Če se boš striktno držala TEGA, se boš 100% izognila slabemu seksu!

Tu je vodnik, kako nezadovoljivo, kilavo intimno izkušnjo obrniti v zagotovljen strasten užitek!

Če se boš striktno držala TEGA, se boš 100% izognila slabemu seksu! (foto: Profimedia) Profimedia
25. 4. 2021

Slab seks se zgodi. A ni treba, da se ponovi.

V vrtincu gibanja #MeToo je slab seks zavzel naslove medijev. Fraza je postala krovni izraz za vse kilave intimne izkušnje, od mlačnega seksa do prijemov, ki mejijo na prisiljen odnos.

Ampak mi se bomo posvetili tistemu prvemu primeru – želeni intimnosti med partnerjema, ki pa se žal ne konča z zadovoljivimi rezultati.

Čeprav so temelji dobrega seksa komunikacija, strast in užitek, obenem pa tudi to, da se oba udeležena s tem dejanjem strinjata, nikakor niso zagotovilo, da bo končni rezultat vedno le orgazmična eksplozija.

Včasih je seks preprosto obupen.

Lahko je zgolj avantura za eno noč ali pa skrbno načrtovana intima z dolgoletnim partnerjem s slabim koncem.

Vendar podpovprečne seksualne seanse nikar takoj ne obsodi na pogubo. Beri: če se zgodi slab seks, edina rešitev nikakor ni, da le potrpiš do konca. Situacija je rešljiva, saj se lahko kadarkoli med seksom ustaviš in uvedeš nujne spremembe.

Se ti to zdi neprijetno?

Seveda, sploh prvič se ti bo. Ampak je vredno, saj bo seks potem boljši.

Tule je vodnik, kako nezadovoljivo strast obrniti v zagotovljen užitek.

1. Ko se zgodi nekaj nenapovedanega

"Na najinem tretjem zmenku sem se s Scottom začela pogovarjati o tem, kako sva izgubila nedolžnost. Jaz sem začela s svojo popolnoma običajno zgodbico iz konca srednješolskih let, on pa mi je potem povedal, da je do zdaj seksal samo z eno žensko, enkrat, pred kakim letom. Okej, nič hudega.

Zmenek se je lepo nadaljeval. Po solidnem poljubljanju je potem strastno mečkanje vodilo do golote v spalnici. Nekaj se je opotekal okoli moje miške in potem končno penetriral v pravilno luknjo. Po nekaj minutah zajčjega naskakovanja je uvidevno vprašal: Bi rada, da ti ga dam v rit. Kot da me sprašuje, ali mi pridrži vrata. Opazil je moje presenečenje in rekel: O, oprosti, mislil sem, da imajo to ženske rade." – Špela, 31

Prevzemi nadzor

Če namerava narediti nekaj nepričakovanega, kar ni v tvojem slogu, a želiš, da se potek dogodkov ne prekine, samo reci: "Bova o tem pozneje ... Kaj pa, če bi zdaj raje poskusila tole ..." In potem ga vodi do tvojega najljubšega položaja.

Ustavi akcijo

Gredo stvari prehitro v napačno smer? Seksologinja Megan Stubbs predlaga, da rečeš naslednje: "Tole ni nekaj, kar bi jaz počela, tako da se žal ne bo zgodilo." Odziv naj bo odločen, da bo jasno, kje si začrtala meje.

Podaj povratne informacije

V idealnem scenariju se pogovor o omejitvah zgodi, preden se znajdeta v postelji, a svoje želje in načela lahko delita tudi med samo akcijo. Ali pa še bolje, potem ko upehana ležita na postelji in obnavljata prestane izkušnje.

2. Ko se vroči tip ohladi

"Janija sem spoznala na vlaku. Bil je najbolj seksi tip, kar sem ga kdajkoli videla. Vedno je bral časopis, zato sem kot izgovor, da ga zmotim, vprašala, ali si lahko sposodim križanko.

Začela sva se pogovarjati in povabil me je k njemu domov. Takoj sem bila za. A potem ni naredil čisto nič, kar bi mi bilo zanimivo. Še srajce mi ni slekel. Nobene predigre, nobenega poljubljanja. Nič. Bilo je tako bedno." – Jana, 31

Prevzemi nadzor

Zagrabi ga za roko in jo vodi do zagotovljene točke poželenja. Recimo na tvoje prsi. "Tukaj bi mi prijali tvoji dotiki," mu povej. Ali pa mu pokaži s svojimi rokami. To bo preprosto in učinkovito preusmerilo njegovo pozornost, ne da bi s tem uničila seksi trenutek.

Ustavi akcijo

Če se želiš umakniti iz sebične seksualne izkušnje – in to narediti z minimalno drame – jasno izrazi svoje misli. "Prej se mi je zdelo tole snidenje dobra ideja, zdaj pa nisem več pri stvari. Imela sem se lepo, ampak bom zdaj šla."

Podaj povratne informacije

Konstruktivna kritika po seksu lahko razčisti nesporazume za naslednjič. Če si seveda želiš, da bi se naslednjič zgodil. Povej mu, kaj ti je ustrezalo, kaj ti je bilo všeč. Potem ponudi nasvet. "Nisem pa prepričana, da mi je bilo všeč, ko si me tako močno zgrabil za rit."

3. Ko je vse kot v učbeniku

"Bila sva že čez tisto obdobja medenih mesecev, a sva se še vedno zelo privlačila, ko sva nenadoma zdrsnila v rutino: poljubljanje, malce oralnega, misijonarec in končano. Vsakič. Deloma me ni motilo, ker je bilo zanesljivo in enostavno, ampak sem si noro želela, da bi se prebila iz te ujetosti in poskusila kaj novega." – Ana, 29

Prevzemi nadzor

Daj prednost svojemu orgazmu. Če veš, da on naredi A-B-C, da te pripelje do orgazma, začni s C in se od tam pomikaj nazaj. To ti bo dalo čas, da boš dobila tisto, kar te najbolj vzburja, in se potem lahko osredotočita na njegov finale.

Ustavi akcijo

Takoj, ko ti postane dolgčas, naredi drastično spremembo. Seks bo bolj zanimiv, če se bosta vmes ustavljala in spreminjala kotekst. "Hej, bi se pretvarjala, da sva nekdo drug?" Poskusita se pretvarjati, da sta tujca, ki sta se šele spoznala. To lahko vodi do novih erotičnih scenarijev.

Podaj povratne informacije

Organiziraj druženje s svojim dragim in se skupaj podajta po nakupih seks igračk. To lahko počneta v varnem zavetju doma in nakupujeta po spletu. Naj se vama potem mali vibratorček pridruži v postelji. Lahko ga nasloniš na svoj ščegetavček med položajem po pasje ali pa pritisneš ob lice, ko mu nudiš oralno zadovoljstvo.

4. Ko udari katastrofa

"Po zmenku sva z Petrom končala v njegovem dragem stanovanju, z okni od stropa do tal. Bil je nenavaden občutek, ko sem v takšnem prostoru stala gola, z dlanmi naslonjena na eno teh oken, Peter pa je bil za menoj. Razvilo se je v zelo živalski, strasten seks. Potem je želel, da spremeniva položaj, zato me je dvignil, a sem mu zdrsnila iz rok in padla tako nesrečno, da sem z glavo udarila v radiator in končala s pretresom možganov." – Gaja, 27

Prevzemi nadzor

Za manjše nesreče (kjer nihče ni poškodovan), humor lahko premaga občutek neprijetnosti. Če pa so poškodbe resnejše, se morata odzvati odgovorno in narediti naslednji nujni korak – čeprav ta vodi na urgenco.

Ustavi akcijo

Partnerju jasno povej, da potrebuješ premor. Ali da morda celo potrebuješ pomoč. Pozneje, če se ti zdi, da lahko nadaljuješ, lahko le duhovito pripomniš: "Torej, kje sva že bila?"

Podaj povratne informacije

Svojih občutkov ti ni treba ublažiti z opravičevanjem. Jasno izrazi svoje trenutno stanje. Te je vse skupaj prizadelo? Si v fizičnih bolečinah? Potem pa mu razloži, kaj mora storiti, da se boš počutila bolje.

Po predlogi JULIE VADNAL prededel Darjo Hrib
Fotografije: Getty Images

Preberi še: V razmerju je ženskam lažje, če poznamo te resnice o ljubezni!

Priporočamo tudi: 9 NORO dobrih stvari, ki se ti zgodijo, ko se s fantom razideta