Kavč, d.o.o. z najlepšim raperjem na svetu!

V najmanj resni pralnici možganov v mestu ne predpisujemo zaresnih tabletk, odgovarjamo pa na vprašanja in priporočamo zdravo hrano, iskrenost do sebe in drugih ter veliko gibanja!

9. 5. 2014

Tokratni gost na Kavču, d.o.o., je ...

  • Challe Salle ali Saša Petrovič je najlepši raper na svetu. Pa ne le lep, je tudi pameten, simpatičen in resno nadarjen za svetovanje. Čeprav je kar 11 let igral košarko, so pisma, naslovljena na Kavč, d. o. o., gladko zgrešila njegov koš. Če bi se rada spravila v formo, mu piši na FB. Ja, Challe Salle ti poleg glave lahko pomaga preoblikovati tudi tvoje telo!

Tina, ki ga je gostila, je dolgoletna novinarka Cosma in več drugih revij. Med enim in drugim intervjujem se je izšolala za terapevtko – diplomo iz energijske terapije je sicer nekam založila, ampak to še ne pomeni, da je nima. Z dvema mačkama in enim malo večjim (potepuškim) mačkonom prede in čara na obrobju mesta. Lahko ji pišeš na tina.torelli@adriamedia.si.

Vabljena na kavč s Sašom in Tino!

Pred kratkim mi je prijatelj povedal, da je bila prijateljica, s katero je spal, slaba v postelji. To me je prestrašilo, saj sem prej naivno upala, da fantje informacij izpod rjuh ne trosijo naokoli. Neki drugi prijatelj je potrdil to, da veliko fantov zelo rado v družbi pokomentira seks in svojo spolno partnerico. Mene to straši in mi daje močan odpor do tega, da bi sploh še kdaj s kom seksala. Resnično ne želim, da ves svet ve vse o mojih seksualnih lastnostih in navadah. Zanima me, katere informacije si fantje običajno med sabo delijo in kaj sploh je definicija slabega seksa. Kako naj pri fantu dosežem, da ne bo naokoli govoril o meni? Zdi se mi namreč, da tiste obljube tik pred seksom nikoli zares ne držijo.

Saša: Mislim, da je to čisto odvisno od moškega in družbe. Nekateri zelo radi govorijo o tem in debatirajo z najboljšimi prijatelji, nekateri pa so pač bolj zaprti glede zgodbic iz spalnice in določene stvari zadržijo zase. Po navadi se moški raje pohvalimo in povemo dobre in zanimive stvari, saj tudi ne vem, zakaj bi kdo razglabljal o slabih izkušnjah, razen če je bilo res tako slabo, da je bil šokiran in ima še danes travme. Mislim, da so ženske glede tega hujše, saj so bolj radovedne in se še bolj spuščajo v podrobnosti. Fantje si med seboj navadno povemo le okvirne stvari, največkrat takrat, ko si prvič s punco, kako je prišlo do tega, kako je bilo, in še kakšno zanimivost. Zares dobri prijatelji pa si kdaj tudi povemo bolj sočne, intimne stvari, celo zgodbo in potek seksa, ponavljam pa, da je to čisto odvisno od moškega. Slab seks je zame takšen, v katerem nisi užival, si imel težave z erekcijo in nisi doživel orgazma. Včasih ne steče, ker se z žensko ne ujameš, ali pa te slečena ne privlači toliko, kot si mislil, ali pa noče ali ne zna delati stvari, ki jih pričakuješ. Nekateri ljudje so tudi zelo občut­ljivi: lahko jim je vse super všeč, nato pa jih mine, ker vidijo, da ima nekdo grde prste na nogah. Mislim tudi, da boš sama zelo težko dosegla, da moški ne bo nikoli govoril o teh stvareh. Še posebno, če je bil seks dober, bo za to zagotovo izvedel kakšen njegov frend. Tako pač je, zato ti lahko dam dober nasvet: ne obremenjuj se s tem, ni pomembno.

Tina: Ulala, greva po vrsti in te rešiva misli na samostan, ker se mi zdi razlog, zakaj bi se odločila za abstinenco, popolnoma brezzvezen. Najprej pa se mi zdi fino, da si nama pisala, ker bodo tako tvoje težave na hitro – puf! – izginile in se niti ne bodo vrnile nazaj. In tudi ne v primeru, če bo kdo zares govoril na­okrog, da si slaba v postelji. To pa zato, ker ko ti bo to prišlo na ušesa, boš le odgovorila, da lahko potrdiš, da si bila zares neznosno slaba v postelji, ampak to samo zato, ker mu je v treh sekundah prišlo, sploh pa zaradi njegovega mikro lulčka nisi čisto nič čutila. Pa bo problem rešen. Toda bodi, prosim, bolj zaupljiva in fanta ne muči s prisegami na pokojno prababico in podobnim. Določenih stvari v življenju ne moreš preprečiti, zato je bolje, da se z njimi ne obremenjuješ. Pred temi rečmi se boš najbolje zaščitila, če si boš izbirala pametne in lepo vzgojene fante, ki razumejo, da je dober seks skupna odgovornost, opravljanje pa ustvarjanje slabe karme. Dober seks pa je po mojem mnenju tisti, v katerem sta obe stranki zelo zainteresirani ena za drugo ... in za seks. Bolj preprosto zares ne bi moglo biti. Dober seks je v treh besedah vroč, poten in vesel. Vse, kar ni to, pa je seks kar tako. Zato vse, kar v življenju počneš, počni strastno, kot se je strastno goreče treba odločiti tudi za abstinenco, če se razumeva ... 

Pred dvema mesecema sem spoznala zares simpatičnega fanta. Vse od takrat si redno izmenjujeva SMS-sporočila in se srečujeva v živo. Vse gre kot po maslu in zares se ne pritožujem, a počasi postajam nestrpna. Vajena sem fantov, ki hitijo k telesnemu stiku, poljubljanju in seksu. Pri njem je ravno obratno. Odkar sva se začela videvati, je obema jasno, da gre za nekaj več kot le prijateljstvo, a se fant prav nič ne zmiga, da bi to tudi jasno pokazal. Odkar se poznava, sva se poljubila dvakrat, in to je vse. Poleg tega ni najbolj spreten z ustnicami. Želim si, da bi šlo malce hitreje, a nočem izpasti vsiljiva in prevzeti pobude. Kaj naj storim, da se bo med nama tudi telesno več dogajalo?

Saša: Če sta se poljubila samo dvakrat do zdaj, je to res malo čudno. Mogoče je fant bolj sramežljiv in neizkušen in se boji prvi narediti korak. Mogoče je pa samo tak tip, da gre vse to pri njem vedno bolj počasi, ali pa mu samo ti daješ tak občutek, da še ne bi bila za akcijo, če bi pokazal pobudo. Mislim, da so v ljubezni najpomembnejše komunikacija, iskrenost, in direktnost, zato mu povej, kar misliš in čutiš oziroma tisto, kar te moti. Vprašaj ga, v čem je problem in na kaj čaka. Ne čakaj, da te poljubi, ampak ga daj sama, ko si to želiš. Vmes ga primi za 'spodnjega prijatelja' in mu daj jasno vedeti, da ga hočeš v sebi. In če se še potem ne zgane, pa si raje poišči koga, ki se bo.

Tina: Hm ... Zanimivo in predvsem – zelo zelo sumljivo! Tudi jaz sem namreč vajena fantov, ki hitijo k telesnemu stiku – to si res lepo povedala! Navadno se fantom mudi, punce pa malo zavlačujejo iz višjih, bolj poduhovljenih razlogov (beri: da ne bi izpadle lahke). Tako že od kamene dobe deluje ta svet, in čeprav me takrat še ni bilo, sem prepričana, da Vilma Freda ni kar tako spustila pod svoje krzneno krilce, čeprav je bil že podoben razjarjenemu dinozavru. Rekla bi, da je fant negotov v svoje posteljno znanje, mogoče tudi dvomi o svojih merah ali pa si mu tako zelo všeč, da se te boji razočarati, ti pa mogoče daješ vtis, da zadevo obvladaš kot prava profesionalka. A če še enkrat vzamem v ozir, da sta se v vsem tem času samo dvakrat poljubila, pa še ta dva poljuba sta bila bolj boga, njegov jezik pa precej zdolgočasen, vse napisano vzamem nazaj. Ko si zaljubljen in ti hormoni divjajo, se najraje ne bi odlepil od njegovih/njenih ustnic. Takrat se ližeš nonstop – malo nehaš, ko si pri zobozdravniku, ješ ali si na stranišču, sicer pa ne. Prvi meseci novega razmerja so in morajo biti en takšen lepljiv poljubovalni maraton, sicer je nekaj resno narobe s kemijo. Jaz bi enkrat kar na lepem odpela hlače, pa da vidim, v katerem grmu tiči zajec, voilà!

Besedilo: Tina Torelli in Saša Petrovič, fotografija: Helena Kermelj

Snemali smo v salonu pohištva Interjeri na Štefanovi ulici v Ljubljani. Hvala, JOŽE MUROVEC!