Beseda, ki moške v zvezi najbolj odbije

Presenečena boš, katera beseda moške v zvezi prestraši in odbije veliko bolj, kot besedi poroka in otrok. 

Beseda, ki moške v zvezi najbolj odbije (foto: Profimedia) Profimedia
16. 1. 2016

Če nista več na začetku zveze, mu bo strah v kosti nagnala besedica 'JAZ', in sicer, če bo z očitajočim prizvokom priletela iz tvojih ust.

Zato se izogibaj tem stavkom:

1. Dragi, mislim, da sem JAZ edina, ki se trudi v tem razmerju.

2. S tvojo mamo se bom pa kar JAZ zmenila, ker se vidva tako ali tako ne znata pogovarjati.

3. Medtem ko si bil ti vse popoldne v službi, sem morala JAZ pripraviti vse za tvoje goste.

4. Misliš, da JAZ nisem prav nič utrujena?

Prej, kot boš sprejela, da sta v zvezi dva, in da vsak sicer bije svojo bitko, v odnosu pa jo morata biti skupaj, prej se bo v vajin odnos naselil mir.

Kajti moške še vedno najbolj pomiri dejstvo, da imajo ob sebi žensko, ki je njihov čvrst steber in na katero se lahko zanesejo.

Stavki, ki zgolj očitajo, povejo pa ničesar konkretnega, v partnerstvu nimajo kaj iskati.

Zgornje stavke v duhu pravega partnerstva, v katerem partnerja podpirata drug drugega, povej takole:

1. Dragi, zelo bom vesela, če mi kdaj prineseš kakšno čokoladico in šopek rož. Zelo mi dobro dene, ko me pohvališ, in zadnjič si mi zelo olajšal delo, ko si moj avto peljal na servis. (Trud ima namreč različne dimenzije in več dosežemo, če pohvalimo, ko je kaj dobro narejeno, kot da zgolj grajamo, kadar je slabo)

2. Svoji mami prosim predlagaj, da bi bilo kosilo šele ob enih, ker prej ne morem. In spomni jo, naj da otrokom čokolado šele po kosilu. (In pika. Povej, kaj točno bi rada, brez mlatenja prazne slame in grajenja slabega vzdušja v odnosu.)

3. Vem, kako zelo se trudiš v službi in kako utrujen si, zato sem jaz medtem pripravila vse za najine (in ne le tvoje) goste. (Breme, ki ga boš snela z njegovih ramen, ker si mu bila v pomoč brez očitkov, kako težko je bilo to storiti, bo bogato poplačano ob drugih priložnostih in na drugačne načine)

4.  Vidim, da si zelo utrujen, zato se spočij, bom jaz pospravila. Jutri pa te prosim, da zamenjavi vlogi in se še jaz malo spočijem. Naporen teden je za mano. (Komunikacija, ki temelji na pozitivnih pogledih na stvar in na jasnih zahtevah in predlogih pri moških dela čudeže. Poskusi parkrat in nikoli več ne boš tista stara nergačica. Kajti takojšnji učinki ti bodo dali misliti, koliko hude krvi bi si prihranila v zadnjih letih.)