegov pogled me popolnoma obnori. En sam pogled nanj me popelje nazaj med moje najlepše spomine, med vse misli, čustva in občutke, ki jih moram zadržati v sebi."  – Pikica

Uredila: Tina Torelli

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri