Corrine Fisher in Krystyna Hutchinson: Seksajte in bodite ponosne na to!

Ameriški stand-up komičarki Corrine Fisher in Krystyna Hutchinson veliko seksata in o tem nič kaj sramežljivo javno razpravljata.

5. 6. 2014

Ravno v času, ko je bila Corrine sredi čustveno napornega obdobja, saj se je ravno razhajala s svojim fantom, sta se Newyorčanki, obe v svojih 20-ih, odločili družno izzvati podcenjujoč odnos družbe do spolno aktivnih žensk. Lotili sta se ustvarjanja lastne oddaje oz. podcasta, v katerem sta se želeli odkrito in brez sramu pogovarjati z moškimi, s katerimi sta v preteklosti že preživeli kakšno vročo skupno noč.

Prva epizoda oddaje "Guys We F**ked, The Anti Slut-Shaming Podcast" je izšla lani decembra. Od takrat njuno poslušalstvo vstrajno raste, oddaja pa ima na SoundCloudu že čez 450,000 oboževalcev.

"Sporočilo oddaje je seksajte in bodite ponosni na to," razlaga Krystyna na začetku prve epizode.

Oprosti za včerajšnjo noč

Dekleti sta se spoznali pred petimi leti, med tem ko je Krystyna opravljala pripravništvo v agenciji talentov, kjer je delala tudi Corrine. Obe sta bili navdušeni nad stand-upom in kmalu sta se združili v komični duo 'Sorry About Last Night'.

"V resničnem življenju sva zelo dobri prijateljici, od tu pa izvira tudi najina kemija v oddaji," pravi Krystyna.

Prijateljstvo se razteza na pogovore brez tabujev in odkrite razprave o seksu. Dekleti se dotakneta dobesedno vsega: od umazanega govora do katastrofalnih zvez za eno noč, z enako mero odkritosti kot humorja. Njuna oddaja pa ni namenjena vzburjanju – Corrine in Krystyna želita, da bi oddaja spodbujala ženske, da se počutijo bolj samozavestne ter da bi vsi imeli več dobrega seksa brez sramu.

V boju proti seksizmu

Obtoževanja, da dekleti sovražita moške, je popoln nesmisel.

"Z njimi sva seksale, očitno so nama bili precej všeč," pravi Krystyna.

V oddaji je poleg zasliševanja njunih spolnih partnerjev veliko govora tudi o drugih pripeljajih, ki se tičejo žensk in stereotipov povezanih z njimi. Obe delita zgodbe iz njunega vsakdanjika, med katerimi je tudi veliko seksizma in 'slut-shaminga', kot sami imenujeta poniževanje žensk.

Krystyne zaupa: "Od mojih začetkov v stand-up komediji sem opazila, da je seksizem še vedno zelo prisoten. Prav tako opažam, da se moje prijateljice sramujejo svojega seksualnega življenja."

Z oddajo želita rušiti prav vse te tabuje.

Moški izgubljajo bitko moči

Kako pa podcast vidijo moški? Tako kot večina žgočih tem je tudi njuna oddaja prejela precej mešane reakcije. Med komentarji na SoundCloudu tako najdemu tudi zapise kot so "rad bi vaju pof***", ampak dekleti se na to odzoveta povsem mirno, saj se zavedata, da so taki komentarji neizogibni.

"Od moških to nekako pričakujem, saj izgubljajo bitko moči," pravi Krystyna.

Bolj kot neprimerna povabila moških, ju zmotijo komentarji žensk, ki ju označujejo kot sramotne in umazane.

"Od moških to nekako pričakujem, ko pa se ženske postavijo proti svoji lastni vrsti, si mislim samo "uf, kako daleč še moramo", pravi Corrine.

Priredila Katja Kozlevčar