Kaj si ženske neskončno želimo od moških (in česa res ne)?

Čeprav vas imamo neskončno rade, si včasih zaželimo, da ...

Kaj si ženske neskončno želimo od moških (in česa res ne)? (foto: Profimedia) Profimedia
20. 9. 2017

Bi bili za odtenek drugačni, kot ste, in da bi se še bolj približali podobi sanjskih moških, ki živijo v naših glavah.

No, ja, vemo, da idealnih moških v resnici ni, toda še preden začneš gubati čelo in zavijati z očmi, bi ti rade povedale, da tole ni kritika moškega sveta in da ti s tem člankom nočemo soliti pameti, kaj moraš početi in kako.

Le seznanile bi te rade z nekaj dejstvi, ki ti jih tvoja draga morda ni zaupala (ali pa ti jih ni dovolj jasno predstavila), pa bi bilo dobro, da jih poznaš. Morda pa ti je vse to že znano in se boš samo nasmejal? Tudi prav.

Kakorkoli že, mogoče se ti bo katera od naših spodnjih misli zdela ne le zabavna, ampak tudi logična, smiselna in vredna razmisleka – s tem bo naš namen dosežen. Predvsem pa so vsa ta ženska pričakovanja zbrana na enem mestu zato, da ne bo slučajno kdo rekel, da o teh stvareh ni nič vedel ali da še same ne vemo, kaj bi rade, kajti to je dokaj tipičen, a zelo slab izgovor. Torej, kaj ženske zares hočemo, kadar je na ‘tapeti’:

1. Družina

Prvič, kar hočemo, je popolna osamosvojitev in odselitev od doma vsaj tja do tridesetega leta, če ne prej.

Hja, tole je res že stokrat prežvečena tema, pa vendarle v praksi njeno uresničevanje pri kar lepem številu fantov nekoliko šepa. Si med njimi tudi ti?

Drži sicer, da so časi težki in da marsikdo vztraja pod isto streho s svojimi starši, ker se drugače nekako ne bi izšlo, a z malo iznajdljivosti je vse mogoče. Obdobje odraščanja je namreč mimo in hočeš nočeš se je treba postaviti na svoje noge ter se odlepiti od družine. In ko smo že pri samostojnosti – sem sodi tudi skrb zase, kar pomeni, da vrata zaprejo tudi pralnica, likalnica, restavracija in čistilno podjetje, ki so del vsemogočne korporacije 'Mama servis'.

Imamo pa še en predlog za izboljšavo: naj družina in vzgoja ne bosta priročen izgovor za vse, kar se ti v življenju sfiži.

Res je, da človeka med drugim oblikuje tudi okolje in prav gotovo imata odločilno vlogo pri tem družina in vzgoja, ampak od 18. leta dalje naj bi bil vsakdo dovolj zrel, da za svoja dejanja odgovarja sam, zato krivde ni treba zvračati na nikogar. Najlaže, a tudi otročje in strahopetno je reči:

“Tako je, ker sta v otroštvu moja starša ...” (namesto pik vstavi tisto, kar te je najbolj motilo). Odločitev, kaj boš naredil sam s sabo, je pač v tvojih rokah – naj bo premišljena.

2. Delo (v službi in doma)

Punce smo naravnost mahnjene na tipe, ki so neodvisni v vseh pogledih – tudi finančno, zato pričakujemo, da bo naš fant sam služil svoj denar.

Pri delu mora seveda biti ambiciozen in uspešen, hkrati pa ne maramo deloholikov, ki nam dajejo občutek, da smo z izjemo kakšne urice na dan, ko imajo čas za nas, pravzaprav samske (še veliko huje pa je, ko izvemo, da so vsi večerni sestanki pravzaprav potekali v dvoje, a o tem v drugem članku).

Se sliši zapleteno? V resnici niti ni, le med službo in zasebnostjo moraš narisati črto in ju v svoje življenje dozirati v pravem razmerju.

Zdaj pa še o delu doma. Tisti, ki živi na svojem, je verjetno že ugotovil, da umazana posoda čudežno ne izgine iz korita, da prah leno obleži točno tam, kamor pade, in da žal še niso izumili posteljnine, ki bi se zamenjala sama od sebe.

No, če čistilka ni predvidena v finančnem načrtu, smo punce zelo vesele fantov, ki se ne prestrašijo hrupa sesalnika, ne dobijo vročine ob pogledu na krpo in ne tarnajo preveč zaradi uničenih prstnih blazinic, ki jih je usodno prizadel ‘ta žleht’ detergent. Če pa znajo naši mojstri priviti še kakšen razrahljan vijak, zamenjati žarnico, popraviti zamašen umivalnik in še kaj iz te kategorije, smo sploh srečne.

Namig: kogar s takšnimi opravili ni seznanil oče, naj se pozanima pri prijateljih ali pa navodila ‘preplonka’ iz kakšnega priročnika.

3. Družba

Imata s tvojo punco isto družbo? Pri nekaterih parih je tako, pri drugih ne.

Kadar se skupaj znajdeta v krogu njenih prijateljev in prijateljic, bo tvoja punca navdušena, če se boš pokazal kot komunikativno bitje (ampak komunikativnosti nikar ne zamenjaj s spogledovanjem).

Če jo pripelješ v svojo družbo, pa od tebe pričakuje, da jo boš predstavil in odprl nekaj tem, o katerih se bo lahko pogovarjala s tvojimi kolegi, ki jih prej ni poznala. V vsakem trenutku pa si želi nekoga, ki jo podpira, in hvaležna ti bo, če se boš obnašal, kot da sta ekipa, ki močno drži skupaj, in ji ne boš javno nasprotoval niti takrat, ko se morda ne boš popolnoma strinjal z njenim mnenjem – se bosta že doma pogovorila in se zmenila tako, da bo prav.

4. Vidva skupaj

Ko gre za našo zvezo, pa smo še posebno zahtevne, in to tudi priznamo.

Vsaka punca ima sicer svojo predstavo o idealnem razmerju ali vsaj o približku popolnosti, prav gotovo pa si tudi tvoja od tebe želi, da bi jo kdaj razveselil s komplimentom, namenjenim izključno njej, ne da bi pozneje ugotovila, da z istimi besedami na dušo pihaš tudi svojim kolegicam, da se ne bi ustrašil njene samostojnosti (to lahko vzameš kot izziv in zagotavljamo ti, da ti nikoli ne bo dolgčas), da bi ji pustil svobodo, da bi ji znal odpustiti, kadar kaj trapastega ušpiči, in da bi se v težavah, ko jo na primer na cedilu pusti njen avto, lahko zanesla nate, saj ji boš ne glede na vse prihitel na pomoč.

Se sprašuješ, zakaj bi vse to naredil zanjo? Naj ti zaupamo odgovor: ker jo imaš rad.

Preberi še: Horoskop: Te stvari ti (glede na tvoj znak) povzročajo največ skrbi

Priporočamo tudi: 3 ubijalci harmonije v zvezi (+ zabavni načini zbliževanja) in Ljubosumje: Kdaj je lahko normalno, primerno in celo potrebno?