Ali si tvoj bivši res zasluži še eno priložnost?

V situaciji, ko se razideš s partnerjem, se ti zdi, da je to dokončna odločitev, pot brez povratka. Dobiš občutek, da si prvič v življenju naredila najboljšo možno potezo, saj si sebe postavila na prvo mesto, in v tistem trenutku si 100 % prepričana, da s fantom, ki te je prizadel, ne bosta nikoli več skupaj.

Ali si tvoj bivši res zasluži še eno priložnost? (foto: Unsplash/Pablo Heimplatz) Unsplash/Pablo Heimplatz
19. 11. 2017

Potem pa pridejo trenutki, ko se odpraviš spat in pogrešaš njegova nočna sporočila. Pogrešaš tudi dejstvo, da je bil on tisti, kateremu si lahko vse povedala in nanj prelila vse tegobe svojega dneva.

Najhujše pa je seveda, ko se okoli tebe sprehajajo srečno zaljubljeni pari, ki se držijo za roke, se objemajo in poljubljajo. Takrat te zasrbijo prsti in zalotiš se, kako po telefonu iščeš njegovo številko (čeprav si ob razhodu besno ponavljala, da ga boš popolnoma izbrisala iz svojega življenja).

V takih trenutkih hitro pomisliš na to, da bi zvezo z bivšim obnovila. Zakaj in ali je to res pametna odločitev?

1. Ali je možna trajna rešitev?

Po eni strani ti je ob razhodu končno prisluhnil in je slišal, kaj točno te v zvezi moti. V kolikor z njegove strani prihaja želja po tem, da bi ostala v njegovi bližini, lahko rečemo, da je spoznal, koliko mu pomeniš in s tem tudi skuša popraviti svoje napake. Take geste seveda ne smeš ignorirati, še posebej, če ima težava, zaradi katere sta se razšla, možno rešitev.

Biti moraš seveda pozorna, da fant namerava napako odpraviti oziroma trajno popraviti, in ne samo začasno ohranjati določenega vedenja, s katerim te bo pridobil nazaj na svojo stran.

Začasna rešitev ne pomaga nikomur, saj bo tudi tvoj bivši dobil občutek, da je dovolj, če občasno popravi in spremeni svoje obnašanje, ti pa vseeno ne boš srečna, vsaj ne do tiste mere, ki si jo zaslužiš. Zavedati pa se je treba tudi, da so za uspešno zvezo potrebni kompromisi, kar pomeni, da moraš tudi sama biti pripravljena delati za vajino zvezo in fantu pomagati premagati težave, ki krhajo vajin odnos.

2. Čas zaceli rane in omogoča osebno rast

Čas, ki ga preživita narazen, je prav tako lahko ključen faktor, za katerega se je pri veliko parih izkazalo, da jim je pomagal spoznati, kaj jim njihova zveza pomeni. Včasih par samo potrebuje nekaj časa zase, da vsak sam ugotovi, kaj v tistem trenutku v življenju potrebuje. Velikokrat se zgodi, da osebi v tem času odrasteta, v smislu, da znata videti 'preko težav', ki so ju spremljale oziroma jih znata bolj učinkoviti rešiti.

Pomembno je namreč, da že pred vstopom v zvezo veš, kdo si, in da zaupaš sama vase. Oseba, s katero si v zvezi, pa naj bi te dopolnila.

Na koncu se moraš torej vprašati, ali sta med razhodom (oba!) dovolj 'odrasla', da vama bodo pretekle napake služile kot izkušnja, iz katere sta se oba nekaj naučila in bosta lahko na novo začela graditi odnos.

Pri tem ti še polagamo na srce, da v kolikor čustva, ki jih še gojiš do bivšega, niso obojestranska, potem nima smisla, da sploh razmišljaš o ponovni zvezi, kljub morebitnemu uspešnemu reševanju težav.

Pripravila: Tamara Bastarda

Vir: hercampus.com

Preberi še: "To dela moške najbolj privlačne!" pravijo ženske

Priporočamo tudi: TO je razlog, da Alme Rekić ne bomo več videli v MasterChef Slovenija

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri