"Čeprav me je takrat skoraj ubilo, sem danes hvaležna, da si mi zlomil srce" (pismo bivšemu)

Imel si prav – nisem kriva jaz, a tudi ti ne.

"Čeprav me je takrat skoraj ubilo, sem danes hvaležna, da si mi zlomil srce" (pismo bivšemu) (foto: Profimedia) Profimedia
15. 2. 2019

Bivšemu fantu,

danes sem močnejša, zaradi tebe. Zdaj razumem, da sem te preveč ljubila. Ne pravim, da si nisi zaslužil, a vendar je moja ljubezen do tebe bila pogosto v napoto resnici. Resnici, da si imel pomanjkljivosti. Da glede naju nisi bil iskren. Da si nikoli nisva bila usojena.

Takrat me je razhod uničil. Pogosto sem krivila sebe, kljub temu da si mi zagotavljal, da sem bila super kot tvoje dekle. Zlomila sem se, ko sem izvedela, da si v razmerju z novim. Moja samopodoba je bila na dnu in spraševala sem se, kaj je na meni takšnega, kar ni bilo dovolj dobro zate. Včasih sem prišla do točke, ko sem skoraj znorela. Kar naenkrat bi se znašla na tvojih družabnih omrežjih ali pa z nostalgijo gledala najine skupne fotografije.

Trajalo je dolgo časa, a na koncu sem spoznala, da si ves čas imel prav.

Bila sem super dekle, le nisem bila prava zate. In zdaj, ko sem zaživela naprej, vidim, da tudi ti zame nisi bil. Ne razumi me narobe, še vedno te imam zelo rada. Kvalitete, v katere sem se takrat zaljubila, so še vedno tukaj, so pa tukaj tudi tiste, ki sem jih tekom najinega skupnega časa ignorirala. Ne glede na to, kaj sem takrat do tebe čutila, preprosto nisva bila kompatibilna na dolgi rok. Če me takrat ne bi zapustil, bi postala nesrečna zaradi siljenja ljubezni, kateri ni bilo usojeno, da traja.

Ko pogledam nazaj na najino razmerje, vem, da nisem bila tista prava jaz. V moji slepi zaljubljenosti sem postala nekdo, za katerega sem mislila, da si ga želiš. Vrednote, ki so mi bile pomembne, so postale nepomembne, ko sem enkrat spoznala, da so tvoje drugačne. Bolj ko sem se zaljubljala v tebe, bolj sem v razmerju začela izgubljati sebe. To, da sem obupala nad seboj zgolj zato, da bi osrečila tebe, zame ni bilo več zdravo in mislim, da si ti to ves čas vedel.

Ne glede na vse sem še vedno zelo hvaležna zate.

Izkušnje, ki sva si jih delila, so mi dovolile, da si postavim nove standarde ljubezni. Zdaj vem, kaj potrebujem pri partnerju in katere vrednote si morava deliti. Spoznal si, da si zaslužim boljše, še preden sem to sama vedela. To ne pomeni, da nisi dober človek, ampak le, da mi nisi bil zmožen vračati ljubezni, ki sem ti jo dajala. In to je okej.

Odkar sva šla narazen, sem našla osebo, ki mi je zmožna dati tisto, kar potrebujem v razmerju. Osebo, ki me je prepričala, da me ljubi takšno, kot sem, ki mi da občutek, da mi ni treba žrtvovati kateregakoli dela sebe ali mojih vrednot v zameno za medsebojno intimnost. Osebo, ki ljubi tako močno kot jaz in spoštuje popotovanje, ki sem ga doživela s teboj, in ki me je neizogibno popeljalo do njega.

Zato, čeprav me je to takrat skoraj ubilo, sem ti hvaležna, da si mi zlomil srce. Hvala, ker si držal svojo obljubo, da bo tako najbolje. Hvala, ker si ostal moj prijatelj in mi dokazal, da sva tako oba srečnejša.

Iskren pozdrav,

tvoje bivše dekle.

Po zapisu na Odyssey prevedla in priredila: N. Š.

Preberi še: ZATO se toliko parov razide tik pred VALENTINOVIM (+kaj narediti, če se ti to zgodi)

Priporočamo tudi: Poročeni moški razkrili najhujše SKRIVNOSTI, ki jih imajo pred svojimi ženami