Če se boš striktno držala TEGA, bo tebi 100% prej prišlo kot njemu!

Pravi seks je seks, pri katerem je tvoj užitek enak užitku partnerja. Pred tabo je vodnik položajev, ki te bodo pripravil do tega, da bosta v postelji oba kričala ... tvoje ime.

Če se boš striktno držala TEGA, bo tebi 100% prej prišlo kot njemu! (foto: Profimedia) Profimedia
5. 2. 2023

Če so tvoje posteljne spretnosti skoncentrirane samo na zadovoljevanje partnerja, te čakajo dolga leta seksualnega dolgočasja. Žal je velikemu številu žensk posteljni dolgčas vsakodnevna realnost in za to obstaja več vzrokov.

Nekaterim ženskam je zadovoljevanje partnerjevih potreb pomembnejše od njenega lastnega užitka, pozabljajo pa, da gre pri seksu za igro dveh in da njihova pretirana skoncentriranost na partnerjeve želje lahko povzroči nezadovoljstvo, ki vodi v razdražljivost in nepotešenost. Večina žensk se tudi vse preveč ukvarja s svojim spolovilom. Ali je ‘tam spodaj’ vse na svojem mestu, ali oddajajo kakšen vonj, ali so uspele odstraniti vse dlačice? Takšne skrbi povzročajo, da so ženske med seksom nesproščene, namesto da bi se z vso dušo predale aktu seksa. In seveda, večno vprašanje popolnosti naših teles. “Ali se mi vidi celulit, ali se moj trebuh trese, ali bo opazil mozolje?”

Zaradi takšnih dvomov, skrbi in negotovosti je težko resnično uživati v seksu. Ženske se morate zavedati, da je vaš moški z vami zato, ker si želi biti z vami, in nehajte skrbeti, ali ste dovolj privlačne! Moške najbolj vzburja vaša pripravljenost, zato naredite uslugo njemu in sebi in začnite resnično uživati v ljubljenju z njim, kar pomeni, da naj seks zadovoljuje tudi vas.

Seveda dober ljubimec, ki je pozoren, radodaren, poln domišljije in dojemljiv, pomaga. Vendar si zapomnite – če ve ne veste, kaj ugaja VAM, vam tudi najboljši ljubimec na svetu ne bo mogel pomagati na poti k užitku. Ko boste dojele, kako pomemben je vaš užitek, boste pripravljene na naslednje položaje, ki vam bodo pomagali do več in bolj kakovostnih orgazmov.

1. 'Začinjeni misijonar'

Kako izvedemo položaj? Morda je videti kot tradicionalen misijonarski položaj, vendar skriva v sebi pravi Cosmo trik. Namesto da vaš partner leži na vas, naj poklekne nad vami na vse štiri, ve pa dvignite medenico, da se približate njegovemu penisu. Medtem ko z boki posnemate eksotični ples, naj bo vaš moški pri miru.

Zakaj je dober za vas? Čeprav ste spodaj, imate ve kontrolo nad dogajanjem. Z dvigovanjem medenice lahko kontrolirate hitrost in globino penetracije.

2. Hobotnica

Kako izvedemo položaj? Moški naj sedi na postelji z rahlo pokrčenimi nogami. Usedite se na njegov penis in se primite za njegova ramena. Nato položite nogi na vsako stran ramen in se počasi zibajte.

Zakaj je dober za vas? Ta vroči položaj vam omogoča izredno globoko penetracijo in stimulacijo vašega klitorisa, kar poveča možnost doživetja simultanega vaginalnega in klitoralnega orgazma. Položaj je zelo intimen, saj sta s partnerjem dobesedno prepletena, in idealen za vse, ki se med seksom želite poljubljati.

3. Koala

Kako izvedemo položaj? S partnerjem se uležita na bok, tako da si gledata v oči. Gornjo nogo ovij te okoli njegovega pasu in z roko usmerite penis vase. Močno se objemita in stiskajta, da ne izgubita stika.

Zakaj je dober za vas? Živčni končiči v prvi tretjini vagine so zelo občutljivi in ta položaj je idealen za njihovo vzburjenje, ker je penetracija plitvejša. Z nežnim ljubkovanjem drugih erogenih predelov, kot so ušesa in vrat, se bo še povečalo seksualno doživetje.

4. Igra moči

Kako izvedemo položaj? Uleže naj se na hrbet z rokami nad glavo. Z obrazom proti njemu mu zdrsnite na erekcijo in počasi prenesite težo naprej, da se s klitorisom dotikate njegove pubične kosti. Držite stegna skupaj in zlezite med njegovi nogi, s prsti na nogah pa se uprite v posteljo.

Zakaj je dober za vas? Položaj vsebuje vse tri pogoje, ki so nujni za ženski orgazem: maksimalen telesni dotik, klitoralna pozornost in različne stopnje vaginalne stimulacije. Zaradi ‘pasivnega’ položaja vam mora vaš moški slediti v gibanju, kar še poveča vaše vzburjenje in intenzivnost.

5. Moj mali poni

Kako izvedemo položaj? Kot prava ‘kavbojka’ zajahajte svojega ‘ponija’. Z nogami na vsaki strani njegovega telesa dovolite, da vstopi v vas. Nato se nagnite nazaj, z rokami zadaj se oprite ob rob postelje zaradi ravnotežja, ali pa se nagnite naprej in se z rokami oprite ob njegove prsi.

Zakaj je dober za vas? Ve imate kontrolo nad globino, hitrostjo in kotom, pod katerim vstopa v vaše mednožje. Z rokami vas lahko boža po prsih in se igra z vašim klitorisom. Medtem si lahko tudi same dražite ščegetavček in doživite orgazem.

6. Mačka

Kako izvedemo položaj? Oprite se na kolena in roke z rahlo razprtimi nogami. Partner naj poklekne za vami in z rokami na vaših bokih vstopi v vaše kraljestvo. Že tako globoko penetracijo lahko še povečate z rahlim gibanjem medenice.

Zakaj je dober za vas? Sprednja stran vaginalne stene je še posebej občutljiva, zato imamo ženske rade položaje ‘od zadaj’. Ker penis pritiska neposredno na steno vagine, je to najboljši položaj za stimuliranje točke G.

Kakšen položaj je najboljši, kadar …

... imate menstruacijo:

Mlin na veter

Zakaj ta položaj? Dokazano je, da je orgazem odlično zdravilo proti menstrualnim krčem, zato vam ga toplo priporočamo, seks namreč. Opisani položaj je zelo intimen, obenem pa ne bo videl vašega napihnjenega trebuščka, zato boste lahko med ljubljenjem popolnoma sproščene.

Kako ga izvedete? Ležeče na boku dvignite zgornjo nogo in jo ovijte okoli partnerja, ki si vas kleče vzame od zadaj. Nato nogo položite na njegovo, ga primite za roko in ga vodite do svojega orgazma.

... imate mačka:

Viseči položaj

Zakaj ta položaj? Kljuvajoči glavobol lahko omilite, če dovolite, da vam steče kri v glavo, pomaga pa tudi divji orgazem, ki zmanjša pritisk v glavi.

Kako ga izvedete? Sedeče na kolenih se nagnite nazaj tako, da z glavo visite čez rob postelje. Rahlo razklenite kolena in stegna, tako da naredite prostor za vašega moškega, ki naj si vas vzame po misijonarsko.

... ste na robu živčnega zloma (ali kadar ste jedle česen):

Stoja na rokah

Zakaj ta položaj? Zelo seksi položaj, pri katerem si s partnerjem ne gledata iz oči v oči (česar si glede na razpoloženje ali zadah seveda ne želite).

Kako ga izvedete? Pokleknite in položite dlani na tla. Z glavo se naslonite na blazino med rokami in dvignite zadnjico v zrak. Partner naj stopi med vaši nogi in prime vaša kolena ter jih dvigne do višine svojih bokov, tako da vas postavi skoraj v položaj stoje na rokah. Nato vstopi v vaše mednožje.

Lea Vodušek

Preberi še: Horoskop: Kaj pomeni za zvezo, če sta s partnerjem rojena v istem znamenju? in Zvezde plešejo: Našli smo video, kako sta nekoč plesala stroga sodnika Andrej in Katarina

Priporočamo tudi: Dakota Johnson: Razkrila podrobnosti snemanja 'seks' prizorov z Jamiejem