Cmok v grlu? Pet načinov, kako ga povabiti na zmenek!

Si tudi ti ena izmed »spogledljivk«, ki ji prvi zmenki delajo preglavice? Prvi pogovor na zmenku nekako že steče, vendar osebo povabiti na zmenek je prava nočna mora. Poglej si 5 načinov, kako povabiti na zmenek osebo, ki si jo zares želiš.

11. 8. 2014 | Promocijsko sporočilo

1. Vprašaj direktno

Na podlagi raziskave Hald in Høgh-Olesen (2010), so raziskovalci v Ameriki naključnim samskim moškim in ženskam predlagali, da ogovorijo osebo z neposrednim nagovorom: »Živijo ime mi je [XY] in oprosti ker te motim, vendar sem te opazil/a med množico saj se mi zdiš zelo simpatičen/a. Bi šel/a z mano ven danes ali enkrat ta teden?«. Rezultati raziskave so pokazali, da je 68% moških in 43% žensk privolilo v srečanje.

Če smo iskreni, niti sami nismo pričakovali, da bodo »testni zajčki« dobili toliko pozitivnih odgovorov, vendar je statistika jasna! Slovenski moški in ženske bi se morali bolj držati pravila »no pain, no gain« oz. «kdor ne riskira, ne profitira«!

2. Vprašaj preko spletne strani

V Sloveniji je kar nekaj servisov, ki zagotavljajo diskretno komuniciranje in zanimivo izbiro zmenkov. Največji med njimi je Ona-On.com, ki nudi najbolj pestro izbiro in povezuje vse Slovence. Ob pregledu njihove spletne strani smo ugotovili, da imajo do konca avgusta še dodaten 30% popust, na vse novo pridružene člane, če ob registraciji vpišeš promo kodo »Poletje2014«. Namesto da zapravljaš čas in denar na veliko različnih zmenkih, si lahko na Ona-On.com izmenjaš nekaj besed in takoj oceniš kemijo. Če je prisotna pri obeh, bo zmenek v živo samo še mala malica :)

Razlog več za spletna druženja je dejstvo, da že kar 35% vseh slovenskih uporabnikov interneta uporablja spletne skupnosti za spoznavanje.

Po drugi strani pa lahko preko spleta enostavneje prekineš komunikacijo in manj prizadeneš drugo osebo, saj je med vama še vedno računalnik. Torej, kaj čakaš, včlani se!

3. Predlagaj

Zmenek si lahko pridobiš tudi tako, da se navežeš na aktualno tematiko in predlagaš alternativo npr.:

• Kaj nameravaš početi ta vikend?

- Mislil sem iti na Šmarno goro.

• Zveni zabavno, jaz grem na tržnico. Na tvoji poti dol, se lahko dobiva na kavi/soku, če ne boš preveč utrujen?

4. Zakaj pa ne?

Ta pristop se dobro obnese kadar človeka malo bolje poznamo, saj poznamo tudi njegove načrte. Z vprašanjem »Zakaj ne?«, vprašanega postavimo v položaj, kjer malo težje reče NE. Npr.:

• Ta vikend naj bi bil lep in še nova restavracija se odpre v Kobaridu. Ne vidim nobenega razloga zakaj je ne bi šla pogledat?

5. Sprejmeš izziv?

Ta pristop deluje pri mlajših generacijah, saj so bolj dovzetni za raznovrstne igre in izzive. Osebo, ki vam je všeč, izzovete, da naredi nekaj. Npr.:

• Grem stavit, da si ne moreš izmisliti boljšega prvega zmenka, kot si ga lahko jaz. [razloži zmenek].

- Jaz bi naredil... [on razloži svoj zmenek].

• V redu, tvoj je boljši. Kaj praviš da bi ga resnično izpeljala?

Vsakega izmed zgoraj navedenih primerov je potrebno uporabiti ob primerni priložnosti, z nasmehom in dobro voljo. Nič ni manj privlačnega kot prisiljena vprašanja in narejeno obnašanje.

Včasih se lahko zgodi, da ima oseba, ki ti je všeč, raje bolj direkten način povabila, ali pa kemija med vama enostavno ni dvosmerna. Zato ti še vedno ostane Ona-On.com, kjer vsi vedo, zakaj so tam :)

Ne pozabi, do konca poletja -30% za vse nove člane! Klikni tukaj ali vpiši promo kodo »Poletje2014« ob registraciji.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri