Bralec: "Ljubimkal sem s poročenim sosedom, nato pa mi je njegova žena poslala TOLE!"

"Vse se je začelo z nedolžnim objemom!"

Bralec: "Ljubimkal sem s poročenim sosedom, nato pa mi je njegova žena poslala TOLE!" (foto: Profimedia) Profimedia
27. 2. 2023

Nezvestoba je za vsakega zakonca velik šok, predstavljaj pa si, da izveš, da te je tvoj mož prevaral s sosedom! Da, moškim! 

"Njeno sporočilo je prišlo kot strela z jasnega nekaj mesecev nazaj. Ona je žena moškega, s katerimi sem se na skrivaj zapletel. "Kako dolgo je tvoja afera z mojim možem trajala?" je sporočilo zahtevalo od mene.

Vedno sem se spraševal, ali kaj ve. Ni mi jasno, zakaj se je odločila, da me kontaktira, saj z njenim možem, poimenujmo ga Miha, nisva imela stika že več kot pet let. "Vsaj toliko odkrit in pošten bodi z mano, po vsem, kar si storil!" je še dopisala v jeznem sporočilu. Me je pravkar obtožila, da sem jaz kriv, da se je njen mož izkazal za geja? Ali me je krivila za konec njunega zakona?

Nikomur nisem povedal za afero z njenim možem, saj je bil predan družinski človek z dvema otrokoma in vem, da je ženo imel iskreno rad. Bil je moj sosed in nisem ga omrežil jaz. Sem pa prepričan, da sem bil njegov prvi. Najina afera ni bila nenadna, niti strastna ali dramatična. Najboljše jo lahko opišem s stavkom: "Kot dolga vožnja z vlakom!" Začela se je počasi in trajala pet let.

Miha ni bil prvi poročen moški, s katerim sem se zapletel. A vsi drugi so bili zgolj enkratna stvar ali prijatelji z dodatkom občasnega seksa, on je bil drugačen. Bila sva si sicer zelo različna, a vseeno je zame najbolj posebna oseba, kar sem jih kdaj srečal.

Veliko let, preden se je najina afera začela, sva bila prijatelja, šele nato sva postala ljubimca!

Bil je zelo čeden moški, česar se sam sploh ni zavedal. Ponoči se je velikokrat oglasil pri meni, ko so žena in njegovi otroci že spali. Gledala sva tekme, jedla pokovko, skupaj kadila ali si privoščila kozarec vina.

Odstopil sem mu tudi del svojega podstrešja, da si je lahko uredil delavnico. Začela sva se vedno več videvati in jasno je bilo, da je v stiski glede svoje spolne usmerjenosti. Nekoč mi je zaupal, da je na skrivaj gledal moško pornografijo in da se mu je v preteklosti že zgodilo, da je čutil privlačnost do sošolca ali prijatelja, ampak se na svoje občutke ni odzval. Potreboval je nekaj alkohola, da se je začel odpirati, a očitno je bilo, da v sebi nosi hudo breme.

Nekega dne sva se na mojem podstrešju spontano objela in v tistem trenutku se je spremenilo vse!

Še dolgo potem, ko sva prvič seksala, se z menoj ni želel poljubljati. Ni me preveč motilo, tu in tam pa me je zabolelo, saj se v takšno intimnost z mano ni želel spustiti.

Njegove žene nisem dobro poznal, saj ni bila preveč družabna. Rada je imela knjige, mačke in vrtnarjenje. Z njegovima otroka, ki sta mu pomenila vse na svetu, smo se precej zbližali in velikokrat sem bil njuna varuška.

Bila sta zabavna, lepo vzgojena otroka in skupaj smo preživeli veliko poletnih dni. Svoja fanta je Miha res imel rad. Ni imel veliko denarja, a otrokoma je dal nekaj najbolj pomembnega - svoj čas in pozornost. Njegova žena se z njima ni toliko ukvarjala.

Nekega dne sta me prosila za finančno pomoč, saj sta si želela kupiti hišo in z veseljem sem jima pomagal. Njegova žena mi je vrnila vse do zadnjega centa!

Takrat je postala tudi malce bolj prijazna. Potem pa se je nekega dne vse skupaj podrlo kot hiška iz kart. Miha je nehal prihajati. Odšel je brez slovesa in brez opozorila. Na moja sporočila ni več odgovarjal in moje klice je ignoriral. Na Facebooku me je blokiral in me dobesedno čez noč izbrisal iz svojega življenja.

V trenutku šibkosti sem poklical njegovo ženo, ki mi je odgovorila, da je z njim vse okej, da sama ne ve, če je kaj narobe. Po tem trenutku se nismo videli ali slišali naslednja štiri leta.

Ko sem ga videl naslednjič, se mi je opravičil. V tistem trenutku mi je postalo jasno, kaj je bil razlog njegovega izginotja.

Njegova sinova sta odraščala in hitro bi jima postalo jasno, da oče živi dvojno življenje. Najine zveze ni končal zaradi žene, ampak zaradi otrok.

Na jezno sporočilo njegove žene nisem nikoli odgovoril, razumel pa sem, da se nekaj dogaja. Raje sem kontaktiral njega in mu povedal za njeno "prošnjo". Odgovoril mi je, da sta sredi precej umazane ločitve, saj ji je končno priznal, da je gej. Rekel mi je, da si želi živeti svobodno in brez obžalovanj, brez skrivanj ter občutka sramu. Seveda je ponorela in vso krivdo zvalila name, saj ji je priznal, da sem edini moški, s katerim je kadarkoli bil.

Resnico je povedal tudi sinovoma. Očeta sta sprejela takšnega, kot je. Res jima je dober oče in vzgojil je odlična mladeniča. Zdaj se videva z nekim moškim iz njegove podporne skupine. Vesel sem zanj.

Tudi sam imam precej drugačno življenje. Preselil sem se na drugi konec države, aferam s poročenimi moškimi pa se izogibam na daleč!"

Prirejeno po: huffpost.com

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Ooooo! Letošnja zvezdnica oddaje Ljubezen po domače rodila (kako lepo imeeee!)

Priporočamo tudi: Prijatelj Meghan in Harryja razkril GANLJIVE podrobnosti za njuno nosečniško fotografijo