Antropološki vodnik za super uspešno dvorjenje!

Pravijo, da je v ljubezni in vojni vse dovoljeno. A naj te reklo ne zavede! Svoje druge polovice v resnici ne boš lovila (na žive in mrtve kot kakšno divjo zver), temveč jo boš skušala osvojiti in zmamiti k sebi ;)

23. 11. 2012

In kako ga boš osvojila?

Antropolog David Givens je bil v svoji knjigi Love Signals (Ljubezenski signali) jasen: s telesno govorico in znaki!

S takšnimi ljubezenskimi signali pravzaprav osvajamo drug drugega tako moški kot ženske.

V nadaljevanju povzemamo principe, ki so se pri osvajanju (dokazano) izkazali za najbolj učinkovite:

  • 1. občutek povezanosti

Na poti do kopalnice, v kuhinjo ali na poti do bara se giblji komaj za doseg roke proč od svojega srčnega izbranca. Poskrbi, da se to zgodi večkrat. Študije so pokazale, da nam je nekaj (ali nekdo) všeč že enostavno zato, ker to poznamo in prepoznavamo.

  • 2. zbudi njegovo pozornost

Ko si blizu svoje tarče, v njegovi bližini nekaj odvrzi (npr. robček, rokavička, šal ali ura) in se nato skloni in to poberi. Študije kažejo, da našo pozornost avtomatično pritegnejo objekti, ki se gibljejo. Celo, če jih vidimo zgolj s kotičkom svojih oči.

  • 3. pokaži zanimanje

Poglej ga, dvigni eno ramo in svojo glavo rahlo nagni vstran. Antropologi pravijo takšnemu odzivu 'srčkan oz. kužkast odziv', tako moški kot ženske pa to gesto razumejo 'Zanimaš me!', pa tudi: 'Sem srčkan/a!'

  • 4. pokaži ranljivost

Razpri nekoliko ovratnik srajce (ali karkoli že imaš oblečenega) in se dotakni svojega vratu in ključnice. Dotik vratu se zdi privlačen tako moškim kot ženskam. Na instinktivni (nezavedni) ravni se v tem trenutku dobesedno dotikamo mesta, kjer smo najbolj ranljivi.

  • 5. zrcali partnerja

Poenostavljeno bi bilo to videti takole: on se popraska po glavi in ti se popraskaš po glavi. On seže po kozarec in srkne požirek ali dva, ti sežeš po šalico in srkneš požirek ali dva. Študije kažejo, da gre za globko vrojen instinkt, da kopiramo akcije tistih, ki se nam zdijo privlačni ali so nam pomembni.