Ali veš, zakaj sploh ljudje seksamo?

Vsi seksamo, a le rekdo kdo se vpraša tudi: Zakaj sploh seksamo?

Ali veš, zakaj sploh ljudje seksamo? (foto: Profimedia) Profimedia
13. 5. 2018

Najpogostejši odgovor na to vprašanje je ...

1. ... da bi imeli otroke!

A če je tako, zakaj potem prakticiramo oralni in analni seks? In zakaj seksajo tudi tisti, ki ne mislijo več imeti otrok ali pa jih sploh ne morejo imeti? Še več.

Zakaj je seks običajno celo boljši, kadar se akterjem ni potrebno bati, da bi jih presenetila neželjena nosečnost?

Resnici na ljubo ljudje ta trenutek po celem svetu seksajo, ne da bi pri tem sploh pomislili na prokreativen potencial njihove zabavne akrobatike.

2. ... ker je seksati užitek!

A zakaj potem raziskave kažejo, da genitalna stimualcija ni nujno najpomembnejša motivacija za to, da se spravimo seksat?

Raziskovalca Cindy Meston in David Buss sta o tem, zakaj seksajo, pred leti izprašala 400 študentov. Le ti so skupaj navedli kar 237 različnih razlogov za seks. Med njimi so se znašli celo: 'Smilil se mi je", "Hotela sem se kaznovati" in 'Izgubila sem stavo".

Resnici na ljubo si lahko naravnost odličen orgazem priskrbimo - hitreje in ceneje, bolj zagotovo in z manj tveganji za nosečnost ali bolezen - z masturbacijo.

3. To želimo početi še z nekom!

Seksualni užitek je generiran skozi sinhronizirano akcijo (najpogosteje dveh) ljudi. Ima morda s tem kaj opraviti dejstvo, da smo ljudje po naravi (in preživetju) še kako socialna bitja?

Praktično celotna družba je prepredena s kooperacijo in sodelovanjem med posamezniki - naj si bo zaradi varnosti, večje količine znanja ali užitkov. Tovrsten stik zato iščemo v vseh sferah življenja - in zatorej tudi v seksu.

Vse, kar potrebujemo, je ljubezen!

Resnici na ljubo je seks resnično prijetna aktivnost, s katero transcendiramo svojo osamljenost (izoliranost) in se (najmanj v danem trenutku) povežemo z drugim človekom.

Preberi še: 8 stvari, ki se mu na tebi NE! zdijo privlačne (čeprav ti morda misliš obratno)

Priporočamo tudi: 4 pogosta vprašanja o seksu, ki mučijo moške

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri