Božič z njegovimi

Te že zdaj boli glava? Ponujamo ti nekaj psihološkega paracetamola, da boš lažje dočakala in preživela ta praznik v družbi njegovih.

24. 12. 2009

Ker ima vsaka družina na ta praznik svoje običaje, jih moraš spoštovati tudi ti, ne glede na lastno vero. Če ti bo ob čem nerodno, tega ne skrivaj – zdela se jim boš ljubka.

Pozdrav

Prvi fizični kontakt je lahko prav neroden, če na primer ob poljubčku na lica naletiš na ustnice … Zato se poljubom vsaj za začetek izogibaj in vsakemu članu najprej podaj roko in se lepo nasmehni. Če bo naneslo pa podari še objem.

Lepa gesta

Ko prvič prideš v hišo, se spodobi prinesti darilo za gostitelja, zato s seboj prinesi kakšno malenkost – lahko v obliki sladkih dobrot. Najbolj boš očarala mamo in očeta, če boš prinesla doma narejene piškote ali pecivo. Tako bodo vedeli, da je njihov sin v dobrih rokah.

Kdaj utihniti?

Ko prideš na obisk, se nikar ne razgovori o sebi, ampak poslušaj tudi zgodbe drugih članov družine. Verjetno boš večinoma odgovarjala na vprašanja njegove mame, ki te bo hotela kar se da podrobno spoznati. Kljub temu ostani malo skrivnostna!

Pri večerji

Med jedjo se obnašaj po bontonu in ne govori, razen če te kdo kaj vpraša – a ne pozabi, da se s polnimi usti ne govori!

Obdarovanje

Preden boš s seboj prinesla cel kup daril, fanta povprašaj, kako se v njegovi družini obdarujejo za božič. Dovolj bo, če boš vsakemu članu prinesla skromno darilce, kot znak pozornosti.

Mečkanje za vogalom

V hiši njegovih staršev se moraš obnašati spoštljivo in brzdati svoj podivjani duh, ki bi tako rad na sebi začutil fantove slastne ustnice. Oddaljita se od množice z izgovorom, da bi ti rad razkazal okolico, in se varno v kakšni oddaljeni sobi malo pomečkajta – a pazita, da vaju ne bodo zalotili!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri