Ali uživanje ananasa res spremni vonj vagine?

Ali uživanje ananasa vpliva na vonj tvoje vagine? Je vprašanje, ki že nekaj let potuje po spletu in zaide tudi v marsikatero žensko (pa tudi moško glavo), končno dobilo svoj epilog? 

Ali uživanje ananasa res spremni vonj vagine? (foto: Unsplash/Marvin Meyer) Unsplash/Marvin Meyer
20. 9. 2020

Razmišljanje o tem ali ananas res spremeni tvoj vonj tam spodaj, ni ravno tako nenavadno kot bi si kdo mislil. Poznamo namreč kar nekaj živil, ki se v naši krvi razgradijo na manjše delce, te pa kasneje izločimo preko potenja, urina in preko izdihanega zraka (česnov zadah je eden izmed bolj poznanih primerov).

Urbana legenda ali potrjeno dejstvo?

Kljub temu, da je vprašanje izredno popularno in da se ljudje še vedno sprašujejo, ali uživanje ananasa res poskrbi za bolj sladkoben vonj (nekateri trdijo, da tudi okus) tvojih intimnih delov, pa potrjenih raziskav iz tega področja še ni.

Ginekologinja Alyssa Dweck iz New Yorka pravi, da ji pacientke velikokrat pravijo, da definitivno opazijo spremembe (pozitivne), kadar jedo ananas. Sama sicer meni, da so to le anekdote.

Urolog Koushik Shaw k temu dodaja še, da enako velja tudi za spermo. Pravi tudi, da uživanje živil z visoko vsebnostjo sladkorja (recimo sadje) lahko načeloma pripelje do tega, da bi telesne tekočine lahko imele bolj sladek vonj/okus, vendar ta sprememba ne bi bila opazna v istem trenutku.

Večina zdravnikov si je enotna, da je povezava med ananasom in vonjem vagine le urbana legenda. Vse, ki pa še vedno dvomite, lahko mit o ananasu in vagini preverite tudi same.

Ne glede na to, ali boš mit preverjala ali ne, pa moraš ob koncu dneva vedeti, da je čisto v redu, če ima tvoja vagina vonj … kot vagina in ne kot tropski sadež.

Vir: Health.com

Preberi še: To je top način, kako ga večkrat 'zvabiš dol'
Priporočamo tudi: Top živila (v tvoji kuhinji), da bo tvoj zadah vedno svež