Če je fant ljubosumen

Odlično se razumeta, le on je tako zelo ljubosumen, da se razburi že za vsako malenkost. Kaj storiti?

8. 1. 2014

Če ostaneš kakšno uro dlje v službi, si na kavi s prijateljicami ali pa te v njegovi družbi opazujejo druge moške oči, že zganja vik in krik! Pomiri ga z naslednjimi prijemi:

Prijem številka 1:

Pomembno vprašanje

Preden se sploh lotita reševanja težave, svojega fanta vprašaj: 'Zakaj se ti zdi, da bi te želela prevarati?' Verjetno ga bo vprašanje presenetilo, a z iskrenim pogovorom bosta verjetno rešila že pol težave.

Prijem številka 2:

Zgodovina se ponavlja

Če ima slabe izkušnje z dekleti iz preteklosti, je verjetno prepričan, da se mu bo kaj slabega zgodilo tudi v razmerju s tabo. Zagotovi mu, da nisi enaka kot ženske iz njegove preteklosti in naj te nikar ne primerja z njimi. Navsezadnje tudi do tebe ni pošteno, da svoj strah prenaša v vajino razmerje.

Prijem številka 3:

Prepreči priložnosti

Lahko mu pomagaš tudi tako, da ga pogosteje pokličeš, da bo imel manj priložnosti za ljubosumje. Na primer, če greš po službi še na kavo s prijateljicami, ga pokliči in mu to povej. Tako je tudi prav, da te ne bo čakal doma in v svoji glavi pletel najrazličnejših črnih scenarijev.

Naj dela na samozavesti

Kakorkoli že se bosta lotila reševati njegovo ljubosumnost, je pomembno, da v razmerju čim prej vzpostavita zaupanje in spoštovanje, on pa naj poskrbi tudi za dvig lastne samozavesti – slednja je za uspešno razmerje še kako pomembna.