"Bivšega fanta sem vprašala, zakaj sva se razšla, in takšnega odgovora nisem pričakovala niti v sanjah."

"Morda mi bodo njegovi odgovori pojasnili, zakaj so vse moje zveze od takrat naprej bile neuspešne," si je mislila, a ugotovila nekaj veliko bolj presenetljivega!

"Bivšega fanta sem vprašala, zakaj sva se razšla, in takšnega odgovora nisem pričakovala niti v sanjah." (foto: Profimedia) Profimedia
16. 6. 2022

Si se kdaj spraševala, kaj tvoji bivši govorijo o tebi oziroma kaj čutijo do tebe? Priznaj, da te vsaj malo zanima! 😜

Neko novinarko je nedavni razhod s fantom spodbudil, da je razmislila o svojih preteklih razmerjih. Odločila se je kontaktirati svojega prvega fanta in ga vprašati, zakaj se jima ni obneslo.

"To je bila rahlo nenavadna odločitev, a želela sem slišati njegovo plat. Po tem, ko sem pograbila steklenico vina, sem bila pripravljena na karkoli – četudi je to pomenilo, da bom prejela odgovor, ki mi bo popolnoma uničil dušo in samozavest.

Pisala sem svoji srednješolski simpatiji.

Saj veš, to je tisti fant iz srednje šole, s katerim si se igrivo prepirala, ker sta jih pač imela šele 15, in si bila prepričana, da to šteje kot flirtanje. Vanj si bila noro zatreskana, na koncu pa ti je ostalo le zlomljeno srce. No, takšen je bil tudi moj prvi fant. Naj zavrtim čas naprej; 10 let po srednji šoli sva še zmeraj dobra prijatelja, ki se redno družita."

Z namenom, da bi razčistila določene stvari, se je preselila na začetek svoje zgodovine razmerij in ga vprašala, zakaj meni, da se jima ni obneslo.

"Morda mi bodo njegovi odgovori pojasnili, zakaj so vse moje zveze od takrat naprej bile neuspešne; morda gre za globjo težavo, s katero se še nisem soočila.

Pripravila sem se na najhujše – da sem bila čustveno nedosegljiva, preveč muhasta ali pa preveč nekaj, kar je nakazovalo na to, da nikoli ne bom zmožna imeti zdravega razmerja. To bi pojasnilo mnogo stvari, sem si mislila. In ko končno izvem, v čem je bila težava, jo lahko popravim, kajne?"

Njuno izmenjevanje sporočil je potekalo takole:

Jaz: Skušam ugotoviti, kakšno je moje vedenje, ko sem v zvezi ... V katerem trenutku si spoznal, da si ne želiš več biti z menoj?

On: Haha, to se zdi sto let nazaj. Kako močno iskren naj bom? 😂

Jaz: Hahaha, zelo. Ne bom užaljena. No, vsaj skušala bom ne biti, haha.

*Bilo me je grozno strah.*

On: Imej samo v mislih, da je bilo to veliko let nazaj ... In da sem danes resnično vesel in srečen, da sva si tako blizu.

Jaz: O, bog, pripravljaš me na nekaj groznega.

On: Tvoj sarkazem/duhovitost je bil 🔥 💯. 10/10 😄 do točke, ko se spomnim, da mi je začel presedati ... To ne pomeni, da te zaradi tega nisem imel rad ali ti zameril za to ... Na čase mi je le bilo nadležno. 😄

"Čakaj malo. Moj smisel za humor mu ni bil všeč? Zato se nama ni obneslo? Ne zato, ker sem grozna oseba z nerazrešenimi zadevami, povezanimi z očetom?

O, kul – saj ne, da sem zadnjih osem let živela v prepričanju, da je z menoj nekaj hudo narobe in da je to razlog, da se ni obneslo. V resnici le nisva bila kompatibilna.

Ampak mislim, da je moj samokritični odziv popolnoma razumljiv. Naučili so nas, da se moramo mlade ženske opredeliti skladno s svojimi razmerji: če se ne obnese, je z nami nekaj narobe.

Želim si, da bi lahko 15-letni sebi povedala, da razhod ne bo odražal tega, kdo sem. To bi mi prihranilo vsa ta leta dvomljenja vase.

Kar hitro se namreč zgodi, da sami sebe premalo cenimo in v celoti prevzamemo krivdo, ker se razmerje ni obneslo ter začnemo predvidevati, da nas to odraža.

Po zadnjem razhodu sem se počutila kot najslabša oseba na svetu. Prepričana sem bila, da me je vsak fant, s katerim sem bila, sovražil. A to ni res.

To, da sem potrebovala potrditev bivšega fanta, da bi spoznala, da v resnici nisem grozna oseba, je lahko le odsev moje lastne negotovosti.

A vendar mi je to pomagalo, da sem se opomnila, kako zapleteni s(m)o ljudje, kaj šele razmerja. Delati napake in biti v kompleksnih razmerjih je okej – dokler se iz njih česa naučiš. In zdaj sem se."

Po predlogi Tare Jane O'Reilly

Preberi še: Sta moški in ženska lahko zgolj tesna prijatelja? TA zapis ti bo dal misliti ALI PA Tudi tebe (žalostna) GLASBA najbolj potolaži, ko imaš zlomljeno srce? To je RAZLOG ...

Priporočamo tudi: "Ženska s svojim obnašanjem sama odloča, kakšnega moža bo imela" (zapis strokovnjaka za odnose)