Celoviti vodnik za seks: Dajmo se dol!

V poplavi ponudbe seks vodnikov, seks delavnic, seks terapij in seks dokumentarcev si svoje zares častno mesto v ponudbi zagotovo zasluži vodnik v dveh delih in dodatkom v obliki seksualnega kvocienta: Dajmo se dol!

Celoviti vodnik za seks: Dajmo se dol! (foto: shutterstock) shutterstock
30. 3. 2013

Potem ko je original Guide to Getting it On! onkraj luže že leta 2000 zamajal temelje ameriškega občestva, nato pa še marsikateremu bralcu drugod po svetu nepovratno razširil duha, je ta iskren, osvobajajoč in duhovit priročnik na 800 straneh izšel pri nas še v obliki knjižnih žepnic.

Zdaj se lahko veseliš dejstva, da si jih boš lahko vse tri kupila kar v znani akciji tovrstnih žepnic: plačaj dve in odnesi vse tri! Več kot odlično za vse tiste, ki imajo radi težave s tem, da v želji po posedovanju prve nekako najdejo drugo, da bi imeli težavo izbrati še tretjo.

Kaj je tako posebnega na tem vodniku?

Najmanj to, da je nadvse temeljit, izčrpen in duhovit!

Prav vse o seksu!

V njem boš našla vse, kar gre vedeti o grdih besedah, poljubljanju, pomembnosti slačenja, o penisu in moškem za njim, o orgazmih in spolnih sokovih, oralnem in analnem seksu, solo seksu, pa vibratorjih, generatorjih in oscilatorjih, celo seksu in sektah, pa seksualnih fantazijah, kontracepciji in seksu med nosečnostjo, seksu za še posebej potrebne in seksu na avtocesti ter celo disleksiji penisa.

Lahko nam verjameš, da je bila dilema o tem, kaj od naštetega bi za našo tokratno predstavitev na tem mestu morda malce bolje izpostavili, zares precejšnja. A ker bomo iz vodnika še kdaj v prihodnje kaj zanimivega povzeli, smo se odločili, da začnemo kar s poljubljanjem, saj je to pogosto uvod v nadaljne dogajanje, včasih (pri šestnajstletnikih) pa tudi priložnost, ko več kot do poljubov sploh ne pride.

Poljubljanje in osnove

Nasveti bralcev vodnika Dajmo se dol, ki bi jim povsem upravičeno lahko rekli tudi osnove poljubljanja:

  • "Prosim, ne požri mi ust. Pri dobrem poljubu sem lahko mokra od poželenja že pri najrahlejšem dotiku." - ženska, 23 let.
  • "Poljubljanje ni le uvod v seks. Nežno raziskuj z jezikom, rahlo ji sesaj ustnice ali jezik. Če je ženska prav tako zagreta za stvar, potem poljubi dovolj čvrsto, ne leno." - ženska, 45 let.
  • "Pri poljubu bodi nežen: ne pkrij ženski polovice obraza z usti in ne žveči ji lic." - ženska 36 let.

... in zdaj, pozor, napotek, ki je še posebej vreden branja:

  • "Začni zelo lahkotno. Najprej se komaj dotakni njenih ustnic s svojimi. Zelo pazi, kako se odziva. Ko ti začne pri poljubu odgovarjati, čisto malo pojačaj pritisk. Na koncu se z vršičkom jezika dotakni njenih ustnic. Če razpre ustnice, ji lahko potisneš čisto malo jezika v usta, nikakor pa ji ne rini zob na silo narazen." - moški, 25 let.

Je tudi tebe med branjem slednjega prešinila misel: 'Uf, tegale tipčka bi pa rada spoznala!'?

Po francosko in eksimsko

Kot vidiš, vodnik nikakor ni suhoparen priročnik najrazličnejših tehnik, a boš v njem vendarle našla prav vse, kar o znanih in manj znanih tehnikah gre vedeti. In med njimi so seveda tudi najrazličnejše tehnike poljubljanj.

A če francoski poljub - ki je bojda dobil svoje ime po edinem znanem načinu, ki so ga Francozi poznali, da so dekle pripravili do tega, da je vsaj za hip obmolknila, - bolj ali manj poznamo in prakticiramo, pa bi na tem mestu raje opozorili na poljub El Nino, ki ga radi zagrešijo začetniki.

Za kaj gre?

K srcu si vzemi naslednje pripombe:

  • "Izklopi namakanlni sistem! Ni hujšega kot moker, slinast cmok." - ženska, 27 let.
  • "Poskušaj, da se ne boš slinil." - ženska, 25 let.
  • "Pri preveč mokrih ustih me vse mine." - ženska, 32 let.
  • "Puncam je noro všeč slina. Vsaj meni vedno to rečejo. Ampak to je mogoče zato, ker se pač vedno slinim. Opa!" - moški, 22 let.

Si ob branju zadnjega tudi pomislila: 'Uh, s temle fantičem bi se pa ...!'?

Se nam je zdelo :P

Verjetno bi ti bilo v takšnem primeru precej ljubše kar eskimsko poljubljanje. Eskimi namreč ne izmenjujejo sline, ampak se jim zdi veliko bolj erotično vdihovanje zraka ljubljene osebe. Bojda ima s tem veliko opraviti tudi hladnejša klima.

Več o praktično vsem, kar bi te morda zanimalo o spolnosti, pa v knjižni obliki vodnika Dajmo se dol 1, 2 in 3! Avtor knjige je psihoanalitik, Paul Joannides, ki o spolnosti spregovori sleherniku, ki že živi spolno življenje.