Cinični New York pomagal zaljubljenemu Romeu

Zgodba o internetni ljubezni je tako navdihnila asocialne newyorčane, da so bili pripravljeni pomagati nekemu mladeniču, da je našel dekle svojih sanj, potem ko jo je s pogledom le za hip ujel v gneči podzemnega vlaka.

12. 11. 2007

21-letni Patrick Moberg, internetni dizajner iz Brooklyna, se je zaljubil na prvi pogled v dekle rožnatih ličk, ki se je neko soboto s podzemno železnico peljala proti Manhattnu. Mladenka, ki ga je tako očarala, ga sploh ni opazila, saj je bila ravno takrat močno zatopljena v pisanje svojega dnevnika.

Izgubil jo je ...

Žal je bil vlak tistega dne tako natrpan, da jo je v gneči, ko sta oba sestopila z vlaka, takoj izgubil izpred oči. A ker mu nikakor ni ušla iz misli, je že naslednji dan dizajniral posebno internetno stran, ki jo je posvetil prav iskanju ‘skrivnostne sanjske ženske’: www.nygirlofmydreams.com.

Tam je narisal skico dekleta, ki nosi kratke modre hlače, modre pajkice in rdečo rožo v laseh ter poleg nekaj drugih detajlov objavil še svojo telefonsko številko, email naslov in prošnjo za pomoč pri svojem iskanju.

Vsi so hoteli pomagati

Že nekaj ur po objavi je bil njegov email predalnik povsem preplavljen s pošto, njegov telefon pa je neprestano zvonil. Menda je bilo med pismi in klici tudi polno ponudb deklet, ki bi se bile pripravljeni z njim kar poročiti: “Kar nekaj se jih je javilo, ki so takoj povedale, da niso dekle, ki jo iščem, a da sem tako prisrčen, da bi raje videle, če bi namesto nje izbral kar njih.”

No, dva dni kasneje, v torek zvečer, je med prejeto pošto vendarle našel tudi pismo prijatelja iskanega dekleta, ki je v priponki poslal še njeno fotografijo. In na internetni strani Iščem sanjsko dekle se je takoj zapisalo: “Našel sem jo! Zares!’

Saj to je noro!

Preko njenega prijatelja sta z dekletom navezala stike in:

“... zdaj bomo pač videli, kaj se bo zgodilo!”

Izkazalo se je, da je krivnostna brinetka, 22-letna Camille Hayton, pripravnica na časopisu BlackBook iz Melbourna in da prav tako stanuje v Brooklynu, za medije pa je vsa vzhičena povedala le:

“Saj to je noro. Ne morem verjeti, da se to res dogaja,”

New York spet povesi nos

Evforija okoli iskanja ljubezni po internetu je zajela cel New York in vse skupaj je postalo za potencialni mladi par že tako nadležno, da se zdaj Patrick na vse kriplje trudi umakniti izpred oči javnosti. Telefonsko številko, objavljeno na internetni strani, je že maskiral, na telefonski tajnici pa objavil, da do nadaljnega ne daje več intervjujev:

“Moje življenje ni kakšna romantična komedija ali slaba pop balada. O tem, kako bodo stvari tekle naprej, naj ljudje kar sami napletajo dalje ...”

Nekateri newyorčani so zato celo malo užaljeni in se zdaj sprašujejo, če se Patrick sploh zaveda, kako enostavno se mu je morda zdelo vse skupaj. Najti dekle v mestu, ki šteje osem milijon prebivalcev, je v resnici nekaj takega kot iskanje igle v kopici sena, je še zapisal Reuters.